Tyttöjen SM-sarjan kotiavauksesta voitto

12.10.2012

PSS otti tyttöjen nuorten SM-sarjan kotiavauksessa 5-1 (2-1, 1-0,2-0) voiton SB-Prosta. Kenttätapahtumiltaan ottelu ei ollut yhtä selvä, kuin lukemiltaan, mutta PSS oli terävämpi maalinteossa.

Etenkin ottelun alussa SB-Pro vyörytti vaarallisia hyökkäyksiä PSS:n päätyyn ja oli alati vaarallinen. Joukkue ei onnistunut kuitenkaan ohittamaan ottelun parhaana palkittua PSS-vahti Alisa Levälampea erän aikana kuin kerran. PSS kävi puolestaan Pron viedessä peliä runttaamassa maalinedustalta kaksi kertaa pallon väkisin maaliin.

pss_sbprot1_new.jpgMaalivahti Alisa Levälampi pelasi jälleen vahvan ottelun kotijoukkueen maalilla. (kuva: Tuula Heino-Kyllönen)

Ottelun edetessä myös PSS sai juonen päästä kiinni, vaikka toinenkin erä oli vielä sekavaa peliä. Levälampi jatkoi myös tässä erässä hienoja otteitaan, eivätkä nurmijärveläiset saaneet juonittua palloa verkkoon asti. PSS:n Ella Holmberg ja Henna Uljua puolestaan hassuttelivat kertaalleen Pron puolustajat kahville niin, että lopulta Uljua pääsi tuikkaamaan pallon takatolpalta tyhjiin.

Jos SB-Pro oli ensimmäisessä erässä lähes mielin määrin ottelua hallitseva osapuoli, niin kolmannessa erässä sitä oli puolestaan PSS. Joukkue löysi juonen päästä kiinni, kun taas näytti siltä, että nurmijärveläiset hyytyivät kovan alkurynnistyksen jäljiltä. Vaikka kotijoukkueella olisi ollut viimeisessä erässä paikkoja useampaankin häkkiin, niin viimeistelyyn oli jäänyt alun tahmeus mukaan, eikä maaliteossa oltu terävimmillään. Senni Hietanen kävi kuitenkin erän aikana kahdesti kuittaamassa pallon maaliin viimeistellen kotijoukkueen 5-1 voiton ja oman "hattutemppunsa".

PSS ei päässyt ottelussa aivan omalle tasolleen, mutta onnistui silti taistelemaan voiton kotiavauksessaan, mikä lupaa hyvää tulevalle kaudelle.

Ottelun tilastot

Sarjan tilastot ja otteluohjelma

Jari Turusen kuvia ottelusta täällä.

PSS pelaa seuraavan kerran kotikentällään lauantaina 20.10. klo 16:00, kun vastaan asettuu viime vuoden mestari Koovee Tampereelta. Tervetuloa jälleen Auroralle!