Turnaussaannot.png


Turnauksessa noudatetaan pääasiassa Suomen Salibandyliiton peli- ja kilpailusääntöjä.

Joukkueet ryhmitellään noin neljän (4) joukkueen alkulohkoihin, joista kaksi (2) parasta jatkavat jatko-otteluihin, jotka pelataan pudotuspeleinä. Osallistujamäärästä riippuen kilpailutoimikunta voi soveltaa tätä sääntökohtaa.

Alkusarjan ottelut tuomitaan yhdellä tuomarilla ja aikuissarjojen ratkaisu-ottelut pääasiassa kahdella tuomarilla.

Turnauksen tulospalveluna toimii Statbeat-palvelu.

Kukin sarja järjestetään, mikäli siihen osallistuu vähintään 8 joukkuetta. 16 joukkueen tai sen alle olevat sarjat pelataan yhtenä päivänä.

Mahdollisista pelaajien lisensseistä ja vakuutuksista ym. vastaa kukin osallistuva joukkue/pelaaja itse. Lisenssit ja vakuutukset eivät ole pakollisia, mutta turnauksen järjestäjät suosittelevat niiden hankkimista.

Pelaajien osallistumisoikeus ja rajoitukset eri sarjoissa

Miehet - Naatitaan -sarjaan voivat osallistua ne pelaajat, jotka ovat pelanneet korkeintaan miesten 2. divisioonaa Suomen Salibandyliiton (SSBL) alaisissa sarjoissa kaudella 2017-18. Kaikki nuorten sarjoissa pelanneet, sarjatasosta riippumatta, voivat osallistua tähän sarjaan. Rajauksen ulkopuolelta sallitaan 2 yläsarjapelaajaa (Liiga tai Divari), joista toinen saa olla pelannut salibandyliigaa, sekä kaikki naispelaajat.

Naiset - Naatitaan -sarjaan voivat osallistua ne naispelaajat, jotka ovat pelanneet korkeintaan 1. divisioonaa Suomen Salibandyliiton (SSBL) alaisissa sarjoissa kaudella 2017-18. A-nuorten SM-sarjassa pelanneet 1999 tai aiemmin syntyneet eivät voi osallistua tähän sarjaan. Rajauksen ulkopuolelta sallitaan 2 naisten yläsarjapelaajaa (Liiga tai A-SM), sekä kaikki 2000 ja myöhemmin syntyneet naispelaajat.

Miehet - AinaPelillä -sarjaan voivat osallistua ne pelaajat, jotka ovat pelanneet korkeintaan miesten 4. divisioonaa Suomen Salibandyliiton (SSBL) alaisissa sarjoissa kaudella 2017-18. A-nuorten SM-sarjassa pelanneet 1999 tai aiemmin syntyneet eivät voi osallistua tähän sarjaan. Rajauksen ulkopuolelta sallitaan kaikki 2000 ja myöhemmin syntyneet miespelaajat, sekä kaikki naispelaajat.

Miehet - HikeäPukkaa -sarjaan voivat osallistua ne mies- ja naispelaajat, joilla ei ole Suomen Salibandyliiton (SSBL) tai muihin Kansainvälisen Salibandyliiton (IFF) alaisiin sarjoihin lisenssiä kaudella 2017-18. Rajauksen ulkopuolelta sallitaan kaikki 2002 ja myöhemmin syntyneet mies- ja naispelaajat.

Naiset - HikeäPukkaa -sarjaan voivat osallistua ne naispelaajat, joilla ei ole Suomen Salibandyliiton (SSBL) tai muihin Kansainvälisen Salibandyliiton (IFF) alaisiin sarjoihin lisenssiä kaudella 2017-18. Rajauksen ulkopuolelta sallitaan kaikki 2004 ja myöhemmin syntyneet naispelaajat.

Miehet - KokemustaOn -sarjaan voivat osallistua kaikki yli 40 vuotiaat mies- ja naispelaajat.

Naiset - KokemustaOn -sarjaan voivat osallistua kaikki yli 40 vuotiaat naispelaajat.

