C1-pojat kellistivät sarjajohtajan

12.12.2019

Aurorahallissa nähtiin keskiviikkona huikea jännitysnäytelmä C1-ikäluokan SM-salibandyottelussa, jossa PSS kohtasi sarjaa johtavan Espoon Oilersin. Ennakkoluulottomasti pelannut PSS hoiteli ottelun nimiinsä lopulta lukemin 7-6 (2-1,4-2,1-3). Tunnelma hallissa oli erinomainen ja runsaslukuinen yleisö siivitti porvoolaiset huippusuoritukseen.

Avauserä alkoi tasaisissa merkeissä ja tilanteita oli molemmilla. Avausmaalin komealla laukauksella teki PSS:n Alex Laiti, Eetu Heikkilän tarjoilemasta syötöstä. Oilersin tasoitus tuli nopeasti ja johtomaalikaan ei ollut kaukana, sillä minuutti tasoituksesta, pääsivät he laukomaan rangaistuslaukausta. Maalissa Niklas Nykänen onnistui kuitenkin estämään johtomaalin syntymisen. PSS:n Alex Laitin sihti oli erässä vielä kerran kohdallaan ja ”Allu” siirsikin ensimmäisen erän loppulukemiksi 2-1. Syötön maaliin antoi Lukas Lindholm.

Toisen erän alkajaisiksi porvoolaiset siirtyivät jo 3-1 johtoon, maalintekijänä jälleen Alex Laiti. Tästä alkoi Oilersin erittäin vahva kymmenminuuttinen, jonka aikana he onnistuivat tasoittamaan ottelun. Liekö pieni hyvänolontunne samalla hiipinyt vieraiden puseroon, sillä tasoituksen jälkeen PSS latasi kolme maalia nopeaan tahtiin, kun Joel Berghem, Aatu Wulff ja Alex Laiti onnistuivat kertaalleen. Syötöt maaleihin tarjosivat Eetu Heikkilä ja Lukas Lindholm. Myös hieman dramatiikkaa nähtiin toisen erän loppuun, kun PSS sai rangaistuksen ja Oilers onnistui jäähyn aikana toimittamaan pallon maaliin. Summeri oli kuitenkin ehtinyt pärähtää ja tuota maalia ei pöytäkirjaan tuomareiden keskustelun jälkeen merkitty.

-       ”Öljymiehet” lisäsivät selvästi vauhtia ja kierrättivät palloa avauserää enemmän. Oltiin välillä aika puolustuskannalla, mutta pelattiin uhrautuvasti ja purettiin painetta todella hyvin, kertasi vastuuvalmentaja Johan Tuominen toisen erän tapahtumia

Kolmannessa erässä Oilersin vahva liike ja syöttöpeli jatkui, kuten oli ounasteltavissakin. PSS pelasi tarkkaa puolustuspeliä, mutta siitä huolimatta Oilers onnistui kaventamaan erän alkuminuuteilla ottelun tilanteeksi 6-4. Paine ei hellittänyt, mutta Porvoo onnistui pitämään ottelun hallinnassaan. Ajassa 53:29 vieraille tuomittiin 2 minuutin rangaistus, jonka aikana Joel Berghem huudatti kotiyleisöä katkaisemalla Oilersin purkupallon ja niittaamalla ylivoimalla lukemiksi 7-4. Oilers otti aikalisän ja sen seurauksena ottivat maalivahtinsa pois ja yrittivät kavennusta kuudella kenttäpelaajalla. Tilanne näyttikin porvoolaisittain pahalta, sillä Oilers onnistui kaventamaan peräti kahdesti ja kotijoukkueella oli enää maalin johto, kun peliaikaa oli vielä yli kolme minuuttia jäljellä. PSS onnistui vielä laittamaan kesken Oilersin painostuksen pallon kertaalleen tyhjän maalin tolppaan ja näin jännitys kesti ottelun loppuun asti. PSS kuitenkin kesti ja kotiyleisön riemuksi ottelun päätyttyä tulostaululla komeilivat PSS:n voittolukemat 7-6. Kotijoukkueen parhaana palkittiin neljä maalia latonut Alex Laiti. 

-       Aivan loistava tulos ja tärkeät pisteet sarjajohtajalta lämmittävät aina mieltä. Toisaalta tämä kertoo sarjan tasaisuudesta ja kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa. Salibandyä parhaimmillaan, kuvaili Tuominen tuntojaan ottelun jälkeen.

C1-pojille alkaa nyt parin viikon joulutauko, kunnes treenit taas jatkuvat. Seuraavaa sarjaottelua saadaan odottaa peräti 12.1.2020 klo 17 asti. Silloin Aurorahalliin saapuu porvoolaisten vieraaksi Pirkat ja fanaattinen kotiyleisö pääsee jälleen kannustamaan omiaan.

10.09.2020Seurapäivä Intersport Porvoossa 19.9.2020!
24.08.2020VBO-Osla on PSS:n uusi alueellinen tukija
20.08.2020Vuosikokous valitsi seuralle johtokunnan toimikaudeksi 2020-2021
19.08.2020Huhtisen salibandykerhon ilmoittautuminen avoinna
19.08.2020Nappulakerhoon ilmoittautuminen käynnissä
17.06.2020Varusteet kesällä kuntoon! - Intersport Porvoon jäsenedut
12.05.2020PSS:n joukkueet voivat käynnistää ulkona tapahtuvan pienryhmäharjoittelun
30.04.2020PSS-valmennusryhmät kauden 2020-2021 juniorijoukkueisiin
29.04.2020PSS ja Intersport Porvoo aloittavat yhteistyön
16.04.2020Liiganaisille maajoukkuetason vahvistus

Siirry arkistoon »