C1-pojat palasivat voittokantaan

08.12.2019

Porvoon salibandyseuran C1-poikien SM-sarja jatkui sunnuntaina Espoossa. Porvoolaisia isännöi tällä kertaa Indians. Edellisen viikonlopun reilu tappio oli unohdettu ja illan otteluun lähdettiin uusin purjein. PSS oli tehnyt kotiläksynsä ja onnistuikin erinomaisesti, vieden täydet sarjapisteet lukemin 2-3 (1-1, 0-1, 1-1).

Avauserä oli tasainen. PSS hallitsi erää hienokseltaan. Ottelun avausmaalin teki kotijoukkue Indians hieman helpohkosti, kun kaukolaukaus yllätti porvoolaiset. PSS jatkoi kuitenkin painostustaan, joka palkittiin reilun kahdentoista minuutin kohdalla Niklas Tuomisen iskettyä pallon verkon perukoille Niko Miettisen esityöstä. Näin erätauolle tiukassa tilanteessa 1-1.

Myös ottelun toinen erä oli PSS:n hienoista hallintaa suurimmalta osin. Hyökkäykset vyöryivät vaarallisesti kohti Indiansin maalia. Vahvasta painostuksesta huolimatta erässä nähtiin ainoastaan yksi maali, kun Joel Berghem vei vieraat johtoon muutaman minuutin pelin jälkeen. Syötön maaliin antoi Niklas Tuominen. Espoolaiset tulivat erän lopun vahvasti, mutta PSS:n puolustus oli hereillä ja lisämaaleja ei erässä nähty ja näin tauolle porvoolaisjohdossa 1-2.

-       Peli on hyvin hallinnassa ja on saatu vastustajan tehomiehet pidettyä hyvin kurissa. Kaveri lisäsi kyllä vauhtia erän loppuun. Puolustuspelaaminen on nyt hyvää, mutta tarkkaan pitää jatkaa myös kolmanteen, kommentoi joukkueen vastuuvalmentaja Johan Tuominen ottelun kulkua.

Tuskin oli kolmas erä päässyt kunnolla käyntiin, kun PSS:n Pauli Backman siirsi pallon hallitusti maalin edestä sisään Alex Laitin esityöstä. PSS pelasi kolmannessa erässä ennakkoluulottomasti omaa peliään ja ei antanut Indiansille mahdollisuutta ottaa kontrollia itselleen. Neljä minuuttia ennen loppua Indians päätti pelata upporikasta ja otti aikalisän jälkeen maalivahtinsa pois, yrittäen kavennusta kuudella kenttäpelaajalla. Riski kannatti ja kavennus nähtiinkin ajassa 58:24. Varsinainen jännitysnäytelmä saatiin loppuun, kun PSS sortui vaihtovirheeseen pelaten hetken epähuomiossa kuudella pelaajalla saaden tästä jäähyn. Ottelun lopun PSS pelasi näin ollen kahden miehen alivoimalla, vastustajan pelatessa ylivoimaa ja ilman maalivahtia. Puolustus kuitenkin kesti ja PSS nappasi komean voiton.

-       Erittäin hyvä peli kokonaisuutena ja tärkeät pisteet. Seuraavana on taas kotimatsi ja toivottavasti saadaan hyvä kannustus ja paljon väkeä paikalle. Tervetuloa Auroralle kannustamaan pojat lentoon keskiviikkoiltana, vinkkaa Tuominen.

Porvoolaisista parhaana palkittiin Niklas Tuominen. Toinen joukkueen hahmoista oli erinomaisen ottelun pelannut maalivahti Niklas Nykänen. Voiton ansiosta PSS nousi viiteentoista pisteeseen ja pudotuspeliviivan paremmalle puolelle. Runkosarja on kutakuinkin puolivälissä ja vielä on yksi ottelu ennen joulutaukoa. Seuraava ottelu pelataan Aurorahallilla keskiviikkona 11.12 klo 18.45. Vastustajaksi saapuu sarjajohtaja Oilers NG Espoosta.

24.08.2020VBO-Osla on PSS:n uusi alueellinen tukija
20.08.2020Vuosikokous valitsi seuralle johtokunnan toimikaudeksi 2020-2021
19.08.2020Huhtisen salibandykerhon ilmoittautuminen avoinna
19.08.2020Nappulakerhoon ilmoittautuminen käynnissä
17.06.2020Varusteet kesällä kuntoon! - Intersport Porvoon jäsenedut
12.05.2020PSS:n joukkueet voivat käynnistää ulkona tapahtuvan pienryhmäharjoittelun
30.04.2020PSS-valmennusryhmät kauden 2020-2021 juniorijoukkueisiin
29.04.2020PSS ja Intersport Porvoo aloittavat yhteistyön
16.04.2020Liiganaisille maajoukkuetason vahvistus
08.04.2020Kia Lehmusvuori Liiganaisiin

Siirry arkistoon »