B tyttöjen SM-sarjan ennakko!

Share |
04.10.2017

Perjantaina pyörähtää käyntiin B tyttöjen SM-sarja! Alla analyysia joukkueista, ja toki rohkeasti veikataan samalla myös miten runkosarjassa saattaisi käydä:

PIRKAT

Lähtökohdat:  Ennakkosuosikki numero yksi, ja vahvin mestariehdokas. Pirkat ovat pelanneet samalla tasokkaalla rungolla jo pitkään, ja tuloksena on tukku mitaleita B ja C ikäisissä. Kausi 2016-17 päättyi B:ssä hopeamitaliin, ja C-tyttöjen joukkue nappasi kirkkaimmat mitalit. Pirkoilla on riittävät elementit menestykseen. Maalivahtipeli toimii ja kenttäpelaajien osalta rosterissa on riittävästi laatua ja leveyttä. Huippuyksilöt pystyvät ratkaisemaan otteluita.

Viime kauden B tytöissä isossa roolissa olleista oikeastaan vain maalivahti Helmi Rasi ja hyökkääjä Mila Manninen olivat menetyksiä. -03 ikäluokan ykkösnimi Suvi Hämäläinen on koko sarjan parhaimpia, ja hyökkäysarsenaalista löytyy myös U19 leirilläkin ollut Pinja Myllymäki, sekä -02 ikäluokasta taitava Viivi Tiilikainen sekä vahva ja monipuolinen Henriikka Järvi. Puolustusta liidaa kokenut ja juonikas Marika Kankaanpää.

Karsinnoissa Pirkkojen ei tarvinnut esittää ihmeitä, sen verran helposti ennakolta helpoin alkulohko hoitui. Tiikerit, Northern Stars ja Classic kaatuivat kaikki murskaluvuin. Kauden aikana Pirkka-pelurit pelaavat myös Naisten edustusjoukkueessa, joka tietysti aiheuttaa lisähaasteita.

Valmennuksen kommentit: Pirkka-luotsi Jukka Myllymäki kertoo joukkueessa olevan leveyttä mukavasti verrattuna edellisiin kausiin, ja sitä kautta myös kaksi joukkuetta B sarjoissa. Pirkkojen tavoitteena on pelata keväällä kirkkaimmista mitaleista. Kovimmiksi haastajiksi Myllymäki heittää Loiston, mikäli saavat parhaat pelurinsa kehiin, sekä PSS:n.

Seurattavat pelaajat: Suvi Hämäläinen, Pinja Myllymäki

Arvio: Runkosarjan ykkönen, vahva mestarikandidaatti

LOISTO

Lähtökohdat: Loisto on tällä kaudella ehkäpä hankalimmin veikattava. Tutusti kuitenkin voidaan sanoa, että Loiston aliarvioiminen on aina virhe. Joukkue on useampana vuotena onnistunut kapealla materiaalilla kampeamaan itsensä aina sarjan kärkikahinoihin lahjakkaalla 01-02 ikäluokallaan. Tällä kaudella B ikäiset kantavat erittäin suurta vastuuta A-tytöissä ja Naisissa, joten pelikuorman jakaminen on avainroolissa.

Häme-Cupissa Loisto pelasi ilman kärkipelaajiaan ja tällä kokoonpanolla play-off paikka tulisi olemaan kovan työn takana. Toisaalta kärkipelaajilla varustettuna turkulaisryhmä olisi Pirkkojen kovin haastaja. Kun kolme pelaajaa kasvoi yli B-ikäluokasta, ja vajaa pari ketjullista C tyttöjä liittyi joukkoon, niin pelaajia on hieman enemmän käytettävissä, ja kasvuympäristö on mitä mainioin. Kokeneista pelaajista Nea Keihäs on sarjan ehkä paras pelaaja, jota säestää vahvasti Ulla Valtola ja Sini Niinikoski. Nuorista tulokkaista -03 Eeva Heininen saattaa tehdä läpimurron.

