B-tyttöjen playoff-pelit lähestyvät!

30.03.2017

B-tyttöjen playoff-pelit starttaavat!

 

Tulevana viikonloppuna, viikon A- ja C-tyttöjä perässä, alkavat viimein myös B-tyttöjen pudotuspelit! Otteluparit muodostuivat viime viikonlopun playoff-karsintojen jälkeen nopeasti, kun Loisto, Pirkat ja PSS tekivät valintansa. Rankat Ankat neljäntenä ei valinnut, vaan sai vastaansa sarjakuutosen TPS:n Turusta.

Playoff-karsinnoissa tapahtui ehkä hienoisia yllätyksiä, kun aluesarjojen parhaimmat, LoSB Lohjalta ja RSS Panthers Riihimäeltä tiputtivat vastustajansa. Tarkempi tarkastelu kertoo, että isoista pommeista ei ollut lopulta kyse. LoSB kohtasi karsintapelissä SBS Wirmon Mynämäeltä, ja hoiti pleijaripaikan itselleen lukemin 5-4. Wirmon C-tytöt varmistivat samaan aikaan C-tytöissä jo välieräpaikan, joten useita avainpelaajia B.n riveistä oli sivussa.

RSS Panthers ei myöskään päässyt helpolla. EräViikingit kaatui lopulta hyvässä ja tasaisessa ottelussa 4-2. ErVin rosterista puuttui niinikään useampi tärkeä pelaaja, jotka saman päivänä varmistivat seuran C-tytöille Wirmon tapaan välieräpaikan. Yksittäinen karsintapeli päällekkäin C:n pleijareiden kanssa ei anna armoa. Mitään aluesarjalaisten hienoista suorituksista poisottamatta, mutta tulos olisi mahdollisesti voinut olla toinen mikäli C:n pelit eivät olisi sattuneet samaan saumaan. Toki nämä tilanteet mittaavat samalla joukkueiden tason laajuutta mukavasti.

Lyhyet analyysit välieräpareista:

 

LOISTO – PANTHERS

Loisto pääsi runkosarjan ykkösenä ensin valintakorin kimppuun, ja melko odotetusti vastustajan nimi on RSS Panthers. Loistolla Naisten pelit jatkuvat, ja iso tavoite on nostaa edustusjoukkue ykköseen. Huolimatta mahdollisista päällekkäisyyksistä, Loisto on ylivoimainen suosikki tässä parissa. Pirkkojen ohella Suomen terävin kärki mitataan vasta välieristä eteenpäin. Puolustaja Nea Keihäs on paikallaan maan parhaimmistoa, ja Sini Niinikoski on jäätävä viimeistelijä, ja erinomaisia pelaajia riittää muutenkin joukkueessa.

Panttereiden riveistä löytyy myös osaamista, ja tässä kohtaa sauma iskeä täysin ilman paineita on joukkueen mahdollisuus. Hieno aluesarjakausi huipentui tavallaan jo ratkaisevan karsintapelin voittoon, ja nyt voidaan vain nauttia playoff-tunnelmasta. Mikäli otteluissa selvitään Loiston tyypillisestä erittäin vahvasta alusta, niin yllätysmahdollisuudet kasvavat. Ykkösketjun hyökkäyksen muodostavat Enni Salin, Jenna Ronkainen ja Saimi Lehto kantavat suurimman tulosvastuun, ja onnistumisia on hyökkäyspäässä tultava.

Loisto kuitenkin jatkoon suoraan 2-0

 

PIRKAT – LOHJAN SALIBANDY

Pirkat valitsivat vastustajakseen toisen aluesarjalaisen, eli LoSBin. Lohjalaiset olivat eteläisen aluesarjan ykkönen, ja pystyvät parhaimmillaan haastamaan ennakkosuosikkeja toden teolla. Yksi maan parhaista -01 ikäluokan pelureista, Meri-Helmi Höynälä pystyy hyvänä päivänä voittamaan otteluita lähes yksin. LoSBin rosterista mm. Nina Ahola, Janna Valkoniemi, Iida Rask ja maalivahti Lotta Hakava täyttävät heittämällä liigatason pelaajan kriteerit.

Pirkkojen hyökkäysvoima on tuttu kaikille, eli maan paras hyökkäyskoneisto, Mila Manninen – Pinja Myllymäki – Suvi Hämäläinen, voi viedä joukkueen päätyyn asti. Viimeisissä otteluissa ketjuja on hieman muokkailtu, ja Pinja on pelannut Viivi Tiilikaisen kanssa kakkosessa, joten yhden ketjun pimentäminen ei riitä. Pakisto ja mv-peli on myös kunnossa.

LoSBin mahdollisuus piilee Lotan täydellisessä maalivahtipelissä, ja Mersu Höynälän huippusuorituksissa hyökkäyspäässä. Mikäli samalla Pirkkojen tehohyökkääjät saadaan pidettyä pienillä tehoilla, niin yllätyssaumat ovat olemassa.

Pirkat jyrää tarvittavat tehot, ja etenee jatkoon 2-0.

