PSS C1-pojat jyräsivät sarjan ennakkosuosikin

27.10.2019

Porvoon salibandyseuran C1-poikien SM-sarjan kolmas ottelu pelattiin sunnuntaina Aurorahallissa. PSS:n vieraaksi oli saapunut sarjan ennakkosuosikeihin lukeutuva ja viime vuoden suomen mestari EräViikingit. Porvoolaiset eivät kuvia kumartaneet, vaan veivät ottelun selkein numeroin 8-1 (3-0,3-1,2-0).

Otteluun valmistautuminen oli kotijoukkueella sujunut hyvin ja kaikki oli valmista illan koitokseen. Runsaslukuinen yleisö oli saapunut lehtereille todistamaan ottelun kulkua ja tunnelma oli erinomainen jo ennen alkuvihellystä.

C1-pojat_2019.jpg

Ottelun avauserä alkoi tunnustelun merkeissä. PSS oli kärkkäänä katkomassa vastustajan pelinrakentelua ja saikin heti ottelun alkuun muutaman vaarallisen laukauksen kohti vastustajan maalia. Ottelun avausmaali oli perin erikoinen, sillä EräViikinkien pelaajan syöttö suuntautui kohti omaa maalia ja livahti yllättäen maaliin. PSS jatkoi ennakkoluulottomasti ja onnistui vielä kahdesti ennen ensimmäisen erän puoliväliä. Tauolle mentiin kotijoukkueen johdossa 3-0.

Ottelu jatkui edelleen tasaisissa merkeissä myös toisessa erässä. Parin minuutin kohdalla PSS sai kuitenkin jäähyn, jonka helsinkiläiset hyödynsivät sivaltamalla tarkasti takakulmaan. Porvoon vastaisku tuli nopeasti ja vain puoli minuuttia kavennuksesta PSS siirtyi jälleen kolmen maalin johtoon. PSS hallitsi peliä hienokseltaan ja onnistui vielä kahdesti erässä ja tauolle mentiin yllättävänkin reilussa johdossa 6-1.

Kolmannen erän alku pysyi PSS:llä hyvin hallinnassa ja varsinaista hätää ei kotijoukkueella ollut. EräViikingit eivät yrityksistä huolimatta onnistunut murtamaan porvoolaisten tiivistä puolustusta ja numerot pysyivät muuttumattomana erän loppupuoliskolle asti. Helsinkiläisten vaihtoehdoksi jäi kavennuksen yrittäminen ilman maalivahtia jo varsin hyvissä ajoin. PSS hallitsi hermonsa kuitenkin hyvin ja vastustajan yritykset kilpistyivät kerta toisensa jälkeen tiiviiseen puolustukseen ja maalivahti Niklas Nykäsen huipputorjuntoihin. Ottelu ratkesi lopullisesti PSS:n kahteen tyhjään maaliin tekemällä osumalla ja näin tulostaululla komeilivat ottelun päätyttyä kotijoukkueen selvät 8-1 lukemat.

-       Saatiin otteluun varsin erikoinen lähtö ja pallo pomppi meille aika kivasti. Loppulukemat eivät kero ihan kaikkea, vaan täysi iltapuhde tuli tehtyä. Puolustus oli tänään rautaa ja hyödynnettiin maalipaikat tehokkaasti. Oltiin kuitenkin parempi joukkue tänään ja siitä pitää olla tyytyväinen. Onnistuttiin joukkueena todella hyvin, tuumaili joukkueen vastuuvalmentaja Johan Tuominen.

PSS:n parhaana palkittiin maalivahti Niklas Nykänen, jolle torjuntoja kertyi 20. Porvoolaisten tehoista vastasivat ottelussa Niko Miettinen (1+2), Kim Nissi (1+1), Okko Kemppainen (1+0), Niklas Tuominen (1+0), Joel Berghem (1+0), Mikko Hatunpää (1+0), Lukas Lindholm (1+0) ja Kaapo Markkanen (0+1). Yksi maali merkittiin vastustajan omaksi maaliksi.

PSS - EräViikingit ottelutilastot
Lue juttu Uusimaasta

PSS:n sarja jatkuu nyt kolmella vieraspelillä ja vastus ei tule olemaan yhtään helpompi, sillä kahteen seuraavaan otteluun vastaan tulee viime vuoden kaksi muuta mitalistia. Kotiotteluita joudutaan odottelemaan useampi viikko ja seuraavaksi Aurorahalliin saapuvat porvoolaisten vieraaksi Oulun joukkueet OLS ja Merikoski 23. ja 24.11.

Teksti: C1-pojat
Kuva: Tuomas Liimatainen