Karsinnoissa kova LoSB kaatui selvästi, mutta LaSB/Panthersia vastaan suora jatkopaikka oli muutamaa minuuttia vaille menetetty. Tasoitus kolme ja puoli minuuttia ennen loppua toi kuitenkin karsintalohkon voiton.

Valmemmuksen kommentit: Valmennuspäälliköksi siirtynyt useamman mestaruuden takuumies Matti Pienihäkkinen odottaa BSM-sarjasta tasaista ja tasokasta. Oman joukkueen haasteet hän vahvistaa, ja pääpaino osalla tulee olemaan Naisten 1 divarijoukkueessa. Tavoitteena on selvitä playoffeihin, ja mielellään suoraan kuuden joukkoon. Pirkat on ykkössuosikki myös Pienihäkkisen papereissa, mutta haastajia riittää. Useampi joukkue pystyy Pirkat haastamaan, ja pienet lisäpaineet heitetään naapurin suuntaan; Wirmolla on eväät aivan kärkikastiin ja tulee otteillaan yllättämään monet!

Seurattavat pelaajat: Nea Keihäs, Ulla Valtola, Sini Niinikoski, Eeva Heininen

Arvio: Ottaa tarvittavat pisteet suoraan playoff-paikkaan, mutta ei yllä ihan kärkeen. Kevät on sitten täysin uusi maailma. Sijat 3-6.

 

BLUE FOX

Lähtökohdat: Erittäin mielenkiintoinen uusi tuttavuus länsirannikolta. Bluefox on pelannut käytännössä täysin samalla joukkueella pitkään aluesarjassa, ja tehnyt siellä tuhoisaa jälkeä. Viime keväänä joukkue pääsi B:n playoff-karsintoihin, mutta tie katkesi jatkoaikatappioon ÅIF:a vastaan. Kokemusta kovista peleistä ei kovin paljoa vielä ole, ja se voi näkyä kettutyttöjen otteissa sarjan alkupuolella. Yhtenäisyys ja näyttämisen tahto ovat voimavaroja ja altavastaajan asemesta on hyvä iskeä.

Blue Foxin pelaajia on jonkin verran nähty talenttileireillä, ja joukkueen liideri on pakki Ria Böös, joka monien kirjoissa lukeutuu sarjan mielenkiintoisimpiin pelaajiin. Maalivahtipeli on myös vahvuus, sillä Lisette Blomqvist kuuluu ikäluokan kärkikassareihin.  Karsinnoissa Blue Fox otti voitot Pirkkojen kakkosjoukkueesta ja Pelicansista, taipui EräViikingeille ja Kooveelle, mutta ratkaisevassa jatkopelissä Classic kaatui selvästi. Hyökkääjä Lina Nyby oli joukkueen tehokkain karsinnoissa.

Valmennuksen kommentit: Blue Foxin päävalmentaja Andreas Nybyn mukaan sarjasta on tulossa erittäin mielenkiintoinen. Uusia tuttavuuksia on vastassa runsaasti ja taso kovenee merkittävästi aluesarjasta. Vaikka kukaan joukkueen pelaajista ei ole aiemmin pelannut SM-sarjaa, niin Blue Fox on valmiina haasteeseen. Tavoitteena on kehittyä joukkueena kauden aikana, ja napata paikka kahdeksan joukossa, jotta pelit jatkuisivat vielä runkosarjan jälkeen. Kärkikolmikkoon Nyby veikkaa Pirkkoja, Loistoa ja PSS:aa.

Seurattavat pelaajat: Riia Böös, Alma Hedman, Emma Vähäkangas, Lina Nyby

Arvio: Tasaisessa sarjassa marginaalit ovat pienet, ja Blue Fox joutuu taistelemaan alemman viivan tuntumassa. Sijat 8-10.

