Pisteet kotiin BSM avauksesta!

25.09.2016

Odotettu sarja-avaus oli vihdoinkin käsillä. Poikkeuksellisen aikainen alkamisaika tarkoitti että pienimuotoinen kuhina Auroralla alkoi taustojen voimin jo noin klo kymmenen aikaan. Alkulämmittelyjen jälkeen PSS ja SBS Wirmo Mynämäeltä olivat valmiina klo 12 kun pallo iskettiin keskipisteelle.

Ensimmäiset minuutit katsojat saivat todistaa hermostuneen kotijoukkueen epävarmaa peliä. Ensimmäinen vaihto, ja peli olisi voinut olla jo 0-1 samantien. Herätystä ei ihan heti nähty ja Wirmo hallitsi alkua selvästi, ja kolautti pari kertaa pallon kotimaalin kehikoihin. Veera Nousiaisen laadukas laukaus erän alkupuolella vei meidät kuitenkin 1-0 johtoon. Erän puolivälin jälkeen päästiin hieman paremmin pelillisesti mukaan, ja muutama puolittainen maalipaikkakin saatiin luotoa. Veera laukoi ottelun toisensa Kalpana Tarvaisen syötöstä, ja erätauolle siirryttiin lukemissa 2-0. Todelliset maalipaikat olivat kuitenkin laskujemme mukaan 3-7 vastustajalle, joten aivan oikeutetut lukemat eivät olleet.

Toinen erä, ja nopeasti pystytäänkin vahvistamaan meidän, ja monen muunkin analyysi tulevasta kaudesta: sarjasta on tulossa erittäin tasainen, ja on hyvinkin mahdollista, että loppukaudesta on kaikilla joukkueilla vielä täydet mahdollisuudet taistella suorista play-off paikoista. Wirmoa on mm. Pääkallo-ennakossa veikkailtu hännille, ja PSS:n oman analyysinkin mukaan joukkue ei aivan kärkisijoista taistele. Wirmolaiset eivät ilmeisesti aio ’totella’ veikkauksia, vaan joukkue puolusti tiiviisti, pakka pysyi kasassa, ja keltaiset pyrkivät turhan vaikeisiin syöttöihin ja menettivät paljon palloa.

Toisen erän alkupuolella Wirmon mainio maalivahti Erika Rekola pysäytti PSS:n kulmavaparin, ja sinkosi avauksen kovaa keskeltä läpi. Olivia Pietilä vei maltilla pallon vasemmalle, ja viimeisteli komean 2-1 kavennuksen. Myös PSS onnistui toisessa erässä, kun Cirilla Mäkelä laukoi Mixu Backmanin passin maalin perukoille. Wirmon peli-ilme pysyi kuitenkin vahvana, ja ajassa 32.31 Jenna Lehtinen laukoi mynämäkeläiset maalin päähän. Pari minuuttia ennen erätaukoa tilanne olikin jo tasan, kun joukkueen vaarallisimpiin kuulunut Saana Lenkkeri iski yhdellä kosketuksella komeasti taukolukemiksi 3-3.

Kolmanteen erään pyrittiin nostamaan hieman karvausta, ja saamaan liikettä enemmän kentälle. Vaihtopenkiltä käytettiin heti koko rosteria, kuin C-ikäiset Aada Heikkinen ja Taimi Mikkola pääsivät irti hyökkäyksessä, ja Ronja Virta nostettiin pelille pakin paikalle toisen erän aikana. Viivi Heikkinen siirtyi sivuun kakkoskentän sentterin roolista, häntäluuhun tulleen iskun seurauksena. Tiia Dahlström siirtyi laidalta kakkosen keskelle laitureinaan Aada ja Laura Kariniemi.

Kolmas erä olikin jo hieman parempaa tekemistä, mutta Rekola Wirmo maalissa torjui muutaman kerran hienosti. PSS maalissa Sofia Ahola otti myös muutaman tärkeän kopin, mutta Wirmo otti silti ohjat. Mixun jäähyn aikana omissa soi, kun Jalmiina Varjonen laukoi kaukaa, mutta todella kovaa ja tarkasti. PSS katiskan vasen ylänurkka soi, ja taululle vierailijoille 3-4, kun ottelua oli jäljellä vajaa kymppi.

