PSS Liiganaiset: OLS vei jatkoaikajännärin Oulussa - Papas kaatui selvästi Kajaanissa

29.09.2013

naisten_salibandyliiga.jpgPSS Liiganaisten kausi jatkui lauantaina Oulussa viime kauden pronssin joukkue OLS:n vieraana. OLS:llä oli edessään kauden kotiavaus, joten helpolla ei porvoolaiset pisteitä tulisi saamaan. Hulttiojengi lähti ennakkoluulottomasti haastamaan OLS:a, mutta Hulttioiden hieno nousu tappioasemasta rinnalle ja ohi ei tänään riittänyt, kun pisteet jäivät runsasmaalisen ottelun ja jatkoajan jälkeen Ouluun lukemin 7-6 (3-1, 2-3, 1-2, 1-0).

Lähtökohdat

Edellisen viikonlopun kauden avaus oli nollattu ja Hulttiojengi lähti jo perjantaina iltapäivällä kohti pohjoista. Porvoolaisille iloisia uutisia kuului sairastuvalta, kun kokoonpanoon saatiin mukaan Janica Ignatius pitkän tauon jälkeen. Naisten pelin lisäksi osa nuoremmasta kaartista siirtyi Oulussa pelaamaan myös tyttöjen SM-sarjan otteluita.

Ottelun kulku

Ennen ottelua Hulttiojengin valmennus oli painottanut valmiutta vastata OLS:n fyysisyyteen ja omaa puolustuksen kurinalaista pelaamista. Alkuminuuteista lähtien porvoolaisryhmä sai huomata kotikentän huuman vastustajan otteissa. Ajassa 2.26 OLS:n maajoukkuehyökkääjä Kristiina Kauppila heilutti ensimmäisen kerran porvoolaisten verkkoa lähivedollaan. Syötön osumaan tarjosi Salla Suomela. Osumasta ehti kulua vain 42 sekuntia, kun pallo kaivettiin jo toisen kerran Krista Niemisen selän takaa. OLS:n toisen maalin laukoi Iida Leino puolustaja Linda Pitkäsen syötöstä.

Tässä vaiheessa Porvoon valmennus katsoi parhaaksi koota rivit uudestaan ottamalla aikalisän. Tämä herättikin joukkuetta ja peli tasoittui selvästi. Erän loppupuolella pääsi myös Hulttiojengi maalien makuun, kun joukkueen ikitaistelija Minna Nurmi katkaisi keskialueella OLS-pelaajien hyökkäyksen ja latasi laidasta tämän kauden ensimmäisen maalinsa. Kauaa ei Hulttiojengi ehtinyt kavennuksestaan nauttia, koska puolitoista minuuttia myöhemmin OLS kasvatti johdon taas kahteen maaliin. Kristiina Kauppila huudatti oululaisyleisöä illan toisella osumallaan jatkamalla puolustaja Laura Liimatan kaukovedon sisään Niemisen torjunnan jälkeen. Näissä lukemissa siirryttiin erätauolle.

Toiseen erään painotettiin pelirohkeutta. Erän alku näyttikin jo paljon paremmalta, mutta porvoolaisten pienen nukahduksen seurauksena puolustaja Miia Murtorinne pääsi kasvattamaan Salla Suomelan hienon puolenvaihdon jälkeen lukemat jo 4-1. Hulttiojengi ei tästä lannistunut vaan kolmisen minuuttia myöhemmin Ella Holmberg laukoi pienestä kulmasta Linda Törnqvistin syötöstä pallon maaliin. Tämä sytytti porvoolaiset taistelemaan. Tasaisen kymmenminuuttisen jälkeen Ella Holmberg laukoi tilanteeksi jo 4-3 illan toisella osumallaan Henna Uljuan syötöstä. Tästä ei ehtinyt kulua kuin 20 sekuntia, kun Noona Björkman laittoi omasta kulmastaan upean syötön täyteen vauhtiin Isa Björkelille. Yksin läpi ja upea veto yläkulmaan. Hulttiot olivat tulleet takaa jo tasoihin, mutta harmittavasti OLS pääsi vielä toisen erän loppuun kuittaamaan tilanteeksi 5-4, kun Laura Liimatta pääsi Miia Murtorinteen syötöstä laukomaan parhaalta paikalta keskeltä pitkän pyörityksen päätteeksi. Näissä lukemissa siirryttiin taas vetämään henkeä.