 

KOOVEE

Lähtökohdat: Kooveelta löytyy mielenkiintoinen kombinaatio kokeneita pelaajia, nuoria talentteja ja uusia vahvistuksia. Viime kaudella A ja C tytöt pelasivat pleijareissa, ja A:n mestaruusjoukkueesta löytyi tämän kauden B-tyttöjäkin, mutta B tytöt eivät SM-sarjaan tuolloin selvinneet. Tälle kaudelle paikka irtosi jatkokarsintapelissä melko selvästi FB Factorin/Coach Teamia vastaan. Lohkovaiheen ratkaisupelissä voitto karkasi hyvissä ajoin EräViikingeille.

Kantavia voimia Kooveessa ovat taitavat ja vauhdikkaat Ruostilan sisarukset Julia ja Jemina, jotka molemmat valittiin U16 leiritykseen. Joukkue sai Vaasasta vahvistuksia yhteistyön myötä ja etenkin jo pari vuotta sitten CSM-sarjassa SB Vaasassa vakuuttaneet maalivahti Jutta Kytömäki ja hyökkääjä Elisa Virtanen ovat maininnan arvoisia. Sarjaa valtaaviin -03 talentteihin kuuluu taitava Natalia Pitkäkangas.

Valmennuksen kommentit: Kooveen tyttöakatemian päävalmentaja Tiina Björkholm tuntee ikäluokan hyvin, ja odottaa sarjasta tasaista, jossa yllätyksiä nähdään. Kooveen haasteena on myös monen pelaajan pelaaminen useassa sarjassa, joten pelaajien kokonaiskuorman järkevänä pitäminen on tärkeää. Björkholm mainitsee joukkueen tavoitteena olevan ehjä ja nousujohteinen kausi. Sarjan suosikkeja kysyttäessä Björkholm nostaa esille Loiston sekä vahvat karsinnat pelanneen EräViikinki-ryhmän.

Seurattavat pelaajat: Julia ja Jemina Ruostila, Elisa Virtanen, Natalia Pitkäkangas

Arvio: Tasaisessa keskikastissa, suora playoffpaikka olisi hieno saavutus, mutta saattaa joutua taistelemaan jopa playoffkarsintapaikastakin. Sijat 6-8.

 

RANKAT ANKAT

Lähtökohdat: Oululaiset ovat nopeasti nousseet vahvaksi tekijöiksi tyttösäbäkartalle. Toki työtä on tehty pitkään ja pitkäjänteisesti, ja Team Astraian paidassa monelle tuli pudotuspelikokemusta jo pari vuotta sitten C tytöissä. SSRA pelaa alkavalla kaudella BSM-sarjan lisäksi korkeimmalla tasolla myös A-tytöissä ja Naisissa. Haasteeksi monen muun joukkueen tapaan muodostuu siis useamman sarjan pelaaminen, sillä B ikäisille löytyy roolia jo Naisten liigasta, jossa on jo muutamat pallot otettu talteen ensimmäisten liigamaalien merkiksi. Emilia Ollikkala, Elli Kylmäluoma ja Julia Kaan ovat huipputekijöitä, mutta liigajoukkue mennee edelle, ja päällekkäisyyksiä BSM sarjan kanssa on melko paljon.

Karsinnat tuottivat Ankoille pelkkiä voittoja, kun karsintalohko C:n kärkikamppailussa kaatui Steelers lukemin 4-2. Pistepörssin kärjestä löytyy taitava ja taisteleva Sanni Uimarihuhta, joka on isossa roolissa joukkueessaan. Terävin -01 kärki kuuluu jo siis liigarinkiin, ja kun roolia on tämän lisäksi monelle tarjolla myös A-tytöissä, niin myös Ankkojen kohdalla sijoitusta on hankala ennakoida. Matkat ovat tutusti pitkiä ja rankkoja, mutta toisaalta hiovat joukkuetta hyvin yhteen. Hyvä ja laadukas harjoittelu, sekä vahva valmennus ovat myös SSRA:n vahvuuksia.

