A-tytöt jatkavat voitokasta kulkuaan

24.02.2017

A-tyttöjen SM-runkosarja alkaa lähestyä loppuaan. PSS A-tytöt pelasivat keskiviikkona 22.2. runkosarjan kolmanneksi viimeisen ottelunsa, kun Auroralle saapui rakas lähivihollinen ÅIF.

Kyseessä oli sarjataulukon ääripäiden kohtaaminen, sillä PSS johtaa sarjaa, ÅIFin pitäessä perää. Moni varmaan odotteli suurinumeroista maali-ilottelua, kuten aikaisemmissa kotiotteluissa on yleensä nähty.

ÅIF toi mukanaan jonkinasteisen talvimyrskyn, mutta Auroran sisätiloihin asti se ei yltänyt. Ensimmäinen erä mentiin tasaisissa merkeissä, eikä maalipaikoilla paljoa herkuteltu. PSS vei erän numeroin 2-1, torjuntojen ollessa tasan 4-4.

Tuomareilla taisi olla pillit mukanaan lumisateisella alkulenkillä. Toisessa erässä niistä piti varmaan puhallella vielä isoimpia lumikökkäreitä pois jäähyjen muodossa. Ottelussa jaettiin peräti seitsemän kaksiminuuttista, onneksi suhteellisen tasapuolisesti. Kummankin joukkueen toisen erän ylivoimapelaaminen oli kuitenkin tuloksetonta ja vasta erän loppupuolella PSS pääsi maalin makuun. Näin erätauolle mentiin numeroissa 3-1.

Kolmas erä jatkui puoliväliin asti lievällä PSS painostuksella, jonka lomassa ÅIF teki muutamia nopeita vastaiskuja PSS maalille. C-tyttöjen coachi tokaisi toisella erätauolla, että kolmas erä on se kuuluisa pelinaisten erä. Ja niinhän siinä kävi, että kotijoukkueen aikalisän jälkeen PSS meni menojaan maalaamalla kolmesti viimeisen kymmenminuuttisen aikana. Näinpä Auroran Jumbolla loisti loppulukemat 6-1 pelikellon näyttäessä täyttä aikaa.

Ottelun ehdoton tehoilija oli Alisa Kettunen hattutempullaan ja yhdellä syötöllään. ÅIFista palkittiin puolustuksessa hyvin ahkeroinut Sini Heikkinen.

Ottelun tilastot TÄSTÄ

Seuraavaksi PSS matkaa sunnuntaina 26.2. Tampereelle kohtaamaan KooVeen, joka on saanut kuuluisat Kaupin siskokset takaisin loukki –listalta. Hyvä tasonmittaus on siis edessä.

Ja runkosarjan päätösottelunsa joukkue pelaa Auroralla su 5.3. klo 17:00, jolloin vastassa on Classic.