D-tytöt FBA leirillä 6.-8.9. Eerikkilän urheiluopistolla

11.09.2019

Porvoon Salibandyseuran ja Light Ironin D-tyttöjen yhteisjoukkue leireili viikonloppuna Eerikkilän urheiluopistolla 6.-8.9.  

BB93D869-708C-4272-9F90-AE299E11FF02.JPG

Kolmen päivän mittainen Maajoukkuetie FBA-leiri sisälsi mm. kolme harjoitusottelua, fyysiset testit, terveurheilija testistön ja lajitaitotestejä. Kaiken tämän lisäksi tytöt pääsivät arvioimaan myös omaa ja valmentajien osaamista/tekemistä kirjallisissa kyselyissä. Joukkueesta oli leirillä mukana 19 tyttöä, valmentajat Katja Ulmanen ja Kalle Wahlström, huoltaja Satu Iltanen sekä seuran valmennuspäällikkö Sauli Hynynen.

Perjantaina ohjelman pääpaino oli testaamisessa. Päivä aloitettiin fyysisillä testeillä, jonka jälkeen maalivahdit siirtyivät tekemään omaa ohjattua harjoitusta. Muut kenttäpelaajat suuntasivat tässä vaiheessa tekemään lajitaitotestejä. Taitoja testattiin mm. tekniikkaradalla ja suunnanmuutostestillä. Välillä käytiin ruokailemassa, jonka jälkeen päivä jatkui kirjallisella osiolla ja piip-testillä. Valmennus työsti tämän lisäksi perjantaina tulevan jakson jaksosuunnitelmaa ja otti katsauksen kuluneeseen jaksoon.

IMG_0340.jpg

Lauantaina ohjelmassa oli aamuharjoitus, terveurheilija testi, vähän kirjallisia tehtäviä, harjoitusottelu PSS -Koovee sekä illan viimeisenä kruununa lihaskunto -testi.

Leirityksen suureksi pelilliseksi teemaksi joukkueen valmennus oli asettanut kentän tyhjien tilojen havainnoinnin ja niiden hyödyntämisen niin pallollisena kuin pallottomanakin. Painotus oli pelikentän leveyden ja syyvyyden optimointi. Näitä asioita lähdettiin pelissä toteuttamaan ja lopputulemana oli jälleen kerran kehittyminen laajalla rintamalla. 

Ottelun jälkeen haettiin energiaa ruokalasta ja päivä jatkui Suomen naisten maajoukkueen tapaamiseen. Tytöt olivat innoissaan kun pääsivät moikkaamaan idoleitaan ja maajoukkueen pelaajat saivat raapustaa nimmareita ranteet tiukkana. Maajoukkueessa oli mukavasti paikalla myös nykysiä ja entisiä PSS:n pelaajia ja valmentajia. Kuvassa tyttöjen kanssa Linda Törnqvist, Inka Lampinen, Tiia Ukkonen, My Kippilä, Mia Karjalainen ja Tiltu Siltanen.

Lauantain jatkui valmennuspäälliköllä ja valmentajilla pelin purulla ottelusta saadun videomateriaalin avulla. Samalla pelaajille työstettiin sunnuntain videopalaveriin sopivia klippejä.

Sunnuntaina ohjelmassa oli kaksi ottelua pelipalavereineen, videopalaveri lauantain ottelusta sekä palautekeskustelu koko leirin kulusta ja kuluneesta jaksosta. Otteluissa jatkettiin samojen teemojen työstöä. Taas tuloksena oli useita onnistumisia ja uusia oivalluksia itse pelistä.

U16-tyttömaajoukkueen valmentaja ja FBA-kouluttaja Hannu Santasen johdolla antama palaute koko joukkueelle oli hyvä. Palaute vahvisti tytöille ja valmennukselle että suunta on oikea ja arjessa on tehty asioita oikein. Kehitystä oli tapahtunut monilla osa-alueilla. Tästä on hyvä jatkaa kehityksen tietä.  Hyvää työtä koko tiimi! 

 Julkaisu: SH

IMG_0325.JPG

Lue lisää:

 - PSS on valittu MAAJOUKKUETIE FBA -yhteistyöseuraksi tytöissä
 - MAAJOUKKUETIE FBA -sivut

16.10.2019Jussi Heikkinen on valittu tyttöjen U16-maajoukkueen maalivahtivalmentajaksi
15.10.2019PSS:n naiset kotivoittoihin salibandyliigassa
12.10.2019Miesten edustusjoukkueelle tappio kotiavauksessa
11.10.2019PSS:n naiset tehokkaana Suomen cupissa
11.10.2019Järvinen, Kettunen ja Mikkola tyttöjen U19-maajoukkueeseen
10.10.2019Miesten edustusjoukkueen kauden ensimmäinen peli vieraissa toi voiton
09.10.2019Lampinen, Sundström ja Törnqvist naisten maajoukkueeseen
07.10.2019Naisten edustusjoukkueelle kauden avaus tappiot
30.09.2019Naisten edustusjoukkue haki sarjapisteet EräViikingeiltä
25.09.2019Junioreiden harrasteturnaus sunnuntaina 20.10. - Pessi-turnaus!

Siirry arkistoon »