Valmennuksen kommentit: Pääluotsi Mika Pussinen vahvistaa joukkueen haasteet, ja toteaa, että parhaimmalla rosterilla tavoitteet olisivat jopa kärkipaikkaa havittelevat. Suurin ongelma on Naisten liigan ja BSM-sarjan päällekkäisyydet, joten playoff-paikan tavoitteleminen on sopiva maali. Muutoin Pussinen odottaa jännittävää kautta, jossa tutumpien joukkueiden lisäksi eritoten LaSB/Panthersin ja Blue Foxin edesottamuksia on varmasti mielenkiintoista seurata. Loiston ja Pirkkojen lisäksi PSS:llä on mahdollisuuksia, ja toki myös U16 valintojenkin perusteella EräViikingeillä ja Kooveella on sanansa sanottavana.

Seurattavat pelaajat: Sanni Uimarihuhta, Julia Kaan, Aino-Kaisa Lyttinen (mv)

Arvio: Ottanee kotonaan riittävästi pisteitä playoff-paikkaan. Sijat 4-6

 

SBS WIRMO

Lähtökohdat: Viimeistään viime kaudella ryminällä tyttösäbää seuraavien tietoisuuteen porskuttanut Mynämäen ylpeys on jälleen C- ja B-tytöissä SM-sarjassa. Viime kauden B tytöistä vanheni useampi isomman profiilin pelaaja, mutta nuorempaa kaartia pronssia saavuttaneesta C-rungosta on tulossa ottamaan vastuuta; runsas ketjullinen pelasi jo viime vuonna isossa roolissa BSM-sarjaa. Wirmo on C:ssä yksi suosikeista, ja moni pelaaja onkin vastuunkantaja molemmissa sarjoissa. Päällekkäisyyksiä ei kuitenkaan juurikaan ole, joten Wirmo pääsee haastamaan muita parhailla pelaajillaan. Wirmosta puhuttaessa Pietilän nimi on tullut varmasti monelle tutuksi; -03 ikäluokkaa olevien siskosten Emilia ja Olivia lisäksi Tessa Pietilä on taitava ja älykäs pelintekijä. Vielä nuoremmasta -04 kaartista Eerika Koski ja Ronja Niemi ovat myös varsin käyttökelpoisia pelureita B:ssäkin.

Wirmo nappasi karsintalohko D:n kakkospaikan voitettuaan pari peliä helposti, mutta lohkofinaalissa tuli selvä tappio PSS:lle. Jatkokarsintapeli olikin salibandydraamaa parhaimmillaan ja pahimmillaan. E-lohkon kolmonen, eli LoSB Lohjalta antoi kovan vastuksen, johtaen jo 1-3, mutta Wirmo kampesi rinnalle ja ohi, ja paikka auringossa irtosi 4-3 voitolla. Wirmon vahvuuksia ovat osaava valmennus ja vahva joukkuepeli. Omat kylän tytöt ovat pelanneet pitkään yhdessä, ja yhtenäisyys on pitkässä sarjassa iso etu.

Valmennuksen kommentit: Juha-Matti Henriksson iloitsee sarjan maantieteellisestä laajenemisesta ja toteaa että Blue Foxin kaltaiset yllättäjät tuovat uutta raikkautta sarjaan. Oman joukkueen tavoitteet liittyvät enemmän joukkueen ja pelaajien kehittämiseen, ja sitä kautta työn tuloskin pitäisi näkyä. Wirmo on valmis haasteeseen kuitenkin, ja myös se, että jokaiseen peliin on mahdollisuus saada täysi rosteri antaa Coach Henrikssonin mielestä hyvät lähtökohdat. Runkosarjan kärkeen tarjotaan viisikkoa Pirkat, Loisto, Rankat Ankat, PSS, EräViikingit.

Seurattavat pelaajat: Emilia ja Olivia Pietilä, Roosa Laihinen

Arvio: Haastava kausi on edessä joukkueelle, jossa 03-04 ikäluokkaa kantaa isoa vastuuta. Taistelee viimeisistä playoffpaikoista, sijat 8-10.