Heti maalin jälkeen löytyi tasoituspaikkoja, mutta tuloksetta. Varsin nopeasti oltiin kuitenkin jälleen pelissä mukana, kun kapteeni Ronja Malmström laukoi vasemmalta laidalta pienehkön maskin takaa 4-4 tasoituksen. Syöttöpiste paljon töitä tehneelle Jasmiina Järviselle. Vahvasti esiintynyt Amanda Barbosa laukoi kolmannessa erässä pallon kertaalleen Wirmo maalin rimaan, ja tuntui että olimme vihdoin pelin sisällä määräävämpi osapuoli. Palkinto tuli vajaa neljä minuuttia ennen loppua, kun ykkösketju toimitti pallon luukulle. Cirilla viimeisteli maalin edestä johto-osuman Kalpanan syötöstä.

Viimeiset minuutit edessä, mutta tarkoituksena oli jatkaa aktiivista peliämme, eikä peruutella. Kakkosen hyökkäystrio Laura – Tiia – Aada antoi tutusti kovan paineen päädystä asti, ja Lauran laukauksen irtopallosta Tiia löi vapauttavan 6-4 osuman. Vierailijat taistelivat vielä, ja heti seuraavassa vaihdossa Sofia selvitti erittäin vaarallisen Wirmo-paikan. Tämän jälkeen homma oli kontrollissa, ja tiukkojen vaiheiden jälkeen tuloksena siis 6-4 voitto ja arvokkaat avaus-pisteet.

Avauspelistä plussaa olivat tietysti kotivoitto, ja hieno nousu viimeisellä kympillä rinnalle ja ohi. Monella osa-alueella voi vielä parantaa roimasti, ja ottelua leimasivat ennenkaikkea huolimattomuus, ja aivan liian helposti pallosta luopuminen. Liike ei ollut aivan parasta mahdollista, ja useasti hyökkääjät olivat liian piilossa vastustajien takana. Torjunnat merkattiin ottelusta 19-26, joten ihan mukavasti saatiin toimitettua palloa maaliin päin. Viimeaikaisten harjoitusotteluiden jälkeen kuusi tehtyä maalia on myös hyväksyttävä suoritus.

Ottelussa päästiin siis käyttämään kaikkia kenttäpelaajia, joista jokainen pelasi reippaasti yli erän. Samaa teema jatketaan vielä, ja seuraavissa peleissä katsomossa olleet, sekä muutama A tyttöjoukkueen peluri tulevat mukaan. Ykkösketju oli odotetusti vahva, ja Cirilla Mäkelä/Veera Nousiainen kaksikko iski siis komeasti parit maalit per lätty. Puolustaja Mirella Rönnberg paransi otteita harjoituspeleistä merkittävästi, ja viime kauden aluesarjajoukkueessa pelannut Kaisla Ensola suoriutui omasta urakastaan myös hyvin. SM-ottelu oli myös maalivahti Sofia Aholalle ensimmäinen, ja torjuntoja kertyi mukavasti. Kolmosen hyökkäystrio Helmi Haakana – Nelli Paananen – Inka Valjus teki vahvasti hommia, mutta vielä ei työtä palkittu maaleilla. Taimi Mikkola toi Helmin paikalle vasempaan laitaan kolmannessa erässä energiaa, ja pelasi hyvin.

Wirmo pelasi parhaimmillaan pirteää ja ennakkoluulotonta peliä. Joukkue karvasi viisikkona hyvin ja tiiviisti, ja voidaan ennakoida että pisteitä tulee laariin vielä mukavasti, varsinkin kun kokemusta kovista peleistä tulee lisää.

PSS pelaa seuraavan kerran parin viikon päästä 7.10 kun Auroran perjantai-iltaan saapuu 5-5 tasurilla kautensa Oulun Rankkoja Ankkoja vastaan aloittanut Hämeenlinnan Steelers.

Kauden avauskierroksella muissa otteluissa Pirkat loi Loiston lukemin 9-3,  SB Pro nappasi EräVikingeistä kotivoiton 8-6, ja Northern Stars löi TPS:n viime sekunnin ylivoimaosumalla 4-3.