CoSpaceCup_banner_530x265.jpg


Turnaussäännöt

Turnauksessa noudatetaan pääasiassa Suomen Salibandyliiton peli- ja kilpailusääntöjä.

Joukkueet ryhmitellään neljän (4) joukkueen alkulohkoihin, joista kaksi (2) parasta jatkavat jatko-otteluihin, jotka pelataan pudotuspeleinä. Osallistujamäärästä riippuen kilpailutoimikunta voi soveltaa tätä sääntökohtaa.

Ottelut tuomitaan yhdellä tuomarilla, lukuunottamatta semifinaalit ja finaalit jotka tuomitaan kahdella tuomarilla.

Mahdollisista pelaajien lisensseistä ja vakuutuksista ym. vastaa kukin osallistuva joukkue/pelaaja itse. Lisenssit ja vakuutukset eivät ole pakollisia, mutta turnauksen järjestäjät suosittelevat niiden hankkimista.

Järjestys sarjassa (SSBL Kilpailusääntöjä 21§ noudattava soveltuvin osin)

Joukkueiden paremmuus alkusarjassa määräytyy saavutettujen pisteiden perusteella. Voitosta saa kaksi, tasapelistä yhden ja tappiosta nolla pistettä. Tasapisteissä joukkueiden paremmuuden määräävät järjestyksessä:

1) keskinäisissä otteluissa saavutetut pisteet
2) keskinäisten otteluiden maaliero (tehdyt maalit miinus päästetyt maalit keskinäisissä otteluissa)
3) keskinäisissä otteluissa tehdyt maalit
4) koko sarjan maaliero (tehdyt maalit miinus päästetyt maalit)
5) koko sarjassa tehdyt maalit
6) arpa.

Pudotuspeleissä ottelun päättyessä tasan, voittaja ratkaistaan rangaistuslaukauskilpailulla. Kummastakin joukkueesta yksi (1) pelaaja suorittaa kumpikin yhden rangaistuslaukauksen. Mikäli tilanne tämän jälkeen on edelleen tasan, rangaistuslaukauskilpailua jatketaan yksi pari kerrallaan, kunnes ratkaisu on saavutettu.

Finaalin päättyessä tasan, voittaja ratkaistaan rangaistuslaukauskilpailulla. Kummastakin joukkueesta kolme (3) pelaaja suorittaa kukin yhden rangaistuslaukauksen. Mikäli tilanne tämän jälkeen on edelleen tasan, rangaistuslaukauskilpailua jatketaan yksi pari kerrallaan, kunnes ratkaisu on saavutettu.

Peliajat

Otteluiden peliaika on 1 x 25 min juoksevaa aikaa, poikkeuksena finaalin 3 viimeistä minuuttia on tehokasta peliaikaa. Juoksevan ajan pysäyttää vain tuomarin time-out vihellys, mm. jäähy, rangaistuslaukaus, puhuttelu ja loukkaantuminen.

Luovutukset

Ottelu voidaan aloittaa, kun molemmilta joukkueilta on kentällä otteluohjelmaan merkittynä ottelun alkamisaikana viisi kenttäpelaajaa ja maalivahti. Ottelun ollessa käynnissä joukkueiden on pystyttävä pelaamaan vähintään neljällä pelaajalla. Mikäli nämä ehdot eivät täyty, ottelu todetaan päättyneen luovutukseen. Lopputulos on tällöin ei rikkoneen joukkueen hyväksi 5-0, tai saavutettu tulos mikäli se on edullisempi ei-rikkoneelle joukkueelle. Turnauksen juryllä on myös oikeus määrätä muu lopputulos, jos luovutuksen todetaan olevan taktinen.

Protestit

Protestin voi tehdä kyseisessä sarjassa pelaavan joukkueen edustaja hallivastaavalle tai turnauksen kilpailupäällikölle.

Protestin on koskettava parhaillaan pelattavaa tai juuri pelattua ottelua, enintään 15 min ko. pelin päättymisestä.

Protestin käsittelymaksu on 100 euroa, mikä palautetaan, mikäli turnauksen jury hyväksyy protestin. Mikäli protesti hyväksytään, ottelun lopputulokseksi merkitään protestin tehneen joukkueen hyväksi 5