C1-pojat ahtaalla kotiottelussaan

10.02.2020

PSS:n C1-pojat jatkoivat SM-sarjan otteluitaan sunnuntaina Askola-Areenalla. Vastustajaksi oli saapunut sarjan kärkipaikkaa havitteleva SBS Masku/SBS Wirmo, joka tiesi voiton riittävän sarjan piikkipaikalle. Porvoolaiset olivat hyvin mukana ottelussa, mutta lopulta vieraat käänsivät ottelun itselleen lukemin 5-9 (2-2, 2-4,1-3).

Avauserä oli hyvin tasainen. Tilanteita nähtiin kentän molemmissa päissä vuorotahtiin. PSS onnistui tekemään ottelun avausmaalin, kun Pietu Männikön syöttö tavoitti vetopaikalla olleen Jaakko Liimataisen ja tulostaululle 1-0 kotijoukkueen hyväksi. Vieraat tasoittivat pari minuuttia myöhemmin, mutta lähes heti perään PSS:n Niko Miettinen onnistui siirtämään PSS:n jälleen johtoon Okko Kemppaisen esityöstä. Masku/Wirmo onnistui kuitenkin tasoittamaan ottelun vielä ennen ensimmäistä erätaukoa lukemiin 2-2.

Toinen erä jatkui tasaisissa merkeissä. PSS aloitti jälleen maalinteon, kun Alex Laiti onnistui siirtämään porvoolaiset johtoon maalin edestä. Syötön maaliin antoi Niklas Tuominen. Maalinjälkeinen vaihto koitui kuitenkin kohtalokkaaksi ja vieraat kuittasivat välittömästi ja peli oli jälleen tasan. PSS siirtyi vielä kertaalleen johtoon erän puolivälissä Joel Berghemin maalilla, johon syöttäjäksi merkittiin Kaapo Markkanen. Erän lopu oli kuitenkin vieraiden ja he onnistuivat tekemään kolme maalia ja erätauolle poistuttiin vieraiden johtaessa 4-6.

Kaikki oli vielä avoinna ottelun kolmannessa erässä. PSS sai kuitenkin huomata vieraiden vaarallisuuden ja ennen erän puoliväliä oli tilanne kääntynyt porvoolaisittain hankalaksi, vieraiden siirryttyä jo kahden lisämaalin turvin 4-8 johtoon. Porvoolaistoiveita herätti vielä Jaakko Liimataisen tekemä kavennus suoralla vedolla Aatu Wulffin syötöstä. PSS otti tilanteessa aikalisän, joka ei kuitenkaan tuonut toivottua tulosta, vaan Masku/Wirmo iski minuuttia myöhemmin tulostaululle loppulukemiksi 5-9. Lopussa PSS yritti vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta tällä kertaa ei kavennusta päästy näkemään. Porvoolaisten parhaana ottelussa palkittiin Jaakko Liimatainen.

-       Oltiin hyvin pelissä mukana ottelun puoliväliin saakka. Sen jälkeen oli vaikeampaa ja menetettiin liikaa palloa keskialueella. Näin tasokas joukkue ei jätä näitä tilanteita käyttämättä. Vastassa oli yksi sarjan kovimmista joukkueista ja voitto vaatisi lähes virheettömän pelin. Oikeutettu lopputulos ja onnittelut vastustajalle hyvästä pelistä, kertasi vastuuvalmentaja Johan Tuominen ottelun tapahtumia.

Suorasta pudotuspelipaikasta käydään kiivasta kamppailua ja PSS jatkaa sarjaa sijalla seitsemän. Seuraavaksi PSS kohtaa sarjataulukossa sijalla yhdeksän majailevan LASB:n, joka hamuaa luonnollisesti myös pudotuspelipaikkaa. Ottelu pelataan jälleen Askola-Areenalla 23.2 klo 18.

10.02.2020 10:00Light Iron ja PSS jatkavat seurayhteistyötään
12.03.2020PSS keskeyttää kaiken ohjatun harjoitustoiminnan välittömästi