Porvoon kaupungin uudet korona toimenpiteet alkaen 8.2.21!

04.02.2021

Porvoon kaupunki tiedottaa 4.2.2021 

Alle 12-vuotiaiden harrastustoimintaa avataan osittain, lukiot ja toinen aste vuorolukuun hiihtoloman jälkeen

Alle 12-vuotiaiden harrastustoimintaa avataan Porvoossa osittain 8. helmikuuta alkaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja THL:n uuden ohjeistuksen mukaisesti. Porvoon lukiot siirtyvät lisäksi vuorolukuun hiihtoloman jälkeen 1. maaliskuuta. Tämä tarkoittaa sitä, että opiskelijat ovat vuorotellen lähi- ja etäopetuksessa. Kaupunki suosittelee samaa järjestelyä myös toisen asteen ammatillisille oppilaitoksille. Muiden määräaikaisten koronarajoitusten ja -suositusten voimassaoloa pidennetään sen sijaan sunnuntaihin 21. helmikuuta asti, linjasi Porvoon kaupungin johtoryhmä kokouksessaan 4. helmikuuta.

Opetus- ja kulttuuriministeriön ja THL:n uusi ohje linjaa, että alle 12-vuotiaiden ryhmäharrastustoimintaa ei rajoiteta, mutta se pitää kuitenkin järjestää turvallisuusohjeita noudattaen. 12–18-vuotiaiden lasten ja nuorten ryhmäharrastusten kohdalla ohje kehottaa käyttämään erityistä harkintaa.

– Avaamme alle 12-vuotiaiden harrastustoimintaa niin, että kaikkien harrastustoiminnan järjestäjien pitää sitoutua noudattamaan terveysturvallisuuteen liittyviä ohjeita. Muilta osin rajoituksia ei lievennetä vielä ensi viikon alussa, sillä Porvoon koronatilanne on heikentynyt hyvin huolestuttavalla tavalla, kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula toteaa.

– Seuraamme tulevien viikkojen aikana, kuinka koronatilanne kehittyy Porvoossa ja pääkaupunkiseudulla sekä miten lasten harrastustoiminnan avaaminen vaikuttaa tartuntamäärien kehitykseen. Ehdimme samalla rokottaa myös enemmän kaikkein iäkkäimpiä porvoolaisia. Meidän on pystyttävä kääntämään Porvoon tartuntakäyrä laskuun. Kaikkien porvoolaisten on nyt suhtauduttava tilanteeseen vakavasti ja otettava vastuu koronasuositusten ja -rajoitusten noudattamisesta, Ujula vetoaa.

 

Porvoo seuraa tiiviisti koronatilanteen kehittymistä ja koordinoi toimintaansa valtakunnallisten ohjeiden sekä HUS:in ja pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmien toimenpiteiden kanssa. Rajoituksia voidaan myös joutua kiristämään, jos koronatilanne heikkenee edelleen Porvoossa.

Satoja altistuneita viimeisten kahden viikon aikana

Koronavirustartuntojen suhteen tammikuu oli pahin kuukausi Porvoossa koko koronaepidemian aikana, ja viimeisten kahden viikon aikana tartuntojen ja altistumisten määrän kasvu on vain kiihtynyt. Tammikuussa koronatartuntoja oli 62, mutta viimeisten kahden viikon aikana tartuntoja on todettu 40 kappaletta, ja koronatartunnalle on altistunut satoja porvoolaista. Ilmaantuvuusluku on nyt 79,2 eli Porvoo on selkeästi epidemian leviämisvaiheessa.

– Tartuntoja ja altistumisia on todettu vajaan kahden viikon aikana Epoon, Kulloon, Peipon, Lyceiparkenin, Linnajoen ja Albert Edelfeltin kouluilla, Gammelbackan päiväkodissa ja Uusimaa Areenalla, eli tartunnat leviävät selkeästi myös lasten ja nuorten joukossa. On tärkeää, että vanhemmat vievät myös lapset ja nuoret koronatestiin lievissäkin flunssaoireissa, tartuntataudeista vastaava lääkäri Jeff Westerlund kertoo.

– Kahdessa viimeisessä joukkoaltistumisessa altistuneiden määrä on ollut erittäin suuri, yhteensä noin 140 henkilöä. Porvoon tartunnanjäljitys ei selviä siitä, että tällaisia massa-altistumisia tapahtuu kerralla useita. Emme voi enää ehkäistä taudin leviämistä, jos emme pysty jäljittämään tartuntaketjuja, Westerlund painottaa.

Laajat koulualtistumiset ovat erittäin hankalia myös oppilaille ja opettajille, kun sama opettaja joutuu opettamaan yhtä aikaa lähi- ja etäopetuksessa olevia oppilaita.
 

Harrastustoimintaan tarkat ohjeet

Alle 12-vuotiaiden lasten harrastustoimintaa avataan tietyin rajauksin Porvoon kaupungin hallinnoimissa tiloissa maanantaista 8. helmikuuta alkaen toistaiseksi. Harrastustoimintaa saa pääsääntöisesti järjestää alle 10 hengen pienryhmille turvallisuusohjeita noudattaen. Harrastustoiminnan järjestäjät sitoutuvat noudattamaan tilakohtaisia rajoituksia ja toimintaohjeita sekä laatimaan terveysturvallisuussuunnitelman erilliselle lomakkeelle.

Harrastusryhmän tulee mm. kokoontua aina samassa kokoonpanossa, eikä otteluita, kilpailuita, turnauksia, esityksiä tai tapahtumia järjestetä. Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan kuitenkin aiempien päätösten mukaisesti.

