PSS:n C-tytöt kirkkaasti SM-sarjaan

21.08.2017

Tiukan kesätreenikauden ja pelintäytteisen loppukesän jälkeen oli viime viikonloppuna aika testata tyttöjen pelivire ja -kunto C-tyttöjen SM-karsinnoissa Kontiolahdella. 03-04-syntyneiden C-tyttöjen joukkueeseen kuuluu pian alkavalla kaudella yli 30 pelaajaa, joista 18 taustajoukkoineen matkasi Pohjois-Karjalaan tavoitteena paikka SM-sarjassa. C-tyttöjen SM-sarjapaikkaa tavoitteli tänä syksynä yhteensä 18 joukkuetta eri puolilta Suomea, ja sarjapaikka oli luvassa 10 etevimmälle joukkueelle.

Lauantaina 19.8 klo 13 pilli soi ja ensimmäinen ottelu karsintaturnauksen järjestäjää FB Factoria vastaan käynnistyi. Ensimmäinen erä alkoi hieman tahmeasti mutta 8 minuutin jälkeen PSS teki kauden ensimmäisen maalinsa. Siitä pikkuhiljaa tyttöjen jännitys väheni ja jokaisessa erässä tehtiin enemmän maaleja kun edellisessä. Loppulukemat 0-9 kuvasivat ottelua täydellisesti.

Toisessa ottelussa PSS:n tytöt kohtasivat TPS:n. Porvoolaiset jatkoivat tasaista pelaamista ja hyvää syöttöpeliä, ja jälleen joukkue loi kovan paineen vastustajan päähän. Ensimmäisessä erässä PSS sai jo  kolmen maalin eron vastustajaan. Toisessa erässä vastustaja lähti kovaan karvauspeliin, joka toi tulosta mutta eivät turkulaiset kuitenkaan pystyneet kavennukseen, kiitos PSS:n tiukan puolustuksen. Loppulukemat 7-0 oli tytöille hieno saavutus.

Maalivahti Emma Lindqvist pelasi upeasti kahden ottelun nollapelin. Joukkueesta mainittakoon lisäksi, että kuudessatoista maalista oli yhteensä 9 eri pelaajaa tekijöinä. Tämä antaa kuvan joukkueen vahvuudesta ja tasaisen kovista pelaajista.

Toisen ottelun jälkeen joukkue pääsi kotimatkalle eikä jatkokarsintoihin ollut tarvetta. -Hienoa työtä PSS C-tytöt ja tsemppiä SM-sarjaan!