PSS:n C-tytöt hakivat täyden pistepotin Hämeenlinnan SM-turnauksesta

27.11.2016

C-tyttöjen kauden neljäs SM-turnaus pidettiin lauantaina 26.11. Iittala-hallilla. PSS:n kausi on kolmen turnauksen jälkeen tuonut vasta kolme pistettä ja Iittalasta lähdettiinkin hakemaan voittoja.

Aamupäivän ottelussa kohdattiin SB-Pro. Pro lähti otteluun tappioputkeaan katkomaan. Viimeistely on SB-Prolla ontunut ja tehoja tarvitaan lisää. Joukkue on tehnyt vain 12 maalia viimeisessä kuudessa pelissä. PSS:n ja Pro:n kohtaamisessa oli jo ennakkoon vahvasti panosta ja tunnetta. Kumpikin joukkue kaipaa kovasti pisteitä sarjan kuuden porukkaan pääsemiseksi. Tämän lisäksi jännitteitä kohotti Pornaisten Light Ironin viime kauden joukkuekavereiden ensi kohtaaminen SM sarjassa. Pelissä PSS:n tytöt hallitsivat hermonsa. Ensimmäistä maalia saatiin odottaa aina toisen erän alkuminuuteille asti, kunnes Viivi Tiri siirsi PSS:n 1-0 johtoon Emma Parran syötöstä. Kolmannen erän alussa Noora Virta kasvatti PSS:n johtoa Lotta Karlssonin syötöstä 2-0 ja erän lopulla Aada Heikkinen kaunisteli loppunumerot 3-0 Taimi Mikkolan syötöstä.  PSS hallitsi ottelua SB-Pro:n riihimäkeläisvahvistusten muutamista painetilanteista huolimatta ja vei ottelun puhtaasti. PSS:n maalilla Emma Lindqvist toimi joukkueen viimeisenä lukkona pelaten hyvän ja varman nollapelin. Torjunnat kertoi tyttöjen hallinnasta: PSS 8, SB-Pro 17.

Iltapäivän pelissä PSS kohtasi FBC-Loiston. Viime kaudella mestaruudet C:ssä ja B:ssä upeasti voittanut Loisto ei tällä kaudella lukeudu suurimpiin suosikkeihin. Maalivahtipeli on Loistolla kuitenkin kohdallaan, ja joukkue on tottunut menestymään.

Peli alkoi PSS:n kannalta vaikeasti, kun Loisto siirtyi 1-0 johtoon jo ottelun toisella peliminuutilla. Taimi Mikkola tasoitti lukemiksi 1-1 reilun neljän minuutin pelin jälkeen Lotta Karlssonin upeasta syötöstä. Aivan ensimmäisen erän loppusekunneilla Loisto siirtyi jälleen maalin johtoon. Kolmannen erän alussa Alina Söderström tasoitti Emilia Tiihosen syötöstä tilanteeksi 2-2. PSS:llä kesti kutenkin lähes kaksi ja puoli erää ennen kuin aikalisän sekä valmennusjohto Christian Bremer- Christer Karlsson juonimien kentällismuutosten jälkeen joukkue sai pelinsä avattua. Muutaman vaihdon aikana tytöt maalasivat kahdesti. Ensin Aada Heikkinen Taimi Mikkolan syötöstä 3-2 ja heti perään Jenna Wainio näyttävän läpi kentän vieneen nousun päätteeksi 4-2. Emma Killinen avasi erän lopulla maalitilinsä kaunistellen Matilda Rytkösen syötöstä loppunumeroiksi 5-2 PSS:lle. Jenna Järvinen PSS:n maalissa pelasi jälleen varman pelin. Torjunnat kertoi pelin avautumisesta vasta kolmannessa erässä: PSS 10, FBC-Loisto 12.

PSS:lle tärkeät neljä pinnaa Hämeenlinnasta. Ilahduttavaa tyttöjen pelissä on, että maalintekoon osallistuu koko joukkue. Viikonlopun aikana peräti  viisi uutta maalintekijää merkkautti itsensä tilastoihin. Tämä toivottavasti ruokkii lisää onnistumisia jatkopeleissä. Seuraava SM-turnaus on kolmen viikon päästä Oulussa ja silloin vastaan asettuu Länsi-Uudenmaan ylpeys Northern Stars sekä SM-sarjan ykköspaikkaa Pirkkalan Pirkkojen kanssa jakava Erä-Viikingit. See Ya there!