Kaikki toiminta, lajit ja harjoitukset toteutetaan niin, ettei lähikontaktia pääse syntymään, ja että 2 metrin turvavälit säilyvät. Pukeutumis- ja peseytymistilojen käyttö rajoitetaan vain välttämättömään käyttöön, turvaetäisyyksiä ja hygieniaohjeita noudattaen. Suihkuja ei saa käyttää. Kasvomaskin käyttöä edellytetään jokaiselta yli 12-vuotiaalta, joka liikkuu kaupungin sisäliikuntatiloissa. Maskia ei tarvitse käyttää liikuntasuorituksen aikana.
 

– Vanhempien ja muiden ulkopuolisten henkilöiden oleskelua sisätiloissa ei sallita. Alle kouluikäisten saattamisen osalta voidaan kuitenkin tehdä erityisjärjestelyjä. Saattajien on syytä muistaa, että kasvomaskien käyttämisestä ja turvaväleistä pitää huolehtia myös ulkona, sivistysjohtaja Sari Gustafsson kertoo.

Porvoonseudun musiikkiopiston ja Porvoon taidekoulun yli 12-vuotiaiden opetus jatkuu etäopetuksena. Alle 12-vuotiaiden opetus toteutetaan lähiopetuksena, yksilöopetuksena tai alle 10 hengen pienryhmissä. Musiikkileikkikoulutoiminta jatkuu Porvoon päiväkodeissa lähitoimintana. Erilaisia perhekerhoja tai vanhempi-lapsi -toimintaa ei avata.

Tarkemmat tiedot rajoituksia koskevista muutoksista löytyy Porvoon kaupungin nettipalvelusta: www.porvoo.fi

Koulut ensin -periaate

Kaupungin johtoryhmä katsoo, että koulujen ja päiväkotien toiminnan turvaamisen pitäisi olla etusijalla, kun koronarajoituksia voidaan ryhtyä purkamaan.

– Kaikkein tärkeintä on se, että pystymme pitämään ala- ja yläkoulut lähiopetuksessa ja päiväkodit toiminnassa. Tämä on keskeistä myös vanhempien työssäkäyntimahdollisuuksien kannalta, Sari Gustafsson painottaa.
 

– Lähiopetus on erittäin tärkeää myös lukiolaisille ja toisen asteen ammatillisten oppilaitosten opiskelijoille. Kaikki opiskelijathan eivät pärjää yhtä hyvin etäopetuksessa, ja tämä alkaa väistämättä näkyä arvosanoissa etäopetuksen pitkittyessä, jolloin syrjäytymisvaara kasvaa. Kaikilla nuorilla on oikeus yhdenvertaisiin oppimis- ja jatko-opintomahdollisuuksiin.


 

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että 8.2.21 alkaen seuraavat joukkueet ja ryhmät pääsevät treenaamaan omilla treeni vuoroilla:

 • E-G pojat
 • E-F tytöt
 • Nappula ryhmät
 • Huhtisten salibandykerho  

Lisä ohjeistus kyseisten joukkueiden valmentajille, toimihenkilöille ja vanhemmille

 • Jokainen joukkue ja valmentaja on itse vastuussa siitä että he noudattavat Porvoon kaupungin asettamia määräyksiä harjoitusten kulusta ja että toiminta on varmasti turvallista
 • huomioithan ettei vanhemmat saa tulla sisään halliin vaan tuo lapsen ovelle ja pitää huolen että valmentaja ottaa lapsen vastaan, näkee että lapsi on tullut
 • valmentajat käyttävät maskia koko harjoitusten ajan
 • kädet pestään kotoolta lähtiessä ja kotiin tullessa
 • jokainen joukkue pitää huolta että treeneissä on käsidesiä --> pulloja on toimistolla
 • pelaaja vaihtaa treenivaatteet jo kotona päälle, sekä käy vessassa, vältämme pukutilojen ja vessan käyttöä
 • muistetaan etäisyydet varsinkin valmentajien välillä  

Jos jollain herää kysyttävää tai haluatte tarkentaa jotain näistä kohdista niin olkaa ihmeessä yhteydessä:

 • Laura Kirjokivi, toiminnanjohtaja

laura.kirjokivi@porvoonsalibandyseura.net

 • Jenna Perokorpi, puheenjohtaja

jenna.perokorpi@porvoonsalibandyseura.net

 • Jarkko Salo, valmentaja

jarkko.salo@hotmail.fi
 

Muut joukkueet jatkavat samaan malliin ulkoharjoitusten merkeissä, lippu korkealla ja ylpeänä omasta sinnikkyydestä!! Muistakaa että olemme varannut kokonhallin tekonurmen vapaaseen käyttöön seuran joukkueille, joka helmikuun sunnuntai klo 16-18.

22.04.2021PSS järjestää Säbäleirin 10.6-18.6, ilmoittaudu N-Y-T!
19.04.2021PSS hakee motivoituneita poikapelaajia P13 ja P14 joukkueisiin!
16.04.2021Kevät tiedote, PSS
01.04.2021HALUATKO MUKAAN PSS JUNNUIHIN?
10.03.2021PSS hakee valmentajia juniorijoukkueisiin!
25.02.2021Porvoon kaupunki jatkaa koronarajoituksia 28.03.21 asti
22.04.2021PSS järjestää yläkouluikäisille Taitokoulun 7.6.21-18.6.21!
16.04.2021PSS maskit- 7 e kpl!
02.03.2021PSS Anssi Jukka jatkaa kohti uusia polkuja.
25.02.2021PSS goes retro!

Siirry arkistoon »