BTSM: Iittalan tarinaa

18.01.2017

Voitto Iittalasta

Kokeillaan vaihteeksi kaivaa värikynäkotelosta tarvikkeita esille, jottei otteluruuhkan raportit menisi aivan vanhan toistoksi. Tiivis tammikuu jatkui siis tiistai-illan visiitillä Iittala-hallissa, jossa Steelers emännöi meitin PSS-likkoja B-tyttöjen SM-sarjan ottelussa. Haettiin jatketta siis pisteputkelle, lauantaina voitettiin Wirmo Myniksessä, ja tammikuulle mahtuu vielä kotivääntö Tepsiä vastaan ensi viikolla, ja SB Pro vieraissa siitä viikko etiäpäin.

Otteluaika oli kohtuullisen myöhäinen, klo 19.15, mutta ainakin allekirjoittaneen autokunta valmistautui tähän tilanteen vaatimalla tavalla, eli hiljaista oli autossa. Puolitoista tuntia ennen peliä hallin parkkiksella kuitenkin herätys ja siirtyminen hallin sisään. Kopissa näytti olevan muitakin ’pirteitä’ hahmoja, joten päikkäreitä olivat nauttineet muutkin.

Ottelupalaveri meni rauhallisesti, osa näytteli lahjakkaasti hereilläolevaa, mutta muutama ikiliikkuja oli saanut koneet jo käyntiin, eli ääntäkin alkoi löytyä. Lähtökohdat siis ei ehkä optimaaliset, mutta reippaan ulkoilun ja alkumotoriikan jälkeen oli lupa odottaa jo parempaa.

Kokoonpanoon oli saatu A-tytöistä maju-Jasmiina, sekä takuuvarmat pistelingot Cirilla ja Veera. Avauserän loppupuolella osalla oli selvästi fiilis että kun noin kovia likkoja on jengissä, niin tämähän nyt hoituu side silmillä ja mailat väärinpäin pelaten. Peli käyntiin, ja epäonneksemme saatiin monen mielestä tuo hankalin tilanne aika nopeasti, eli kahden maalin johto. Ensin Anni napautti maalin edestä 0-1 Inkan passista, ja erän puolessa välissä Mixu laminoi Kapsun millintarkasta 0-2. Tuo maali oli vieläpä aika melkoisen näyttävä klap-klap namuttelu, joten game over, voidaanko lähteä kotiin?

Jokunen minuutti ennen erän loppua Steelers rankaisee. Oman maalin edusta pelattiin löysästi, ja Inka Merisalo kuittaa kavennuksen. Johtoasemassa tauolle kuitenkin ja uuteen nousuun? Ei. Parikymmentä sekuntia ennen taukoa katsellaan taas vierestä, kun omissa soi taitavan Erika (tehojen puolesta lempinimen ’Patrikin sisko’ saaneen) Laineen toimesta. Change of plans, tasatilanteessa tauolle ja uuteen nousuun siis.

Pieniä muutoksia koostumuksiin, ja koutsin kädenjälki näkyy heti. Mixu latoo illan toisensa ja johtoasema. Nonih, nythän tämä hoituu! Neljä minuuttia myöhemmin ja koutsin kädenjälki näkyy entistä vahvemmin. Steelers johtaa 4-3...  Kotijoukkueen ykköspeluri Alisa Mäkelä iskee kahdesti, joista toinen komeasta vaparikuviosta, joka yllätti samalla tavalla kuin talvi autoilijat joka syksy. Tiedettiin että Steelers on joukkue jolla on yleensä jo alkukaudella hyvin hiotut erikoistilanteet. Säälihän se olisi jos ei anneta mahdollisuutta käyttää niitä.

Toisaalta peli-ilme tappioasemasta oli muutaman napsun parempi kuin ensimmäisessä, joten isompaa huolen aihetta ei vielä ollut, vaikka koutsin lasittunut katse omiin papereihin ehkä viestitti toista. Ykkösketju apuun, ja Kapsun ykäläpi Millan syötöstä tasoitti pelin. Hetkeä myöhemmin Ciri suuppasi maalin edustalta Pessin taas johtoon.

Kohta tarjoiltiin mahdollisuuksia lisäosumalle, sillä dumarin käsi nousi pystyyn siirretyn jäähyn merkiksi. Valmennus reagoi terävästi kuin lehmä pakkasella, ja kohta oltiinkin saatu veskari pois maalilta. Mitä? Ainiin, sinne saa laittaa nyt kuudennen? Runsaassa minuutissa saatiin tämäkin projekti vietyä läpi ja kuusvitonen pyörikin pitkään ihan kivasti. Palautetta tuli toki että tarkkoja ohjeita ei ollut annettu, miten 6-5 pelataan tässä tilanteessa. Jatkoa ajatellen pitänee kerrata että oikeasti saa hakea vetopaikkoja, ja ihan laukoakin. Noh, live and learn. Itse ylivoima oli kuin hidastettua kuvaa katsoisi, mutta yksi onnistunut syöttö-veto kombo saatiin aikaan ja Veera ampui Kapsun tarjoilun uuniin. Toiselle tauolle 4-6 johtoasemasta.