Kansainväliseen Salibandyliittoon (IFF) kuuluvien maiden pääsarjojen tai alasarjojen pelaajille on erikseen anottava osallistumisoikeus järjestäjältä.

Kussakin joukkueessa saa olla maksimissaan 16 pelaajaa. Pelaajaluettelot on oltava täydellisesti täytettynä turnauksen tulospalvelussa ilmoittautumisaikarajaan mennessä. Pelaajaluetteloihin on merkittävä yläsarjapelaajat (Y) sekä erillisen luvan saaneet kv-pelaajat (KV).

Pelaajat voivat osallistua useampaan kuin yhteen sarjaan pelaajarajoituksien puitteissa.

Järjestys sarjassa (SSBL Kilpailusääntöjä 21§ noudattava soveltuvin osin)

Joukkueiden paremmuus alkusarjassa määräytyy saavutettujen pisteiden perusteella. Voitosta saa kaksi, tasapelistä yhden ja tappiosta nolla pistettä. Tasapisteissä joukkueiden paremmuuden määräävät järjestyksessä:

1) keskinäisissä otteluissa saavutetut pisteet
2) keskinäisten otteluiden maaliero (tehdyt maalit miinus päästetyt maalit keskinäisissä otteluissa)
3) keskinäisissä otteluissa tehdyt maalit
4) koko sarjan maaliero (tehdyt maalit miinus päästetyt maalit)
5) koko sarjassa tehdyt maalit
6) arpa.

Pudotuspeleissä ottelun päättyessä tasan, voittaja ratkaistaan rangaistuslaukauskilpailulla. Kummastakin joukkueesta yksi (1) pelaaja suorittaa kumpikin yhden rangaistuslaukauksen. Mikäli tilanne tämän jälkeen on edelleen tasan, rangaistuslaukauskilpailua jatketaan yksi pari kerrallaan, kunnes ratkaisu on saavutettu.

Mitalipeleissä ottelun päättyessä tasan, voittaja ratkaistaan rangaistuslaukauskilpailulla. Kummastakin joukkueesta kolme (3) pelaaja suorittaa kukin yhden rangaistuslaukauksen. Mikäli tilanne tämän jälkeen on edelleen tasan, rangaistuslaukauskilpailua jatketaan yksi pari kerrallaan, kunnes ratkaisu on saavutettu.

Peliajat

Otteluiden peliaika on 1 x 25 min juoksevaa aikaa, poikkeuksena mitaliotteluissa 2 viimeistä minuuttia on tehokasta peliaikaa. Juoksevan ajan pysäyttää vain tuomarin time-out vihellys, mm. rangaistuslaukaus, puhuttelu ja loukkaantuminen.

Luovutukset

Ottelu voidaan aloittaa, kun molemmilta joukkueilta on kentällä otteluohjelmaan merkittynä ottelun alkamisaikana viisi kenttäpelaajaa ja maalivahti. Ottelun ollessa käynnissä joukkueiden on pystyttävä pelaamaan vähintään neljällä pelaajalla. Mikäli nämä ehdot eivät täyty, ottelu todetaan päättyneen luovutukseen. Lopputulos on tällöin ei rikkoneen joukkueen hyväksi 5-0, tai saavutettu tulos mikäli se on edullisempi ei-rikkoneelle joukkueelle. Turnauksen juryllä on myös oikeus määrätä muu lopputulos, jos luovutuksen todetaan olevan taktinen.

Protestit

Protestin voi tehdä kyseisessä sarjassa pelaavan joukkueen edustaja hallivastaavalle tai turnauksen kilpailupäällikölle.

Protestin on koskettava parhaillaan pelattavaa tai juuri pelattua ottelua, enintään 15 min ko. pelin päättymisestä.

Protestin käsittelymaksu on 100 euroa, mikä palautetaan, mikäli turnauksen jury hyväksyy protestin.
Mikäli protesti hyväksytään, ottelun lopputulokseksi merkitään protestin tehneen joukkueen hyväksi 5-0.