Kolmas erä oli tasaista vääntämistä ja molemmilla oli paikkansa lisäosumiin. Henna Uljua nostatti taas porvoolaisten tunnelmia erän puoli välissä vapaalyöntikuvion päätteeksi, kun veto painui maaliin OLS-vahti Elisa Leinosen kengän kautta. Tästä viisi minuuttia myöhemmin Ella Holmberg laukoi tilanteeksi 5-6 illan kolmannella maalillaan riistettyään pallon oululaisilta heidän alueellaan. OLS ei tästä lannistunut ja kaksi ja puoli minuuttia ennen loppusummeria Iina Siirilä kaatui porvoolaisten maalin edessä pelaten palloa maasta ja tuomari määräsi rangaistuslaukauksen. Pallon taakse asettui Hanna-Mari Uimonen, joka teki upean veivimaalin. Peli oli taas tasatilanteessa. Lisäosumia ei enää nähty hyvistä yrityksistä huolimatta, joten edessä oli jatkoaika. Jatkoaikaa ei ehditty pelata kuin reilu minuutti, kun Henna Ilmola laukoi pallon keskeltä maaliin Annukka Häklin esityöstä.

Ratkaisu

Ottelun alussa porvoolaiset päästivät liian helposti kotijoukkueen karkumatkalle. Kotijoukkueen johdosta huolimatta joukkue ei missään vaiheessa lannistunut ja ero kurottiin kaksi kertaa kiinni. Kotijoukkue sai harmittavan lähellä loppua kuitenkin rangaistuslaukauksen ja jatkoajan ratkaisu osoitti OLS:n vielä hieman kokeneemmaksi joukkueeksi.

Ottelun hahmot

Kotijoukkue OLS:n hahmot olivat tänään pelin parhaana palkittu ja kaksi maalia iskenyt Kristiina Kauppila sekä puolustaja Laura Liimatta ja Salla Suomela. Lisäksi yhden pörssipisteen nappasi jatkoajalla ottelun ratkaissut Henna Ilmola.

Porvoolaisten ehdoton tähti oli 3 +1 tehot iskenyt ja kaksi pörssipistettä napannut Ella Holmberg. Lisäksi Annina Mero pelasi puolustuksessa esimerkillisesti ja otti tärkeitä peittoja. Onnistujiin voidaan lukea myös kovasti taistellut Minna Nurmi.

Ottelun kommentit

Jari Turusen kuvia ottelusta

Ottelun tilastot

OLS:n kotisivut

Hulttiojengille pisteet pohjoisen kiertueen toisesta pelistä

Vain alle vuorokausi ehti kulua kirvelevästä jatkoaikatappiosta Oulussa, kun liiganaiset starttasivat koneet uudelleen käyntiin Kajaanissa. PSS vei Papaksen seurahistorian ensimmäisen kotiottelun liigassa varmalla suorituksella voittaen lopulta lukemin 6-0 (2-0, 0-0, 4-0).

Lähtökohdat

PSS pelasi lauantaina Oulussa tiukan ottelun, jätti osan juniori-ikäisistä pelaajista pelaamaan Tyttöjen Nuorten SM-sarjaa Ouluun ja matkusti heti illalla tiiviillä rosterilla Kajaaniin. Porvoolaisten edellisestä ottelusta oli kulunut vain alle vuorokausi, kun taas Papas pääsi otteluun levänneenä. Sarjanousijalle ottelu oli seurahistorian ensimmäinen kotiottelu Naisten Salibandyliigassa ja paikalle oli löytänyt reilut 280 urheilun ystävää kannustamaan omiaan.

