B tytöt Häme-Cupissa

Share |
18.09.2017

Häme Cupissa 4 peliä, joista kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Maaliero 12-9. Kaksieräisten pelien maalierot eräkohtaisesti, 1. erät: 5-9, 2. erät 7-0. Siinä oleellinen.

Perinteinen Häme-Cup oli jo neljättä vuotta putkeen ohjelmassa, ja kasaan saatiinkiin laajasta ringistä johtuen mukavat 18+2 pelaajaa. Poissa olivat U16 tyttömaajoukkuleiriläiset Milla Ylikojola, Taimi Mikkola ja Jenna Järvinen. Pakkirosteria ohensi loukeista kärsivien Minka Rönnbergin, Kaisla Ensolan ja Ronja Virran poissaolot, sekä vielä Mirkku Rönnbergin kuumeilu. Hyökkäyksestä sairastelun takia oli poissa Laura Kariniemi.

Aamun ensimmäinen vaati aikaisen herätyksen vuoksi kunnon herättelyn Iittalan kirpeässä aamussa, ja terävän lämmön vielä, jotta oltaisiin valmiina kovan LaSB/Panthersin tarjoamaan haasteeseen. Tässä ei selvästikään ihan onnistuttu, kun vastustaja oli selvästi tehokkaampi ja määrätietoisempi maalipaikoissa. 4-0 takamatkalta saatiin vielä rivejä kuntoon ja päästiin lähelle. Bebe von Schantz iski läheltä 1-4 kavennuksen Anni Lempiäisen hyvästä syötöstä, ja Aada Heikkinen viimeisteli hienosti soolon päätteeksi 2-4, mutta lähemmäs ei päästy.

Aamupäivän puolella ehdittiin laatikkoon toistamiseen, ja vastassa Tikkurilan Tiikerit. Asennetta, taistelua, ja ammattiylpeyttä peräänkuulutettiin, ja tehokkuus olikin paremmalla tasolla. Nyt vuorostaan siirryttiin itse nopeasti 4-0 johtoon, ja vaikka Tiikerit onnistui kaventamaan kahdesti, niin toisessa erässä lukemat venyivät lopulta 8-2:een. Tiia Dahlström laukoi kaksi osumaa Kapsu Tarvaisen syötöistä, ja Kapsu ehti itsekin maalintekoon kertaalleen. Mixu Backman syötti Kapsun osuman ja viimeisteli itse yhden. Aada keräsi tehot 3+1, laukoen kahden hienon rystymaalin lisäksi yhden syötöksi tarkoitetun vastustajan kautta katiskaan. Viivi Heikkinen tehoili 1+1 verran, ja syöttöpiste vielä Senja Moilaselle.

Iltapäivällä Steelersiä vastaan oli panoksena vielä jopa lohkovoitto ja siten finaalipaikka. Startti ei taaskaan ollut paras mahdollinen. Ensimmäisessä erässä luotiin toki mukavasti paikkoja, mutta laukaukset jäivät torsoiksi. Steelers oli tehokkaampi viimeistelyssä, ja siirtyi 3-0 johtoon muutamalla todella hienolla osumalla. Mixun maali Venla Niemisen syötöstä jäi ottelun viimeiseksi, ja tappion myötä lohkosijoitus kolmas, ja edessä ottelu sijoista 5-6.

Toisessa lohkossa LoSB eteni finaaliin Steelersiä vastaan, lopulta voittaen koko turnauksen. Vastaan sijoituspelissä tuli kutkuttavasti erittäin hyvän turnauksen pelannut PSS:n C tytöt. C-tytöt voittivat Lohjan, pelasivat tasan lohkojumbo Loiston kanssa, ja hävisivät niukasti Kooveelle, ollen pelillisesti paikoin selvästi edellä. Koovee ja Loisto olivat liikkeellä kokemattomilla joukkueilla, mutta C tyttöjen suoritus oli silti todella pirteä.

’Paikallispeli’ lähti vauhdilla käyntiin. C tytöt lähtivät vahvasti haastamaan vanhempia, ja B tytöt halusivat tietysti näyttää kaapin paikkaa junnuille. Peli oli tasaista, ja erittäin hyvin onnistuivat molemmat veskarit, C:n Ellette Parviainen ja B:n häkissä Oona Rantala.

Paikkoja riitti molemmilla, mutta tällä kertaa yksi osuma riitti voittoon, kun Bebe katkaisi vastustajan pakin syötön ja niittasi alakulmaan ottelun ainokaisen. Tuloksena viides sija ja sopivasti mietittävää jatkoa ajatellen.

Maanantaina energiatasot eivät enää riittäneet kun kova viikko jatkui pelillä ÅIF -03 poikia vastaan. Kaksi ketjua taistelivat parhaansa mukaan kovatempoisessa taistossa, mutta lopputulos 1-8 pojille oli selkeä. Illan peliin parantunut Minka iski kavennusosuman Aadan esityöstä.

Paljon siis jäi parannettavaa vielä, ja lyhyen analyysin paikka onkin edessä ennen sarjan alkua. Joukkueen vahvuus on viime vuosina ollut tyttöjen itse joukkueelle asettama vaatimustaso kaikessa tekemisessä, ja siinä on tapahtunut pientä luisua. Maalinteon kanssa on edelleen hieman vaikeuksia, mutta toki muistissa on viime vuoden vastaava turnaus, jossa räpiköitiin 90 min alkulohkopelailua, ja tehtiin huikeat yksi maalia. Turnaussaldo tuolloin oli 4 tehtyä, joten siitä parannettiin.

Onnistujia on hankala nimetä, mutta viime ottelujen ja alkukauden perusteella Tiia on päässyt paluunsa jälkeen nopeasti hyvin mukaan. Aada on ottamassa maalintekijän viittaa jälleen harteilleen; menettää vielä palloja, mutta on vaarallinen joka vaihdossa. ÅIF:sta siirtyneista Sini Liljavirralla on mahdollisuus ottaa suurta roolia kaudella, ja pakit Venla ja Sakke Nieminen pääsevät koko ajan paremmin tempoon mukaan. Häme-Cupissa Noora Virta esiintyi melko hyvin, ja osoitti että kilpailu pelipaikoista on hyvällä pohjalla.

Kapsu ottaa tutusti isoa vastuuta ja osoitti jo viime kaudella BSM-sarjassa, että pystyy monipuolisesti pelaamaan, tehden kovat syöttöpistepainotteiset teholukemat 12+23.

Kauteen valmistautuminen jatkuu, ja parin viikon päästä on luvassa jo Naisten 3 divaria, josta tavoitteena on ottaa askel sarjaporrasta ylemmäksi.

 

03.07.2018Huippusalibandya Porvoossa 1.9.2018!
04.06.2018Fat Pipe ja PSS yhteistyöhön
03.07.2018Seuran toimisto kiinni heinäkuun ajan
05.06.2018Kesäkuun Nappulakerho päättyy
24.05.2018Kauden 2017-2018 päättäjäisissä palkitut
30.04.2018PSS on valittu MAAJOUKKUE FBA -yhteistyöseuraksi tytöissä
27.04.2018PSS:n liiganaiset sekä A- ja B-tytöt tiivistävät yhteistyötään
20.04.2018KOKOUSKUTSU: Seuran varsinainen kokous, tiistaina 29.5.2018 klo 18:00
04.04.2018Järvinen, Karjalainen, Lampinen ja Nieminen mukaan naisten EFT-turnaukseen
04.04.2018Hautojärvi, Järvinen ja Levälampi mukaan U19 MM-kisoihin

Siirry arkistoon »