Ikämiesten tulevan kauden suunnitelmat

07.08.2018

Ensi kaudella jatketaan M35 haastajasarjassa. Harjoitukset alkaa syyskuussa keskiviikkoisin klo 20-21 AE-koululla.

Mennyt kausi, 2017-2018 oli meidän ikämiesporukalla ns. ruuhkavuosi. Sama porukka yritti pelata aladivareita, Seniorisarjoja 35, 40 ja osa jopa 45 sarjoissa samaan aikaan. Harjoiteltiin 2 krt/vko yhdessä muiden joukkueiden kanssa pääosin pelatessa. Näin voisi sanoa, että porukalla oli tarjolla yli 100 peli(omaista) tilaisuutta kauden aikana. Pelaaminenhan on koko lajin suola, siksi ajattelimme panostaa juuri pelaamiseen. Jossain vaiheessa kauden aikana pelaaminen taisi kärsi hieman inflaatiota, peleihin ei sytytty samalla intensiteetillä, kun aiemmin, eikä valmistutuminen peleihin ollut ihan samanlaista, kun edellisillä kausilla. Ryhmää alkoi leimata yhä enemmän pelailu. Tiukan paikan tullessa joukkue ei onnistunut venymään ja jäätiin tavoitteista niin 35-haastajasarjassa, kun 40-SM-sarjassa, kun molemmissa sarjoissa viimeisen ottelun tappio jätti meidät sivuun jatkopeleistä.

Pelailua enemmän ryhmämme on aina kuitenkin nauttinut, kun ihan oikeasti lähdetään peleihin hakemaan voittoja, taistelemaan niin henkisillä kuin fyysisillä ominaisuuksilla (mitä on). Parhaimmillamme pystymme haastamaan paremmatkin joukkueet pienillä taktisilla tempauksilla ja ollaan sytytty taistelemaan voitoista. Siinä herää jo oikeasti kropan luontaiset huumeet, kun adrenaliinit ja endorfiinit jyllää kropassa. Tulee hienoja hetkiä, kun hetkittäin tuntee olevansa taas iskussa ja pystyy antamana kaikkensa kentällä. Hyvän taistelun jälkeen tappiokin voi tuntua hyväksyttävältä, jos tietää pelanneensa joukkueena hyvän ottelun. Ensi kaudella haluamme taas tavoitella näitä onnistumisen tunteita ja saada kilpailun tuomaa huumaa peliin.

Päättäjäisissä saunan jälkeen käytiin laaja keskustelu asiasta ja melko yksimielisiä oltiin, että sitoutumista ei saada aikaiseksi, jos meillä on liikaa tapahtumia. Jotta pystytään kasvattamaan joukkuehenkeä ja yhteistä pelaamista kaipaamme myös muutamia omia harjoituksia. Omissa harjoituksissa voimme myös käyttää muutaman minuutin yhteisen tekemisen löytämiseen, ns omat pelitavat. Kunto, nopeus ja muut ominaisuudet jätetään jokaisen omalle kontolle (jos uskoo että ne vielä voivat kehittyä), mutta joukkueena tekemistä voimme vielä hieman parantaa. Tulevalla kaudella tavoitellaan vain yhtä viikoittaista omaa treenivuoroa, jotta saamme yhä useammin oman porukan kasaan, ja saadaan oma peli-identiteetti aikaiseksi. Harjoitusmääriä hieman lasketaan, mutta pyritään korvaamaan se laadulla. Päättäjäisissä paikalla olevista, melko hyvin uskallettiin sitoutua yhteen harjoituskertaan viikossa (kunhan päättyy ennen klo 22:00).

Tulevalle kaudelle 2018-2019 lähdetään ykköstavoitteena haastamaan taas muita ennakkosuosikkeja M40 SM-sarjassa. Viime kaudella jäimme vain yhden maalin päähän jatkopaikasta Lännenmiehille (joka oli hyvin haastanut mitalijoukkueita jatkosarjassa). Eli pieni askel parempaan riittää tulevalle kaudelle. Ryhmän ikähaitari on sitä luokkaa, että vanhimmat pelaavat jo M45, joten M40 SM-sarjan osalta tämä on se vuosi, kun tulisi päästä jatkoon ja yrittää vielä kiusata jatkopeleissä suurimpia ennakkosuosikkeja. Muutamaa vahvistusta etsimme vielä joukkueeseen, joten ilmoittautukaa mukaan rohkeasti.

M35 osalta olemme yhä mukana, mutta haastajasarja on meidän valintamme. Viime kaudella jäimme täpärästi lopputurnauksesta, kun joukkueen yli 20 pelaajan nimilistalta saatiin vain 7 mukaan viimeiseen ratkaisevaan turnaukseen. Eli selvästi meillä olisi tarjolla muutama pelipaikka M35 joukkueeseen tulevalla kaudella 😊

Kauteen lähdetään siis hyvin mielin. Kun alasarjadivarit jätetään pois, voidaan keskittyä paremmin ikämiespeleihin ja hakea joukkueena niitä onnistumisen tunteita. Toiminta pyritään pitämään laadukkaana, tavoitteellisena, mutta silti hauskana. Kiva tavata kavereita kerran viikossa, sportata vähän välillä mietitään joku YV-kuvio kuntoon, tai avauspelin idea. Peleihin mennään sitten pistämään itseämme likoon joukkueen puolesta, hakemaan onnistumisia yhdessä, jotka vahvistavat entisestään onnistumisen fiiliksiä, mitä urheilu tuo mukanaan!

 

07.08.2018Ikämiesten tulevan kauden suunnitelmat
19.02.2017PSS haastajasarjan ratkaisuturnaus Auroralla
16.05.2016Kutsu kaikille, ikämiespalaveriin 24.5.
27.11.2020Koronarajoitukset ja toimenpiteet 27.11.-20.12. - Harjoitukset ja pelitoiminta keskeytetään
30.04.2020PSS-valmennusryhmät kauden 2020-2021 juniorijoukkueisiin
12.03.2020PSS keskeyttää kaiken ohjatun harjoitustoiminnan välittömästi
10.02.2020 10:00Light Iron ja PSS jatkavat seurayhteistyötään
28.11.2019Itä-Uudenmaan urheiluakatemian info 2004-syntyneille
25.10.2019Tulevat ottelut Auroralla, VKO 43
03.09.2019Kuusi tyttöjunioria mukaan maajoukkueleiritykseen

Siirry arkistoon »