 

STEELERS

Lähtökohdat:  Erinomainen kevät 2017 B-tytöissä, joka päättyi pronssimitaleihin. Uusi kausi tuo kuitenkin uudet haasteet, ja avainpelaajia on kasvanut yli-ikäisiksi, sekä siirtynyt pois. Viime kauden B tyttöjä on jäljellä joukkueessa kymmenisen kappaletta, joten vaihtuvuus on ollut kohtuullisen suuri. Rosteri Steelersillä on melkoisen kapea, mutta laatua löytyy edelleen. Steelers on perinteisesti ollut kovaa pelaava, työteliäs joukkue, jota vastaan saa tehdä aina täyden päivätyön, mikäli pisteitä halajaa. Poikkeusta ei liene luvassa alkavallakaan kaudella, joten Steelers on hankala vastustaja joka ilta kelle tahansa joukkueelle.

Karsinnoissa Steelers hoiteli jatkokarsintapelin tyylikkäästi 5-1 voitolla Northern Starsista. Lohkovoitto karkasi 2-4 tappion myötä Rankoille Ankoille. Steelersin avainpelaajia ovat painavan laukauksen omaava, taitava Erika Laine, sekä Erikan lisäksi U16 leiritykseen valittu Mari Seppänen. Myös Essi Joutsilta ja myös U16 leiritykseen valitulta Petra Aalloselta voi odottaa vahvoja otteita. Alisa Mäkelä kuuluisi joukkueen kantaviin voimiin, mutta edustus ja A-tytöt ovat etusijalla. Ikäluokan kärkiveskari Juulia Katajalla niin ikään riittää töitä Naisissa ja A-tytöissä, mutta Emma Mannila osoitti jo viime kaudella taitonsa, joten maalivahtipeli on kunnossa.

Valmennuksen kommentit: Vastuukoutsi Henri Hakala uskoo myös tasaiseen sarjaan, jossa ristiin tullaan varmasti pelaamaan. Hakalan mukaan Steelers lähtee haastajana kapealla rosterillaan, mutta tavoitteena on päästä sarjan puolivälin yläpuolelle, ja top5 sijoitus tietäisi suoraa playoff-paikkaa. Hakala kertoo, että Steelers haluaa pelata hyökkäysvoittoista, aktiivista salibandya, ja ottaa ohjat haltuun peleissä. Tasaisesta ryhmästä voi hyvinkin nousta tuttujen nimien lisäksi paljon uusia vastuunkantajia.

Seurattavat pelaajat: Erika Laine, Alisa Mäkelä, Emma Mannila

Arvio: Keskikastia, suora playoff-paikka voi tehdä tiukkaa. Sijat 5-7.

 

ERÄVIIKINGIT

Lähtökohdat: EräViikinkien nippu on tyttö- ja naispuolella vahvistunut merkittävästi. Maailman suurimman salibandyseuran B tytöissä jatkaa myös vahva rosteri, kun hopeaa viime kaudella saalistaneiden C-tyttöjen erittäin kova -02 ikäluokka on täysin B:n käytössä. EräViikingit voitti oman karsintalohkonsa puhtaalla pelillä, kaataen mm. Kooveen ja Blue Foxin selvin numeroin. Naisten ja A-tyttöjen rosterit ovat ErVillä laajat, joten B-tytöt pääsevät keskittymään täysin omiin peleihin. Voidaan siis olettaa että viime kaudella sijalle 7. runkosarjassa jäänyt ja playoff-karsintatappion myötä pudotuspelit missannut joukkue parantaa tälle kaudelle selvästi.

EräViikingeillä on valmennus ja taustat kunnossa, ja pelaajisto on laaja ja tasokas. Puolustuksen liiderinä toimii vauhdikas ja kovaa laukova Anni Räisänen. Pakiston taso on muutenkin kova; Neea Tervonen on täydessä kunnossa sarjan kärkipakkeja, ja luotettava Lisi Fuchs kantaa isoa vastuuta, myös joukkueen henkisellä puolella. Viime hetken hankinta Fanny Pulkkinen on hyvä laukoja ja monipuolisena pelaajana käyttökelpoinen pakkina tai hyökkäyksessä. Hyökkääjistä Elina Niemi pystyy yksin ratkaisemaan otteluita, ja Amanda Nybergin maalivainu tuottaa osumia, kuten karsintojen tehot 8+1 osoittaa. ErVistä pääsi useampi pelaaja myös U16 leirille.