Kolmanteen mentäessä huolia aiheutti ainoan mukana olevan veskarin, hyvin pelanneen Sofia Aholan kylki/selkä-kivut, joten potentiaaliset kakkosveskarit kartoitettiin läpi. Amandaa ja Kapsua haastateltiin, ja Amanda oli jo etukäteen puheiden perusteella lunastanut paikan, mutta kun totuus läheni, niin into oli hitusen laantunut. Kapsu oli sen sijaan valmis, alla kuitenkin mm nollapeli naisten nelosdivarissa, ja valehtelematta erinomainen silmä-käsi koordinaatio. Ongelmana tietysti se että ei edes hyppäämällä yletä ylärimaan, mutta noh, pikkuvikoja..

Päätettiin kuitenkin että Sofia maaliin edelleen, ja jos ei muuta niin yrittää näyttää pelottavalta ja vihaiselta. Kolmas erä oli kaikenkaikkiaan semiehjä suoritus. Luotiin paikkoja, mutta vihulaisten erinomainen veskari Juulia Kataja esitteli mm sellaisen yhden käden liimauksen että vieraskoutsi tippui välinevaraston lattialle, ja könyttyään sieltä ylös kyseli muilta vielä että eihän se nyt tota voinut ottaa, eihän??

Erän alkuun Ciri päätti todella hienon syöttökombon Steelers-veräjään, syöttöpiste Kapsulle. Ykkönen jatkoi dominointia, ja jo ratkaisevan tuntuinen 4-8 osuma tuli Millan toimesta, jonka muumilimun korkuinen täsmälähetys upposi vasempaan nurkkaan. Mixun laariin syöttöpongo.

Erän puolessa välissä onnistuttiin vielä hankkimaan väärä vaihto. Kapsu oli matkalla vaihtoon, mutta päätti että energiaa ja pelihaluja on vielä ja palasi jeesaamaan puolustusta. Inka ehti nousi seisomaan ja siirtää toista jalkaa kaukalon puolelle, kun terävä pillin ääni rankaisi kahden minuutin stop and go rangaistuksella. Inka otti samalla vauhdilla spurtin jäähypenkille, ja eikun aavee treeniä. Sofia otti raihnaisenakin muutaman hyvän seivin, ja aaveesta selvittiin kuivin jaloin.

Ottelun loppupuolella muodostettiinkin uusi salainen ase, kun pakit Jaska ja RonjaM saivat eteensä hyökkäystrioon kolme muuta pakkia, eli Kaisla, Anna ja RonjaV. Kuin varsat laitumella, uudet hyökkääjät painoivat palloa Steelers-päätyyn, ja Kaisla kilauttikin tolppaa melko nopeasti. Viiden pakin komboksi yllättävän hyökkäysvoimainen setti ehti hakea vielä useammankin kerran täysosumaa mutta tällä kertaa tuloksetta.

Kolmonen painoi yhden nyytin vielä kun erän lopussa Laura kaartoi maalin takaa, ja syötti keskelle josta 'syöttökone' Aada (B:ssä 4+0, C:ssä 8+0) sivalsi tattarapallon nuottaan. Final score 4-9.

Yhteenvetona sanottakoon, että vauhdikasta peliä, joka sisälti useita huolimattomia avauksia, maalineduslöysäilyä, kontrolloimattomia sokkosyöttöjä, pallon menetyksiä, mutta myös hyvää kaksintaistelua, hienoja pallollisia syöttökomboja ja hyökkäyksiä, sekä tehokkuutta maalipaikoissa.

Parannettavaa on, mutta siinä itsessään tullaan varmasti myös onnistumaan. Kärkijoukkueiden haastaminen vaatii jatkossa todella paljon, sillä esimerkiksi mestarikoutsi Pienihäkkisen Loisto on viime otteluiden perusteella sellaisessa kunnossa, että jokaiseen peliin jos antaisivat sen 6-8 maalia eteen, niin saattaisi tulla tiukkaa. Pirkat ja SSRA ovat myös kärkinelikossa todella vahvoja, ja kuten syksyn pelit osoittivat, meille mikä tahansa peli suattaapi olla tuskainen. Nyt tuntuu kuitenkin että jonkinlainen rutiinitaso on löytymässä.

Steelers-väännössä tutut nimet ottivat ohjat käsiinsä. Kapsu nousi pistepörssin top kymppiin kirjaamalla 1+3 tehot, ja saman hyökkäytrion Mixu (2+2) ja Ciri (2+0) säestivät orkesterinjohtajaa. Milla piti puolustusta kasassa, ja ehti myös oman toimensa ohella tehoilemaan 1+1.

Seuraava taistelu onkin luvassa kotikonnuilla, kun Auroran valoihin saapuu TPS Turusta. Pallo tippuu muoviin sunnuntaina klo 17!