Papas tuli odotetusti ottelun alkuun kovaa, mutta myös PSS oli tällä kertaa ottelun alussa hereillä. Kovavauhtisen avauserän vei PSS numeroin 2-0. Ensin Ella Holmberg siirsi Noona Björkmanin laukauksen reboundin maalinedustalta verkon perukoille ja erän viimeisellä minuutilla PSS:n pitkän hallintajakson päätti maaliin Henna Uljua Kristiina Järvisen oivaltavasta syötöstä. PSS hallitsi hienokseltaan erää ja olisi voinut paremmalla viimeistelyllä karata isompaankin johtoon.

Toinen erä alkoi siitä mihin edellinen oli jäänyt. PSS hallitsi ottelua ja tuhrasi maalipaikkoja. Kuten yleensä käy, kun PSS ei onnistunut omissa paikoissaan, iski hetken torkahdus ja Papas otti ottelun hallintaansa. Turhautunut PSS oli noin reilun viiden minuutin jakson hetkittäin todella kovassa pesukoneessa omassa päässään, mutta myös vastustajan sihti oli hukassa. Erän viidellä viimeisellä minuutilla Hulttioiden pelihuumori kuitenkin taas löytyi ja joukkue söi kajaanilaisten vahvan jakson pois pitämällä pitkiä jaksoja palloa vastustajan päädyssä.

Maalittoman toisen erän jälkeen PSS tuli sisuuntuneena kolmanteen. Vain yhdeksän sekunnin ja useamman näyttävän klap-klap syötön jälkeen Linda Törnqvist pääsi siirtämään aivan vapaana takatolpalta Ella Holmbergin poikittaissyötön verkon perukoille ja PSS:n 3-0 johtoon. Tuon jälkeen PSS pelasi varmasti, hallitsi palloa ja loi useita hyviä maalipaikkoja. Neljännen maalin tilastoihin merkkautti loukkaantumisesta toipunut Janica Ignatius ajamalla röyhkeästi päädystä maalin eteen ja siirtämällä pallon rystyltä yläkulmaan ohi papas-vahdin Tiia Lehikoisen toimiessa syöttäjänä. PSS lisäsi vielä johtoaan kahdella maalilla Henna Uljua merkauttaessa illan toisensa jälleen puolustaja Järvisen syötöstä ja lopuksi Järvinen viimeisteli vielä itse PSS:n 6-0 voitto lukemat nyt puolestaan Uljua syötöstä.

Ratkaisu

PSS pystyi vastaamaan kajaanilaisten fyysiseen peliin ja oli pallollisesti selvästi kotijoukkuetta edellä. Papaksen lyhyen etsikkoajan aikana PSS-vahti Krista Nieminen piti joukkueensa johdon kahdessa tärkeillä torjunnoillaan. PSS:n saadessa turvallisen kolmen maalin keulan sen peli vapautui siinä määrin, että Papas putosi hyvästä taistelustaan huolimatta täysin kelkasta.

Nuori PSS-puolustaja Kristiina Järvinen pelasi isoja minuutteja ja tuntui ehtivän joka paikkaan. Varman avauspelin lisäksi tilastoihin merkittiin uran avausmaali Naisten Salibandyliigassa ja päälle vielä pari syöttöpinnaa sekä ottelun ykköspalkinto. Vierasjoukkueen maalivahti Krista Nieminen piti joukkueensa turvallisessa johdossa vaikeilla hetkillä varmalla pelillään tehden muutaman tärkeän todellisen ”game saverin”. Järvisen kolmen tähden päälle PSS:ltä palkittiin jälleen vahvasti pelanneet Ella Holmberg kahdella pörssipisteellä ja Henna Uljua yhdellä pörssipisteellä.