Valmennuksen kommentit: EräViikinkien Kaarina Salomaa vie joukkueena luottavaisin mielin sarja-avaukseen. Joukkueen laaja materiaali yhdistettynä pieneen vaihtuvuuteen on iso etu; viime kauden B-tyttöjengistä kasvoi yli-ikäiseksi vain muutama pelaaja. Muiden sarjojen ei pitäisi häiritä BSM pelejä juuri ollenkaan, joten Salomaa uskoo että mahdollisuudet sarjan kärkipuoliskolle ovat hyvät. EräViikingeissä on treenattu hyvin ja pitkäjänteisesti, ja tavoitteena on kääntää pelejä viime kautta enemmän voitoiksi. Mitaleista taistelu on hyvinkin mahdollista keväällä.

Seuratavat pelaajat: Anni Räisänen, Manta Likki, Elina Niemi

Arvio: Taistelee kärjen tuntumassa, hyvät mahdollisuudet kotietuun. Sijat 2-4.

 

PANTHERS/LASB

Lähtökohdat: Mielenkiintoinen joukkue, ja uutena yhdistelmänä myös hankala arvioida. PaLa on näyttänyt jo alkukauden aikana, että kehitystä joukkueena on tapahtunut hurjasti. Muutama harjoituspeli kesällä viesti siitä, että SM-paikka on työn takana. Kovatasoinen Loisto-Cup alkoi myös heikosti, mutta nousujohteinen tapahtuma päättyi finaaliin, ja niukkaan tappion Pirkoille. Panthers/LaSB oli lähellä lohkovoittoa selvästi kovimmassa karsintalohkossa. Ilmeisesti myös joukkueita tason mukaan eri koreihin sijoitelleet eivät osanneet arvioida Panthers/Lasbin kovuutta, E-lohkon kolmikko Loisto, PaLa ja LoSB olivat kaikki ehdottomasti SM-tasoa.

Karsinnoissa siis kakkossija runkosarjassa, vaikka voitto Loistosta oli muutaman minuutin päässä. Jatkokarsinta oli ohi jo ensimmäisessä erässä, ja SM-paikka varma. Joukkueesta löytyy tuttuja nimiä Allstars tapahtumista, ja esimerkiksi Nelli Salmio ja Kaie Sinor ovat tottuneet kantamaan tulosvastuuta pelaamissaan joukkueissa. Nuoremmasta -02 ikäluokasta Venla Voivala ja Saimi Lehto ottavat myös isoa ruutua joukkueessa. Uuden yhdistelmän kohdalla startti sarjaan on tärkeä, ei ole itsestään selvää, että homma lähtee samantien rullaamaan, joten omat haasteet ryhmällä on edessä. Myös hienosti saavutettu SM-paikka A-tytöissä kuormittaa isoa osaa pelaajista. Maalivahtitilanne on hieman kysymysmerkki.

Valmennuksen kommentit: Joukkueen taustajoukoista Tuula Lehto kertoo kesäharjoittelun ja joukkueiden yhdistymisen sujuneen hyvin. Yhteistyökuvion kautta tasokkaita pelaajia riittää hyvin A- ja B-tyttöihin, mutta myös Naisten kakkosdivarissa vastuuta osalle on tarjolla, joten päällekkäisyyksiä voi tulla. Harjoituspelien ja -turnausten perusteella tavoitteena on playoff-paikka, ja siihen pitäisi mahdollisuudet olla hyvät. Vahvuutena Lehdon mukaan on tasaisuus, ja aiemmin mainittujen lisäksi mm. Enni Salin ja Jenna Ronkainen tulevat olemaan seuraamisen arvoisia. Maalivahtipuolen haasteeseen ovay hyvin vastanneet kenttäpelaajan roolista siirtynyt Titta Antikainen, sekä jääkiekkoveskarina kunnostautunut, ja nyt hienosti BSM-karsinnoissa torjunut Elliina Paju

