PSS Liiganaiset: Hulttiojengi avasi kotiottelut tappiolla mestari Classicille

23.09.2013

SC Classic haki pisteet Hulttiojengin kotiavauksessa Lauantai-illan liiga-avauksesta pisteet hakenut Hulttiojengi ei pystynyt saalistamaan täyttä pistepottia viikonlopusta. Tamperelaisvieraat olivat Aurora-hallilla sunnuntaina terävämpiä lukemin 4-7 (1-3, 2-3, 1-1), ja pisteet matkasivat Pirkanmaalle.

Lähtökohdat

Lauantaille oli kasattu isot odotukset, pitkä odottelu oli päättynyt, ja sarja vihdoinkin käynnistymässä. Nuorelle joukkueelle erittäin tärkeät avauspisteet napattiin, ja oli suuri haaste saada uudestaan sama lataus kotiavaukseen. Vastassa vielä sarjan ennakkosuosikki, monikertainen mestari SC Classic Tampereelta, ja tiedossa oli että pienet nukahtamiset näkyisivät varsin nopeasti tulostaululla. Kokoonpanoon ei alustavia muutoksia ollut luvassa, ja luottavaisin mielin lähdettiin haastamaan suosikkeja.

Ottelun kulku

Alkuminuuteista lähtien Hulttiot tuntuivat olevan askeleen jäljessä. Kaksinkamppailuihin ei löytynyt tarvittavaa terävyyttä, ja käsissäkin tuntui lämpötila painuneen pakkasen puolelle. Vieraat sen sijaan aloittivat erittäin terävästi, ja jo neljännellä minuutilla omissa soi ensimmäisen kerran. Lauantain ottelun valtava lataus oli purkautunut, ja aivan samalla tasolle ei valmistautumisessa nyt päästy.

Muutamat oman alueen virheet näkyivät odotetusti välittömästi tulostaululla ja ensimmäisen erän lähestyessä loppuaan taululla komeilivat jo 0-3 lukemat. Mutta kävi pallo välillä myös vastustajan päässä. Muutamaan otteeseen vastustajan veskariakin testailtiin ja erän loppuun päästiin kokeilemaan ylivoimaakin. YV-peli tuotti tavallaan tulosta kun maalintekotilanteessa Classic-peluri turvautui rikkeeseen ja tuomiona rangaistuslaukaus. Erittäin paljon töitä paiskinut kapteeni Henna Uljua lähti hetken hengähdystauon kokeilemaan. Pieni siirto rystyltä kämmennelle, katse ylös, ja nopea veto, johon maaliviivalle jähmettynyt veskari ei juurikaan ehtinyt reagoida.

Toisessa erässä peli oli aavistuksen vapautuneempaa, oma peli alkoi jossain määrin toimimaan, ja taistelutahtoa ilmestyi lisää kentälle. Classic ylivoima toki ehti jauhamaan taululle 1-4 vierasjohdon. Kotijoukkue jatkoi kuitenkin työntekoa, ja vastahyökkäyksestä laitettiinkin jälleen vierasmaalin verkot laulamaan. Maalivahti Krista Niemisen loistava läpiheitto tavoitti Uljuan, ja siirsi pallon häkkiin. Muutaman minuutti eteenpäin, ja Noona Björkman iski vanhanaikaisella PSS:n jo maalin päähän, ilmoittaen samalla muulle joukkueelle että erikseen ei ole määrätty ettei muutkin kuin Uljua saa tehdä maaleja. Classic teki tässä vaiheessa tarvittavan. Mestarin löysivät uuden vaihteen, ja harmillisen nopeasti onnistuivat kahdesti. Pallo ja pelaajat liikkuivat nopeasti 3-5 maalissa, ja melko nopeasti perään hieno lähivapari tuotti jo 6:n osuman.

Kolmas erä, ja tavoitteena pelata hyvällä itseluottamuksella ehjä erä, ja lähteä maali kerralla kuromaan vierasjohtoa kiinni. Hulttioden nuorempi kaarti näyttikin esimerkkiä, kun hieno kulmavaparikuvio tuotti tulosta. Ella Holmbergin kova syöttö tavoitti Linda Törnqvistin, ja viimeisteli läheltä 4-6. Kerran vielä Classicin nopea kääntöpeli toimi, ja loppulukemiksi jäi 4-7

Ratkaisu

Alun arkailu ja oman pään virheet päästivät liian aikaisin vieraat etumatkalle. Toisessa erässä oli 3-4 tilanteessa pieni momentum, mutta kokeneet mestarit pystyivät siinä vaiheessa tekemään tarvittavan, ja veivät pisteet lopulta melko rutiininomaisella suorituksella.

Ottelun hahmot

Vieraat onnistuivat laajalla rintamalla. Sveitsistä palannut Katri Luomaniemi oli hyvällä pelipäällä, samoin kuin ottelun ykköspelaajan palkinnon napannut Nina Rantala. Kotijoukkueesta Henna Uljua jatkoi maalitehtailuaan kahdella osumalla ja palkittiin Hulttioiden parhaana.

Viikon päästä on luvassa pohjoisen kiertue, ja vastassa kova OLS Oulusta, sekä sarjanousija Kajaanin Papas. Viikko aikaa siis harjoitella, ladata akkuja, ja hioa kuvioita ennen kuin pistejahti jatkuu.

Teksti: The Statusmaster

Linkit

Classic: Naisille avauspisteet Porvoosta

Salibandyliiga: Sarjatilanne avausviikonlopun jälkeen

Kotijoukkueen tilastot

19.03 1-3 Henna Uljua rl 24.49 2-4 Uljua (Krista Nieminen) 28.39 3-4 Noona Björkman 44.33 4-6 Linda Törnqvist (Ella Holmberg)