BTSM: SB Pro - PSS raportti

29.01.2017

BTSM: PSS:lle täydet pisteet SB Prolta

Tammikuun viimeisenä viikonloppuna ohjelmassa oli SM-peli numero 13. Tiger Sport Areenalla lentokentän ja kauppakeskus Jumbon kupeessa kohdattiin sarjajumbo SB Pro.

TPS oli kaatunut viikko takaperin kotikentällä. Peli ei ollut värikäs mutta jälkipuinti Auroran puitteista ja tapahtumista herätti onneksi tunteita. Anyhow, nyt päästiin kokeilemaan pisteputken jatkamista toistamiseen tällä kaudella ilman yhtään A-tyttöjen vakiorinkiin puuttuvista B-ikäisistä. Tepsi pelissä vastuunottajista oli pulaa ottelun alussa, nyt haettiin terävämpää starttia.

Ensimmäinen erä ja tilastomerkintöjä riitti. Kun jossain päin areenaa kolahti niin pääkentältä passitettiin keltaista jäähylle. Muutamat erän neljästä jäähystä olivat aiheellisia, mutta 1-2 kappaletta ei aukea kyllä useammallakaan katselukerralla.

Pro aloitti vahvasti ja loi muutamat tilanteet Jenna Järvisen vartioimalle PSS-maalille, joten Mixun avausmaali parin minuutin pelin jälkeen tuli tarpeeseen. Helmi Haakanan jäähy kestettiin parhaalla mahdollisella tavalla, kun Mixu iski Kalpana Tarvaisen passista kahteen nollaan vajaalla. Vajaan kympin pelin jälkeen Anni Lempiäinen napautti Pro-hyökkääjää lapaan, mutta siirrettyä rangaistusta ei ehtinyt paljoakaan kulua, kun Anna Saarikko häiritsi mailallaan myöskin ilmeisen rankasti; molemmat jäähylle. Alivoima taisteli hienosti, ja parin minuutin kolmevitosella ei kovin montaa avopaikkaa Prolle auennut.

Erän puolivälin jälkeen ottelu alkoi ratketa. Viivi Heikkinen pääsi katkoon ja ajoi keskeltä läpi ja laukoi lukemiksi 0-3. Neljännen maalin viimeisteli Helmi Jennan hienosta avausheitosta. Kymmenisen sekuntia tästä, ja Anni Lempiäinen iski läheltä viidennen Annan syötöstä. Toki jäähyllekin ehdittiin vielä, mutta av oli tehokas. Milla latoi boxplayn aikana tilanteeksi jo 0-6 Kapsun syötöstä. Kapsu niittasi vielä yyveellä 0-7 ajassa 19.59.

Toinen erä, ja kaikki pelille. Viisikkojakin hieman miksailtiin, ja painotettiin nöyryyden ja asenteen merkitystä. Vaikka erän alkuun onnistumisia ei maalien muodossa tullut, niin peli näytti melko mukavalta. Helmi osui lähietäisyydellä ylivoimalla PSS:n parhaana palkitun Viivin syötöstä toisen erän seitsemännellä minuutilla. Viimeisellä vitosella Pro reppu venyi vielä pariin otteeseen. Anni merkkautti illan toisensa, ja Jennan mainio heitto tuotti jo ottelun toisen syöttöpaunan. 0-10 oli vaihdosta pelille energiaa tuoneen C-tyttöduon käsialaa. Taimi Mikkola syötti ja Aada Heikkinen viimeisteli.

Kolmannen erän iso teema oli NHL ympyröistäkin tuttu; paras tapa kunnioittaa vastustajaa on pelata nöyrästi, hyvällä asenteella ja täysillä loppuun asti. Tässä onnistuttiin vähintäänkin hyvin. Myös kotijoukkue Pro taisteli hyvin ja pelasi tilanteet loppuun asti, mutta ilman minkäänlaista merkkiä ylilyöntien tms mahdollisuudesta. Lopputulokseksi kirjattiin 0-14, kun sama ketju oli asialla jokaisessa kolmannen erän maalissa. Inka sai sormensa irti uuden mailansa lavasta ilmeisen ajoissa, koska ehti nakkaamaan osumat nro 11, 12, ja 14. Väliin osui Ronja Malmström Annin syötöstä. Puolustaja Anna passasi pariin Inkan häkkiin syöttöpisteet ja kerrytti mukavat 0+3 päivän pistesaaliikseen.

Voiton myötä playoff-paikka varmistui, ja kotiedusta puolivälieriinkin on tukeva ote. Hetki oltiin jopa sarjakärjessä, mutta Loisto jatkoi ennakkosuosikin vahvoja otteita, ja on vahvasti kiinni runkosarjan voitossa. Toki omissa käsissä on kaikki vielä.

Ottelun parasta antia oli tasaisen vahva esitys ja työnteon määrä myös puolustussuuntaan oli hyvällä tasolla loppuun asti. Pelaajista on vaikea nostaa esiin yksittäisiä onnistujia. Kaikki ketjut onnistuivat viimeistelyssä; Inka pusersi tutun vahvasti ja tekee maaleja nyt kovaa tahtia. Anni keräsi kolmosessa myös mukavat tehot. Kapsu on noussut sarja pistepörssin kärkijoukkoon, ja Mixu tekee myös tulosta tasaisesti. Kakkosen sentteri Viivi on puolustavan sentterin prototyyppinä ottanut myös hyökkäysvastuuta, ja onnistui jälleen mukavasti. Anna esiintyi vahvasti ja tarjoili muutamat loistavat maalisyötöt.

Yksi ottelun hahmoista oli myös maalivahti Jenna Järvinen. Tilanteita ei ollut hurjan paljoa, mutta muutamat hyvä torjunnat nähtiin. Veskarilta nollapeli ja 0+2 lienee ihan kohtuullinen suoritus..

Parin viikon tauon jälkeen palataan taas Auroralle, jonne saadaan vieraaksi Rankat Ankat Oulun seudulta. Kävimme syksyllä pohjoisessa ottamassa melko kunnolla kuokkaan, joten revanssin paikka olisi tarjolla. SSRA on kärkinelikossa, ja napsinut kaikista alkuvuoden otteluistaan selvät voitot. Eli 12.2 Auroralla klo 16 jatketaan!