Seuratavat pelaajat: Nelli Salmio, Saimi Lehto, Kaie Sinor

Arvio: Yhdistelmäjoukkueella uudet haasteet edessä. Ei yllä aivan kärkeen, mutta pleijarimahdollisuudet ovat olemassa. Sijat 7-9

 

PSS

Lähtökohdat: Kauteen lähdettiin pienen miettimisen jälkeen erittäin laajalla ryhmällä. Hyvät ja  huonot puolet ovat toki selvästi tiedossa, ja n. 24 kenttäpelaajan rinki asettaa omat haasteensa. Treenien taso on väistämättä hieman alhaisempi, kun esimerkiksi tiukalla 15 pelaajan ryhmällä, mutta toisaalta pystytään motivoimaan hyvin useampia pelaajia taistelemaan pelipaikoista, ja tähän huutoon pelaajat ovat vastanneet loistavasti. Kentällisen verran pelaajia tulee pelaamaan B-aluesarjaa C tyttöjen terävimmän kärjen kanssa, joten hyviä pelejä tarjolla myös siellä.

Porvoossa löytyy riittävästi pelaajia, vaikka esimerkiksi Naiset, A ja C pelaisivat samoina päivinä. A-tytöillä tosin oma runko on kapea, ja B-ikäisiä onkin muutamia sekä A:n että Naisten liigajoukkueen mukana. Toisaalta yksi iso tavoite on antaa oman rungon pelaajille vastuuta ja kokemusta kovista SM-sarjapeleistä. Kauden aikana myös 03-04 C-tyttöikäluokan pelaajia tullaan varmuudella näkemään BSM peleissä.

Viime kausi päättyi tavoitteisiin nähden turhan aikaisin, kun vahvasti pelannut Steelers vei dramaattisen ’Game 7’:n jatkoajalla. Runkosarjan kolmas sija oli kuitenkin osoitus laajan materiaalin onnistumisesta, ja yhtään peliä ei päästy oikeastaan lähellekään parhaalla kokoonpanolla pelaamaan. Hyviä eväitä saatiin kuitenkin tähän kauteen, koska yli-ikäiseksi kasvaneiden ja pois siirtyneiden lista on pitkä; mm. Cirilla Mäkelä, Veera Nousiainen, Sanni Koli, Inka Valjus, Nelli Paananen, Helmi Haakana, Ronja Malmström, Amanda Barbosa. Alkavalla kaudella hyvinkin mahdollista, että roolia Naisissa ottaneille -01 ikäluokan kärkinimille Alisa Kettuselle ja Jasmiina Järviselle ei kovin montaa peliä B:ssä kirjata.

Karsinnat menivät tavoitteiden mukaisesti, ja ratkaisupeli Wirmoa vastaan saatiin sen verran vahva startti, että todelliseen testiin ei vielä jouduttu. Häme-Cup taas osoitti, että jos puoliunessa lähdetään pelille, niin koteloon tulee herkästi keneltä tahansa. Pelin tason heittely on vielä joukkueen heikko puoli, ja se huonoin oma taso pitäisi saada hilattua mahdollisimman korkealle. Parhaimmillaan PSS on tasoltaan sarjan kärkeä, ja esimerkiksi hyökkäysformaatioihin saadaan rustattua kolme huipputason trioa. Pakkipuolella on lupaavaa prospektia, ja odotellaan ketkä nostavat osakkeitaan ja ottavat vastuuta ja isoa ruutua peleihin.

Seurattavat pelaajat: Hieman ’tutumpien’ nimien takaa otetaan muutama nosto:

Hyökkääjistä mielenkiintoisin uusi nimi on ÅIF:sta siirtynyt Sini Liljavirta. Vauhdikas, fyysinen, taitava ja laukoo kovaa. Saa varmasti roolia myös A-tytöissä. Kaikki mahdollisuudet nousta ikäluokan huipulle.

