B-tytöt komeasti SM-sarjaan!

Share |
28.08.2017

B-tytöt hoitivat tyylikkäästi alkukauden päätavoitteen: SM-sarjapaikka irtosi Askola-Areenan karinnoissa puhtaalla pelillä!

Lohkon viidestä joukkueesta vain voittajalle oli luvassa suora SM-paikka, kakkosen ja kolmosen osana tulisi olemaan sunnuntai-illan jatkokarsintaottelu. Lauantain ensimmäisessä ottelussa oli vastassa O2 Jyväskylästä, ja startista lähtien tasoero oli selvä. ÅIF:sta PSS riveihin siirtynyt Bertha von Schantz aloitti maalinteon Minka Rönnbergin syötöstä, ja Aada Heikkinen sekä Laura Kariniemi jatkoivat tulitusta. Toisen erän tehokas pariminuuttinen ratkaisu ottelun lopullisesti, kun Milla Ylikojola, Aada ja Minka Rönnberg laukoivat lukemiksi 6-0 kahden erän jälkeen. Kolmannessa erässä Fanny Pulkkinen syötti Jenna Wainion maalintekoon alivoimalla ja Mikaela Backman viimeisteli vielä yhden. 8-0 voittopelin ainoana miinuspuolena oli ikävän näköinen loukkaantuminen, kun pakki Ronja Virran nilkka pyörähti kivuliaasti. Onneksi isommalta vammalta säästyttiin.

Kakkospelissä vastassa oli erittäin nuorella ja lupaavalla joukkueella karsintaturnaukseen saapunut ÅIF. Sipoolaisryhmä on täynnä tulevaisuuden nimiä, mutta nyt vauhti oli liian kovaa B-tyttötasolla. Lopputulos ennen täyttä aikaa 12-0- PSS likat pelasivat laajalla rungolla, ja kokoonpanoja vaihdettiin reilustikin. Åif pelasi paikoin erittäin pirteästi ja loi hyviä tekopaikkojakin. Maalissa Milla Aromäki ja Oona Rantala pelasivat puoliksi ja molemmille kertyi pari erittäin hyvää torjuntaa.

Ensimmäinen erä oli heppoisten jäähyjen värittämä, ja tauolla lukemat olivat vasta 3-0, Kapsu Tarvaisen ja Jenna Wainion, sekä 1+1 tehot keränneen Mixu Backmanin maaleilla.  Tauon jälkeen ilotulitus jatkui. Tehopakki Jenna latoi yhteensä 3 häkkiä, Aada kirjautti 2+2 tehot, Laura yhden osuman ja vauhdikas ÅIF:sta siirtynyt hyökkääjä Sini Liljavirta 2+0.

Ensimmäisen virallisen B-tyttöpelin pelannut, ja viime kaudella pitkän kuntoutuksen läpikäynyt Sonja Nissi pääsi pelille, ja kiitti iskemällä komeasti pallon vastustajan maalin kattoon. Myös vähemmällä peliajalla turnauksessa ollut monipuolinen Anna Saarikko saalisti osuman. Taitava Lotta Karlsson syötteli parit tehopisteet, ja syöttöpistemerkinnät napsivat myös pakkiosastolla Saga Luhtanen, Mirkku Rönnberg ja Kaisla Ensola ja Milla Ylikojola. Vasta parisen viikkoa ennen karsintoja joukkueeseen jälleen liittynyt Tiia Dahlström pääsi myös ottamaan pelituntumaa, ja syötti yhden maalin.

Ensimmäisen päivän saldona siis maaliero 20-0, ja suurin haaste olikin lähteä sunnuntain ratkaisupeleihin puhtaalta pöydältä, nöyrällä taisteluasenteella, ja olla valmiina kaikkeen.

Sunnuntai avaus VSS/Rangersia vastaan ei ollut parasta mahdollista. Olikin melko selvää että iltapäivällä homma ratkeaisi ja tähtäimessä oli kaikilla jo hieman tuo tuleva Wirmo-peli. VSS/Rangersia vastaan saatiin kuitenkin riittävän hyvä startti, ja tuloksena oli kliseisesti sanottuna rutiinivoitto. Nopea ja taitava Taimi Mikkola löi alkutahdit, Jenna W jatkoi Viivi Heikkisen syötöstä 2-0, ja Laura laukoi kaukaa vielä ennen ensimmäistä taukoa 3-0.

Toisen erän alkuun tulleen Sinin 4-0 maalin jälkeen surffailtiin melkein puoli tuntia ilman osumia. Loppuminuuteilla Viivi sooloili 5-0 Venla Niemisen syötöstä, ja Taimi viimeisteli Lotan passista taululle lopputuloksen 6-0.

Sunnuntai-iltapäivän odotettu ratkaisupeli SBS Wirmoa vastaan oli siis edessä. Luottamus joukkueeseen oli kova, ja uskottiin että ollaan valmiita tekemään tarvittavat asiat voittoa ajatellen. Wirmo aloitti vahvasti ja pari ensimmäistä vaihtoa pyörittiinkin Jenna Järvisen vahtiman PSS maalin tuntumassa. Pikkuhiljaa saatiin otetta, ja ennen erän puoliväliä Jenna Wainio katkaisi Wirmon erinomaisen maalivahdin Sara Kosken avauksen ja Viivi Heikkinen laukoi tärkeän avausosuman. Sama ketju oli asialla hetkeä myöhemmin kun Aada karvasi keskialueella pallon keltaisille, ja Viivi vapautti Taimin maalintekoon.

