C1-poikien huikea nousu toi täydet sarjapisteet

26.01.2020

Porvoon salibandyseuran C1-poikien SM-sarja jatkui lauantaina Helsingissä. PSS matkasi EräViikinkien kotiluolaan jahtaamaan sarjapisteitä. Ennen illan ottelua oli EräViikingit sarjataulukossa neljäntenä ja PSS kuudentena. Ottelussa nähtiin PSS:n huikea nousu 5-1 tappioasemasta aina voittoon asti. PSS:lle upea vierasvoitto lukemin 5-6 (4-1,1-4,0-1).

Ottelun avauserä oli porvoolaisittain hankala. Kun ottelua oli pelattu vasta kahdeksan minuuttia, oli EräViikingit siirtyneet jo 3-0 johtoon hyödyntäen PSS:n virheet tehokkaasti. PSS onnistui kaventamaan viidentoista minuutin kohdalla, mutta jo kaksikymmentä sekuntia PSS:n kavennuksesta, porvoolaisten verkko heilui jälleen ja ensimmäiselle erätauolle poistuttiin kotijoukkueen 4-1 johtoasemassa. Porvoolaisten erän ainoasta maalista vastasi Niklas Tuominen Alex Laitin esityöstä.

-          Meiltä aika vaisu erä. Muutetaan pelisysteemiä hieman ja uskon, että täältä tullaan vielä. Kaksi erää jäljellä, joten aika riittää hyvin, mietiskeli vastuuvalmentaja Johan Tuominen ensimmäisen erän tapahtumia

Toiseen erään oli PSS muuttanut pelisysteemiä ja joukkue uhkui taistelutahtoa. PSS:llä oli hyvä ote ottelussa, mutta kesken porvoolaispainostuksen, palkinnon nappasi kotijoukkue, napauttamalla itsensä jo 5-1 johtoon toisen erän alkuminuuteilla ja maalin myötä ottelu näytti karkaavan helsinkiläisille. PSS jatkoi kuitenkin määrätietoisesti omaa tekemistään ja vähitellen ottelun painopiste siirtyikin EräViikinkien päätyyn. Ennen toisen erän puoliväliä, onnistui PSS kaventamaan. PSS:n toisen maalin iski Christoffer Salminen, Elias Nuutisen syötöstä ja muutaman minuutin päästä Niklas Tuominen iski illan toisen maalinsa Niko Miettisen esityöstä. Kun vielä Okko Kemppainen ja Eetu Heikkilä onnistuivat erän loppupuolella, oli PSS onnistunut kuromaan ottelun tasoihin 5-5 ennen toista erätaukoa.

-          Erinomainen erä ja pelisysteemi toimii. Onneksi tuli myös onnistumisia, niin saatiin hyvä henki päälle. Kolmannesta tulee melkoinen jännitysnäytelmä. Pidetään oma pää puhtaana ja isketään vähintään yksi, niin homma on siinä ja kolmen pisteen kanssa mukava lähteä kotimatkalle, ennakoi ottelun loppua valmentaja Tuominen.

Kolmas erä oli tarkkaa peliä puolin ja toisin. Virheitä välteltiin, taistelun ollessa kuitenkin molemmilla joukkueilla äärimmäisen tiukkaa. PSS:n maalissa Niklas Nykänen napsi helsinkiläisten yritykset kerta toisensa jälkeen. Porvoolaisten taistelutahto nousi entisestään, kun Okko Kemppainen katkaisi EräViikinkien hyökkäyksen keskialueella ja karkasi läpiajoon. Pallo hallitun harhautuksen päätteeksi kotijoukkueen verkkoon ja porvoolaiset ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. EräViikingit eivät pystyneet murtamaan porvoolaisten puolustusta erän loppupuolella, vaikka yrittivät tasoitusta ilman maalivahtiakin. Näin PSS:lle todella arvokkaat vieraspisteet huiman nousun jälkeen siis lukemin 5-6. Sarjataulukossa PSS nousi viidenneksi.

-          Olihan huikea nousu meiltä ja saa olla todella ylpeä pojista tällaisen suorituksen jälkeen. Tässä jälleen oiva esimerkki siitä, että ottelu on käännettävissä, vaikka alku ei menekään ihan putkeen. Iskettiin viisi maalia peräjälkeen ja ei annettu kaverille yhtään. Kaksi viimeistä erää oli huippusuorittamista, muotoili Tuominen ottelun jälkeen

PSS matkustaa ensi torstaina FBA-maajoukkuetietapahtumaan Eerikkilän urheiluopistolle, jossa pelataan kaksi sarjaottelua. Torstaina pelataan ottelu PSS-Steelers ja lauantaina TPS-PSS. Seuraava ”oikea” kotiottelu pelataan poikkeuksellisesti Askoa-areenalla 9.2 klo 18. Silloin porvoolaisten vieraaksi saapuu sarjajohtaja SBS Masku/Wirmo.

10.02.2020 10:00Light Iron ja PSS jatkavat seurayhteistyötään
30.03.2020PSS 04-pojille paikka SM-karsintoihin kaudelle 2020-2021