BSM-sarjan 03-ikäluokan junnuinvaasiota PSS:n suunnalta täydentää Aada Heikkinen. Harvinainen maalintekijätyyppi on jokaisella pelaamalla kaudellaan noussut maalitahdissa joukkueen kärkeen. Tekee hirmuisen määrän karvaustyötä, ja alkukauden perusteella maaleja voidaan odottaa kauden aikanakin.

Jenna Wainio on nousemassa -02 ikäluokan pakkieliittiin, ja oli jo varalla U16 leiritykseen. Joukkueen kovin rannelaukaus on alkanut löytää jo kohteeseen. Kova itseluottamus, ja ei kaihda kaksinkamppailuja. Hieman loukkaantumisaltis, ja on sivussa avauspelin.

Myös Taimi Mikkolalta odotetaan pisteitä ja taistelua, ja Taimi tarjoaakin joka peliin Aadan tapaan valtavan työmäärän. Oli viime kauden C:ssä sisäisen pistepörssin kärjessä, ja nyt myös ansaitusti U16 leirityksessä.

Maalivahtitilanne on kunnossa. U16 veskari Jenna Järvinen on ikäluokan kärkinimiä ja avaa hyvin. ÅIF:sta siirtynyt Milla Aromäki on hyvä torjuja, ja tottunut kantamaan vastuuta tiukoissakin peleissä. Rinnakkaissopimuksella Jokereista jatkaa Oona Rantala, joka on kehittynyt viimeisen vuoden aikana hurjasti, ja on saanut alkukaudesta alleen tukun erinomaisia otteluita.

Arvio: Mahdollisuudet kärkeen. Laajan ringin peluuttaminen on tärkeä osa kauden tavoitetta, ja se saattaa näkyä pisteissä. Suora playoff-paikka kuitenkin hyvinkin mahdollinen ja nappisuorituksella jopa kotietu. Sijat 3-5.

 

Loppuun vielä veikkaus runkosarjan loppujärjestyksestä. Kaikkien joukkueiden taustat olivat melko lailla yhtä mieltä siitä, että joukkueiden iskukyvyn arvioiminen on erittäin hankalaa, ja tässä tietysti korostuu se minkälaisella rosterilla peleihin lähdetään. Pirkkojen kärkisijan jälkeen tuntuu jopa että sijat 2-10 ovat täysin auki! Blue Foxia on veikkailtu sarjan tyvipäähän, mutta hyvällä startilla viime kauden tapainen jännitysnäytelmä voi olla edessä sillä erotuksella, että myös sarjan viimeisellä on mahdollisuudet loppuun asti jatkopeleihin oikeuttaviin sijoihin.

 

1.      Pirkat

2.      EräViikingit

3.      Loisto

4.      PSS

5.      SSRA

6.      Koovee

7.      Steelers

8.      Panthers/LaSB

9.      Wirmo

10.   Blue Fox

 

03.07.2018Huippusalibandya Porvoossa 1.9.2018!
04.06.2018Fat Pipe ja PSS yhteistyöhön
03.07.2018Seuran toimisto kiinni heinäkuun ajan
05.06.2018Kesäkuun Nappulakerho päättyy
24.05.2018Kauden 2017-2018 päättäjäisissä palkitut
30.04.2018PSS on valittu MAAJOUKKUE FBA -yhteistyöseuraksi tytöissä
27.04.2018PSS:n liiganaiset sekä A- ja B-tytöt tiivistävät yhteistyötään
20.04.2018KOKOUSKUTSU: Seuran varsinainen kokous, tiistaina 29.5.2018 klo 18:00
04.04.2018Järvinen, Karjalainen, Lampinen ja Nieminen mukaan naisten EFT-turnaukseen
04.04.2018Hautojärvi, Järvinen ja Levälampi mukaan U19 MM-kisoihin

Siirry arkistoon »