BSM: PSS-Steelers otteluraportti

08.10.2016

PSS B tytöt kotivoittoon!

Auroran kirpeään perjantai-iltaan oli PSS B tyttöjä saapunut haastamaan Steelers Hämeenlinnasta. Viime kauden tasaiset väännöt, ja preseason ottelu LoistoCupissa ennakoivat tasaista ottelua. Steelers oli jättänyt yhden profiilipelaajistaan, Annu Selinummen, sivuun viikonlopun otteluruuhkan vuoksi, mutta kolme vahvaa ketjua oli joka tapauksessa vastassa.

PSS riveistä puuttui puolustuksen johtohahmoista Jasmiina Järvinen, sekä loukkaantumisen jälkeen pikkuhiljaa paluuta tekevä Milla Ylikojola. Loukkaantumis-/flunssaosastolla olivat myös Kaisla Ensola ja Laura Kariniemi. Avausottelun parhaana palkittu Cirilla Mäkelä oli myös poissa. Eli varsin vahvasti B-tyttöjen vakiorungolla lähdettiin liikkeelle. A:n rungosta Veera Nousiainen ja Sanni Koli vahvistivat pakkiosastoa, ja Nelli Paananen oli backuppina reservissä hyökkäykseen, mutta erikoitilannevastuuta tuli ylivoima- ja alivoimakoostumuksissa.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja heti alkuun Steelers-veskari Emma Mannila väläytteli hienolla yhden käden liimauksella. PSS tyttöjen alku oli vahva, ja neljännellä minuutilla avauspelissä poppariosastolla ollut Anni Lempiäinen iski avausosuman. Viivi Heikkinen löysi hienolla syötöllä Annin keskeltä, joka laukoi ykkösellä pallon verkkoon. Erän puolivälissä Taimi Mikkola komea kanttaus jatkui osittaisella ilmalennolla, mutta laukaus painui silti vastustamattomasti toistamiseen Emma Mannilan selän taakse.

Steelers ilmoittautui pistetaisteluun mukaan nopeasti. Anna-Kaisa Linden kavensi, ja tasoitusmaalikin ehdittiin nähdä vielä ennen taukoa. Annin jäähyn aikana Steelersin Aurora Aaltosen laukaus painui PSS-nuottaan Anna-Mari Levälammen selän taakse. Ensimmäisen erän torjunnat; Ansku 2, Emma 9. Pelitapahtumat kuitenkin huomattavasti tasaisemmat kuin torjunnat kertovat.

Toisen erän alkuun nähtiin upea yksilösuoritus, kun Steelersin C-ikäinen Erika Laine sai pallon vasemmalla laidalla. Erika haastoi taitavasti, ja kun suurin osa hallista odotti laukausta, niin Steelers-hyökkääjä laittoi ensin harhautuksella pakin vipuun ja samaan laskuun veskari vielä sivuun ja pallo rystyltä verkkoon. Näin vierasjoukkue oli kääntänyt 2-0 aseman nopeasti edukseen.

Oma pelimme pysyi kuitenkin hyvin kontrollissa. Paikkoja luotiin mutta Emma piti Steelersin johdossa hienoilla torjunnoilla. Ylivoimallakaan ei saatu osumaa, kun Mixu Backman pommitti puolen minuutin sisään pallon rimaan kahdesti. Erän loppupuolella Inka Valjuksen vahva nousu maalille palkittiin viimein tasoitusosumalla. Syöttöpiste Amanda Barbosalle, joka jälleen otti vahvasti vastuuta pallollisena. Hetkeä myöhemmin nähtiin oppikirjamaisen mallikas, nopea hyökkäys jossa pallo pelattiin pakilta keskustan kautta nopeasti vasempaan laitaan. Tiia Dahlströmin viimeistely oikeaan ylänurkkaan Kalpana Tarvaisen syötöstä oli komea. Näin toiselle tauolle 4-3 johdossa. Torjunnat 3-12, joten Steelers päässä oli jälleen hieman enemmän actionia.

Kolmanteen erään saatiin hyvä startti. Kalpanalle kirjattiin illan toinen syöttöpauna, kun Mixu Backman laukoi suoraan syötöstä PSS:n 5-3 johtoon. Steelers loi myös hyvin paikkoja, mutta maalikehikot olivat ystäviä myös meidän päässä. Viimeisellä kympillä todella hienosti ensimmäisestä liigapelistään suoriutunut puolustaja Anna Saarikko sai pallon vasemalla laidalla ja laukoi. Pienen kimmokkeen kautta pallo Steerers-rysään, ja pallo talteen tärkeän 6-3 osuman muistoksi.

Steelers kehitti vielä hienon kirin, kun pari minuuttia ennen loppua Sini Nuorteva kavensi lukemiksi 6-4. Tähän perään vielä PSS jäähy, ja Steelersin paine kuudella neljää vastaan tuotti vielä tuloksen. PSS maalilla paine oli kuin Suomen maalilla minkä tahansa jalkapallokarsintaottelun pelissä, jossa johdetaan lopussa. Lopputulemakin muistutti Suomi-fudista, kun jostain pallo pomppi reppuun. 6-5, ja kolme sekuntia jäljellä. Nopeasti valittiin kapteeni Ronja Malmström hoitamaan viimeinen aloitus varmasti kotiin, joten hieman vajaaksi jäi Steelersin loppukiri.

Vaikka parannettavaa tietysti jäi, varsinkin ottelun loppuhetkistä, niin kaksi ottelua ja kaksi voittoa on tässä vaiheessa hyvä asia, ja pieni askel otettiin eteenpäin Wirmo-avauspelistä. Ilahduttavaa on myös, että pystyimme pelaamaan täydellä kolmella ketjulla koko pelin, ja esimerkiksi karsinnoissa sivussa olleet ja avauspelissäkin joko sivussa tai pienemmässä roolissa olleet Ronja Virta ja Anna Saarikko onnistuivat mukavasti pakkiparina. Minions kaksikko C-tytöistä, eli Taimi Mikkola (-02) ja Aada Heikkinen (-03) toivat jälleen hirvittävän määrän energiaa kentälle, ja Taimi (1+1) palkittiinkin ansaitusti ottelun parhaana. Amanda Barbosa, vaikka tekee välillä pieniä huolimattomuusvirheitä, on osoittanut olevansa valmis ottamaan todella vahvaa vastuuta puolustuksessa, ja uskaltaa haastaa rohkeasti. Sairasteluiden ja muiden poissaolojen takia ketjuja rukattiin torstai-iltaan asti, joten kaiken kaikkiaan ihan mukiin menevä suoritus joukkueelta.

Tämänkin ottelun perusteella voidaan toistaa jälleen, että tasaisia otteluita on luvassa jatkossakin. Muissa otteluissa Loisto otti avausvoittonsa kun Wirmo kärsi toisen 6-4 tappion. TPS voitti kotonaan SB Pron 5-1, ja Pirkat jatkaa murskaavia otteita; 9-3 Loisto-voiton jälkeen jyrän alle jäi EräViikingit lukemin 8-2.

PSS likkojen sarja jatkuu sunnuntaina 16.10 kolmannella perättäisellä kotiottelulla, kun vastaan Auroralle astelee SB Pro klo 16!