Ensimmäisen erän loppuun riitti vielä tapahtumia. Naisten liigajoukkueen harjoitusvahvuuteen kuuluvna ja A-tyttöjen kantavan voiman, Alisa Kettusen johtama ykkösketju onnistui kahdesti. Mixun toimituksen jäljiltä Alisa löi itse 3-0 ja nopeasti perään Milla Kapsun syötöstä 4-0.  Wirmo rikkoi viimein PSS maalinkoskemattomuuden, kun veskari Kosken loistava avaus vapautti taitavan Olivia Pietilän maalintekoon, ja näin taukolukemiksi 4-1.

Toisen erän alkupuoleen saatiin tärkeä 5-1 osuma; Taimi Mikkola – Viivi Heikkinen akseli toimi jälleen, ja oma peli vaikutti vapautuneelta. Wirmo loi tilanteita, joukkueen moottoreina toimivia Olivia ja Emilia Pietilää tukivat tasainen ja vahva ryhmä monipuolisia pelaajia, mutta PSS puolustus ja MV Jenna kestivät hienosti.

Kolmannen erän alivoimakin kun selvitettiin, niin tuntui että tilanne on erittäin hyvin hallussa. Lisämaaleja ei nähty ja PSS B tytöt riemukkaasti siis SM-sarjaan!  Wirmon nuori joukkue taisteli iltapelissä myös itsensä SM-sarjaan noustuaan LoSBia vastaan 1-3 asemasta lopulta niukkaan 4-3 voittoon.

Alkukauden päätavoite siis täyttyi. Nyt on hetki aikaa hengähtää, suunnitella jatkoa ja harjoitella kovaa ja määrätietoisesti kautta varten. Jo tulevana viikonloppuna valtaosa pelaajista matkaa Eerikkillään FLoorball Academy leirille, johon siis PSS B tytöt on sitoutunut.

B tyttöjen rinkiin kuuluu tällä hetkellä 24 kenttäpelaajaa ja 3 maalivahtia, sekä tämän lisäksi apuja on saatavilla A-tytöistä, joissa pelaa 3 B ikäistä. Pelaajapolkua halutaan myös toteuttaa tarjoamalla lupaaville C ikäisille mahdollisuus harjoitella ja pelata B tytöissä. Laaja rinki on vahvuus, mutta toisaalta pelien määrä voi jäädä liian vähäiseksi, vaikka Naisten 3-divarijoukkueessa ja B:n aluesarjassa lisäpelejä on tarjolla.

Karsinnoissa onnistuttiin päätavoitteessa, mutta sen lisäksi käytettiin kentällä lähes koko joukkueen rosteria, ja onkin melko huikeata, että yhteensä 21 pelaajaa pääsi turnauksessa tehopisteille!!

Muut BSM joukkueet ovat FBC Loisto (Turku), Pirkat (Pirkkala), SSRA (Oulu), Steelers (Hämeenlinna), Panthers/LasB (Riihimäki), SBS Wirmo (Mynämäki), EräViikingit (Helsinki), Koovee (Tampere) ja Blue Fox (Uusikaarlepyy)

Tehoja turnauksessa latoivat:

Jenna Wainio  5+2, Aada Heikkinen 4+2, Viivi Heikkinen 2+4, Laura Kariniemi 3+2, Taimi Mikkola 4+0, Sini Liljavirta 3+2, Mixu Backman 2+2, Milla Ylikojola 2+1, Kapsu Tarvainen 1+2, Lotta Karlsson 0+3, Minka Rönnberg 1+1, Kaisla Ensola 0+2, Anna Saarikko 1+0, Bebe von Schantz 1+0, Sonja Nissi 1+0, Alisa Kettunen 1+0, Sakke Luhtanen 0+1, Tiia Dahlström 0+1, Mirkku Rönnberg 0+1, Fanny Pulkkinen 0+1, Venla Nieminen 0+1

03.07.2018Huippusalibandya Porvoossa 1.9.2018!
04.06.2018Fat Pipe ja PSS yhteistyöhön
03.07.2018Seuran toimisto kiinni heinäkuun ajan
05.06.2018Kesäkuun Nappulakerho päättyy
24.05.2018Kauden 2017-2018 päättäjäisissä palkitut
30.04.2018PSS on valittu MAAJOUKKUE FBA -yhteistyöseuraksi tytöissä
27.04.2018PSS:n liiganaiset sekä A- ja B-tytöt tiivistävät yhteistyötään
20.04.2018KOKOUSKUTSU: Seuran varsinainen kokous, tiistaina 29.5.2018 klo 18:00
04.04.2018Järvinen, Karjalainen, Lampinen ja Nieminen mukaan naisten EFT-turnaukseen
04.04.2018Hautojärvi, Järvinen ja Levälampi mukaan U19 MM-kisoihin

Siirry arkistoon »