C1-poikien SM-sarja käyntiin Auroralla

06.10.2019

C1-ikäluokan SM-sarja käynnistyi Porvoon salibandyseuran poikien osalta Aurorahallilla, kun vastustajaksi saapui lauantain iltaotteluun turkulainen TPS. Vastustajan tiedettiin vahvistuneen edelliseltä kaudelta, mutta keskinäiset kohtaamiset ovat olleet harvassa, joten otteluun lähdettiin kutkuttavista asetelmista.

Avauserän alku oli kotijoukkueelle haastava. Vieraat ottivat pallohallinnan itselleen ja porvoolaiset eivät päässeet kunnolla rakentelemaan peliään. Turku tekikin ottelun avausmaalin erän puolivälin tienoilla. Loppuerä sujui kotijoukkueelta paremmin, mutta vieraat onnistuivat vielä aivan erän viime sekunneilla siirtymään ottelussa kahden maalin johtoon.

Toiseen erään PSS oli tauolla kaivanut taisteluilmeen esiin ja kenttätapahtumat tasoittuivat. Porvoolaiset hallitsivat toisen erän alkua hienokseltaan ja yleisö saikin haluamansa, kun erän alkuun PSS pääsi ensin kaventamaan ja iski toistamiseen muutamia minuutteja myöhemmin tasoittaen ottelun. Erän puolivälissä TPS maalasi ylivoimalla ja teki vielä toisen maalin tasakentällisin, siirtyen jälleen kahden maalin karkumatkalle. PSS onnistui kaventamaan vielä ennen erätaukoa, tehden tärkeän ”pukukoppimaalin”, ja viimeiselle erätauolle mentiin vieraiden johtaessa maalilla.

Kolmannen erän alkupuolella turkulaisille tuomittiin jäähy ja PSS:lle tarjoutui mahdollisuus tuoda ottelu tasoihin. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tällä kertaa tulosta hyvistä laukauksista huolimatta. PSS painoi päälle ja koitti murtaa turkulaisten tiivistä puolustusta. TPS onnistui kuitenkin siirtymään jälleen kahden maalin karkumatkalle ja otteluaika oli käymässä vähiin. PSS yritti vielä kavennusta ilman maalivahtia, mutta TPS riisti pallon itselleen ja laittoi viimeisen tyhjään maaliin.

-       Tahmean alun jälkeen saatiin otetta ottelusta ja oltiin sen jälkeen hyvin mukana. Pienet asiat ratkaisevat ja Turku oli tänään tehokas paikoissaan. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa seuraavaan otteluun, toteaa joukkueen vastuuvalmentaja Johan Tuominen

Porvoolaisista tehokkaina tällä kertaa olivat Alex Laiti (1+1), Joel Berghem (1+0), Okko Kemppainen (1+0), Kim Nissi (1+0), Mikko Hatunpää (0+1), sekä Pauli Backman (0+1). Maalissa Niklas Nykänen onnistui erinomaisesti, torjuen peräti 32 kertaa. PSS:n parhaana palkittiin Okko Kemppainen.

Näin on C1-poikien SM-sarja saatu käyntiin myös PSS:n osalta ja avausottelussa pisteet matkasivat Turkuun lukemin 4-7 (0-2,4-3,0-2). Ottelun tunnelma oli hyvä ja paikalle oli saapunut mukavasti yleisöä kannustamaan kotijoukkuetta. PSS:n seuraava kotiottelu pelataan 27.10 klo 17 Aurorahallissa ja silloin vastaan astelee sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuva EräViikingit Helsingistä.

18.09.2019C1-poikien SM-sarjan otteluohjelma kausi 2019-2020
26.08.2019C1-pojat SM-sarjaan puhtaalla pelillä
11.04.201904-pojat valmistautuvat seuraavaan kauteen
13.10.2019C1-pojille SM-sarjan avausvoitto
06.10.2019C1-poikien SM-sarja käyntiin Auroralla
03.09.2019Kuusi tyttöjunioria mukaan maajoukkueleiritykseen
03.09.2019Myös seuran C-tytöt SM-sarjaan!
01.09.2019Nappulakerho käyntiin syykuussa
29.08.2019B-tytöt ja C1-pojat SM-sarjaan