 

SSRA – TPS

Mielenkiintoinen pari. Ankat haastaa parhaimmillaan kenet tahansa tasaväkisesti, mutta on muutaman kerran romahtanutkin runkosarjan aikana. Runkosarja päättyi viiteen perättäiseen tappioon, mutta top4 paikka ei ollut missään vaiheessa uhattuna. Sarjan loppu meni voimia säästellen ja tasaisesti koko laajaa rosteria peluuttaen. Laajasta materiaalista Sofia Lappalainen on tehnyt tulosta hurjalla pistekeskiarvolla. Emilia Ollikkala ja Elli Kylmäluoma ovat kantavia voimia, mutta materiaali on kauttaaltaan laaja ja laadukas.

TPS on arvoitus, johon vaikuttaa ratkaisevasti Naisten liigajoukkueen B-ikäisten pelaaminen. Jasmin Saario tekee B:ssä pelatessaan parhaimmillaan mitä haluaa, Jannike Grönroos on esiintynyt jo U19 maajoukkueessa, ja heidän lisäkseen Sini Vasankari on ollut Naisissa isossa roolissa. Tepsi eteni hienosti myös ilman em.pelaajia viidenneksi, teholinkonaan Emilia Troberg, ja mahdollisuus Ankkojen haastoon on olemassa.

Homma etenee näin; Ankat voittaa kotiottelunsa selvästi. Tämän jälkeen PSS Naiset tiputtavat TPS:n voitoin 3-1, ja Tepsin B-tytöt saavat sunnuntaille vahvistukset joiden avulla kairaavat niukan kotivoiton Ankoista. Ratkaiseva kolmas Oulussa keskellä viikkoa on kuitenkin Ankkojen heiniä, eli SSRA jatkoon 2-1.

 

PSS – Steelers

Hankala arvioitava, muutenkin kun pelkästään sen takia, että turhan tarkkaan ei viitsi omaa joukkuettaan tässä analysoida. Steelers on kauttaaltaan vahva joukkue, ja saanee Naisten kauden päätyttyä parhaan rosterin joka peliin. Annu Selinummi, Alisa Mäkelä ja C-ikäinen Erika Laine ovat pelaajia, joita kannattaa pitää silmällä. Juulia Kataja on yksi ikäluokkansa parhaista veskareista. Steelers pelasi runkosarjan lopun tärkeät pelit erinomaisesti, ja on valmis haastamaan PSS:n tosissaan.

PSS:llä oli vielä sarjan loppupuolella saumoja kärkisijaan. Syksyllä kaatui Pirkat ja Loisto vieraissa, mutta viimeisillä kierroksilla kotona Auroralla vieraat olivat tylyjä. Koko kausi on pelattu erittäin laajalla rosterilla, ja pelaajia on kierrätetty, mutta nyt on valmius vetää tiiviimmällä setillä. Paljon riippuu myös A-tyttöjen peleistä. Esimerkiksi Alisa Kettunen, Cirilla Mäkelä, Veera Nousiainen ja Fanny Pulkkinen olisivat melkoisia vahvistuksia mille tahansa joukkueelle.

Omasta rungosta tehokaksikko Mixu Backman – Kapsu Tarvainen on ollut läpi sarjan vahva, ja heidän panos on tärkeä jatkopeleissä. Kun C-tytöt tippuivat puolivälierissä, niin käytössä on myös energiaduo Taimi Mikkola – Aada Heikkinen. Laajuutta löytyy hyökkäyksestä muutenkin, Laura Kariniemi ja Inka Valjus ovat pelanneet myös A-tyttöjen kivikovassa joukkueessa, ja Tiia Dahlström on johtanut ykkösketjua sentterin paikalta hyvin. Puolustuksen johtohahmo on lyhyen loukin jälkeen pleijareihin kuntoutuva Milla Ylikojola.

Tätä otteluparia ei tämän enempää veikkailla!

Homma käynnistyy PSS:n osalta siis Auroralla lauantaina klo 12.00. Luvassa on jälleen salibandyntäyteinen päivä, kun Naiset pelaavat puolivälierän nro. 4 TPS:ssää vastaan, ja vielä 18.30 on luvassa Miesten divarikarsintaa. Mutta vahva suositus siis saapua jo puolenpäivän aikaan hallille tyttösäbän pariin!!

27.11.2020Koronarajoitukset ja toimenpiteet 27.11.-20.12. - Harjoitukset ja pelitoiminta keskeytetään
30.04.2020PSS-valmennusryhmät kauden 2020-2021 juniorijoukkueisiin
12.03.2020PSS keskeyttää kaiken ohjatun harjoitustoiminnan välittömästi
16.02.2020PSS B-tytöt kotiotteluissa voitokkaina
10.02.2020 10:00Light Iron ja PSS jatkavat seurayhteistyötään
28.01.2020PSS B-tytöt jatkoivat voittojen tiellä
08.01.2020PSS:n B-tytöt voittamattomia SM-sarjassa Eerikkilän urheiluopistolla
28.11.2019Itä-Uudenmaan urheiluakatemian info 2004-syntyneille
21.11.2019B-tytöt saivat Valio Akatemian stipendin
06.11.2019PSS B-tytöt jatkoivat voitokkaina

Siirry arkistoon »