Turnaussaannot.png


Junioreiden turnauksessa noudatetaan pääasiassa Suomen Salibandyliiton peli- ja kilpailusääntöjä. Lisäksi nuorimmissa ikäluokissa noudatetaan ensisijaisesti PeliMaailman sääntöjä(D-ja E-junioirit) ja  F-junioreissa KisaMaailman sääntöjä.

D-F junioreissa pyritään tarjoamaan sarjat erikseen Kilpa- ja Haastajatason joukkueille.

Mikäli sarjoihin ei ilmoittaudu riittävästi joukkueita, niin järjestäjällä on oikeus yhdistellä sarjoja.

Alkusarjan ottelut tuomitaan yhdellä tuomarilla ja mahdolliset ratkaisu-ottelut (Välierät ja Finaalit) pääasiassa kahdella tuomarilla.

Mahdollisista pelaajien lisensseistä ja vakuutuksista ym. vastaa kukin osallistuva joukkue/pelaaja itse. Lisenssit ja vakuutukset eivät ole pakollisia, mutta turnauksen järjestäjä suosittelee niiden hankkimista.

Pelaajien osallistumisoikeus ja rajoitukset eri sarjoissa

Sama pelaaja voi pelata myös vanhemman ikäluokan joukkueessa, kuitenkin vain yhdessä joukkueessa/sarja/ikäluokka. Tästä on kuitenkin erikseen sovittava ennen turnausta järjestäjätahon kanssa. Sama pelaaja ei voi pelata saman ikäluokan Kilpa- ja haastajatason joukkueissa.

Turnausjärjestäjällä on oikeus tarkistaa joukkueiden pelaajaluettelot epäselvyyksien välttämiseksi.

Järjestys sarjassa (SSBL Kilpailusääntöjä 21§ noudattava soveltuvin osin)

Joukkueiden paremmuus alkusarjassa määräytyy saavutettujen pisteiden perusteella. Voitosta saa kaksi, tasapelistä yhden ja tappiosta nolla pistettä. Tasapisteissä joukkueiden paremmuuden määräävät järjestyksessä:

1) keskinäisissä otteluissa saavutetut pisteet
2) keskinäisten otteluiden maaliero (tehdyt maalit miinus päästetyt maalit keskinäisissä otteluissa)
3) keskinäisissä otteluissa tehdyt maalit
4) koko sarjan maaliero (tehdyt maalit miinus päästetyt maalit)
5) koko sarjassa tehdyt maalit
6) arpa.

Pudotuspeleissä ottelun päättyessä tasan, voittaja ratkaistaan rangaistuslaukauskilpailulla. Kummastakin joukkueesta yksi (1) pelaaja suorittaa kumpikin yhden rangaistuslaukauksen. Mikäli tilanne tämän jälkeen on edelleen tasan, rangaistuslaukauskilpailua jatketaan yksi pari kerrallaan, kunnes ratkaisu on saavutettu.

Mitalipeleissä ottelun päättyessä tasan, voittaja ratkaistaan rangaistuslaukauskilpailulla. Kummastakin joukkueesta kolme (3) pelaaja suorittaa kukin yhden rangaistuslaukauksen. Mikäli tilanne tämän jälkeen on edelleen tasan, rangaistuslaukauskilpailua jatketaan yksi pari kerrallaan, kunnes ratkaisu on saavutettu.

Peliajat

Otteluiden peliaika on 1 x 25 min juoksevaa aikaa, poikkeuksena mitaliotteluissa 2 viimeistä minuuttia on tehokasta peliaikaa. Juoksevan ajan pysäyttää vain tuomarin time-out vihellys, mm. rangaistuslaukaus, puhuttelu ja loukkaantuminen.
F- ja G-junioreilla on ohjatut vaihdot 1,5 min välein (toimitsijan vihellyksellä).

Luovutukset

Ottelu voidaan aloittaa, kun molemmilta joukkueilta on kentällä otteluohjelmaan merkittynä ottelun alkamisaikana viisi kenttäpelaajaa ja maalivahti. Ottelun ollessa käynnissä joukkueiden on pystyttävä pelaamaan vähintään neljällä pelaajalla. Mikäli nämä ehdot eivät täyty, ottelu todetaan päättyneen luovutukseen. Lopputulos on tällöin ei rikkoneen joukkueen hyväksi 5-0, tai saavutettu tulos mikäli se on edullisempi ei-rikkoneelle joukkueelle. Turnauksen juryllä on myös oikeus määrätä muu lopputulos, jos luovutuksen todetaan olevan taktinen.

Protestit

Protestin voi tehdä kyseisessä sarjassa pelaavan joukkueen edustaja hallivastaavalle tai turnauksen kilpailupäällikölle.

Protestin on koskettava parhaillaan pelattavaa tai juuri pelattua ottelua, enintään 15 min ko. pelin päättymisestä.

Protestin käsittelymaksu on 100 euroa, mikä palautetaan, mikäli turnauksen jury hyväksyy protestin.
Mikäli protesti hyväksytään, ottelun lopputulokseksi merkitään protestin tehneen joukkueen hyväksi 5-0.