BTSM: Steelers - PSS rapsaa!!

04.11.2017

STEELERS – PSS B tyttöjen SM-Sarja:

PSS matkusti lauantaina vierailemaan Iittala-halliin Steelersin vieraaksi. Hieman alavireisesti kauden aloittaneet terästytöt lähtivät hakemaan ensimmäisiä pisteitään, kun taas PSS lähti kuittaamaan viime viikon Pirkka-tappiota.

PSS oli hieman muuttanut ketjukokoonpanoja, kun ykkösen laituri Mixu Backman oli jalkavaivaisena kokonaan sivussa, ja kakkosen sentteri Viivi Heikkinen viltissä, joka sai kolhuja polviin treeneissä. Tiia Dahlström siirtyi siten ykkösketjussa vasemmalle, ja ensimmäisen BSM pelinsä pelannut C-tyttö Emilia Tiihonen asettui Taimi Mikkolan ja Aada Heikkisen väliin kakkosen senaksi. Ensimmäisen BSM pelinsä pelasivat myös maalivahti Milla Aromäki, ja nilkkavammasta parantunut pakki Jenna Wainio.

Steelersillä tiedettiin olevan iskukykyä, vaikka vastustajien katiska on säilynyt todella vähäisellä käytöllä. Porvoolaisia vastaan kauden ensimmäisen BSM pelin kirjautti pääasiassa Naisissa ja A-tytöissä pelaava Alisa Mäkelä. Samassa ketjussa vaikea pidettävä on myös painavan laukauksen omaava Erika Laine.

Avauserä oli tasaista ja vauhdikasta, vaikka hieman enemmän tekopaikkoja luotiin Steelers-maalille. Verkko soi vasta erän aivan lopussa, kun Milla Ylikojola syötti Aada Heikkiselle, jonka veto toi 0-1 vierasjohdon. Kakkosketjun tehovaihe jatkui, kun aloituksen jälkeen päätykarvaus tuotti tulosta, ja Taimi Mikkolan passi tavoitti Aadan, joka löi 9 sekunnin sisään toisen osuman.

Kakkoserä oli hieman rikkonaisempi, jonka Steelers aloitti vahvasti. Erika Laine passasi Alisa Mäkelälle, joka laukoi komeasti alanurkkaan kavennuksen. Tämä jälkeen reistaili pelikello, eikä PSS:n viimeistelykään ollut parhaassa kuosissa. Hiukan ennen pelin puoliväliä Kalpana Tarvainen iski Kaisla Ensolan syötöstä eron jälleen kahteen. Erän toinen puolisko sisälsi jäähyjä ja kaksikin kappaletta 4 vs 4 pelissä tehtyjä maaleja. Steelersin Mari Seppäsen jäähyä ehti kulua vain parikymmentä sekuntia, kun Minka Rönnberg joutui myös istunnolle.

Steelers iski jäähysuman aikana ensimmäisenä. Aurora Aaltosen pitkä pallo yllätti hieman puolustuksen, ja Erika kiitti nappaamalla pallon, ja ajaen röyhkeästi maalille, ja pallo rysään; 2-3. Tasavajaalla jatkettiin, ja runsas minuutti edellisestä, niin Tiia kokeili laukausta hieman epäonnistuen, mutta Kapsu korjasi irtopallon ja tarjoili Tiialle uudestaan, ja tällä kertaa veto upposi, ja taululle 2-4.

Parinkymmenen sekunnin alivoima kontrolloitiin pallollisena hyvin, ja Minkan päästyä kentälle oli tarkoitus vaihtaa ehjä kentällinen askiin. Toisin kävi; Aada sai keskiviivan tuntumassa pallon ja harhautteli näyttävästi pari kotijoukkueen pelaajaa. Paljon töitä Steelers-maalilla saanut Emma Mannila torjui, mutta hyökkäyksen tukeen noussut Minka iski ensimmäisen BSM-maalinsa reboundista.

Kolmanteen erään mukavissa 2-5 lukemissa, ja vielä paremmalta näytti, kun kolmosketju riisti pallon keskialueella, ja lukemat taululla muuttuivat. Anni Lempiäinen syötti vasemmalle Anna Saarikolle, joka laukoi porvoolaiset neljän maalin johtoon. Viimeisen kympin lähestyessä Steelers löysi uuden vaihteen, ja hätyytteli muutaman kerran vaarallisesti vierasmaalia. Essi Joutsin kovan ja tarkan vedon vasemmalta Milla Aromäki torjui vielä erinomaisesti, mutta hieman myöhemmin virhesyötöstä pallon saanut Alisa Mäkelä onnistui kavennuksessa. Puolitoista minuuttia, ja Alisa kiitti jälleen, kun PSS-avaukset osuivat vääriin lapoihin; 4-6.

Seuraavat tärkeät vaihdot hoidettiin kuitenkin hienosti, ja isompaa hätää ei missään vaiheessa ollut. Steelers-aikalisän jälkeen Sini Liljavirta sai puolustusalueelta pallon, ja avasi hienosti keskelle muutamat tuurausvaihdot pelanneelle Viivi Heikkiselle. Taitava haltuunotto tiesi yksinläpi-tilannetta, veskari vastaan, pallo sivuun ja taululle 4-7. Tämä jäi myös lopputulokseksi, eli tärkeät pisteet Porvooseen.

Kokonaisuudessa esitys oli ihan mukava, ja Pirkat pelistä pystyttiin vähentämään merkittävästi keskialueen ja oman pään virheitä. Tosin tällä kertaa Steelers onnistui erittäin tarkasti rankaisemaan niistä pari kertaa. Onnistumisia tuli kaikille ketjuille. Ykkönen pyöritti jälleen useaan otteeseen varsin dominoivasti peliä, ja muutama häkkikin tuloksena. Kakkonen karvasi tutusti vastustajan pakit paniikin rajoille, ja latoi pari ensimmäistä tärkeää häkkiä. Kolmosen hyökkäystrio Anna Saarikko-Anni Lempiäinen-Bebe von Schantz oli yritteliäs läpi ottelun, ja kolmannen erän osuma tuli hienona palkintona duunista.

Kotijoukkueen parhaimmistoon kuuluivat odotetusti vaaralliset Alisa Mäkelä ja Erika Laine. Alisa aloitti kauden BSM pelit komeasti hatulla, ja palkittiin kotijoukkueen parhaana. PSS:llä onnistujia riitti myös. Milla Aromäki otti maalissa muutamat tärkeät ja hienot torjunnat, ykkösketjun peliä jälleen mainiosti ohjannut Milla Ylikojola oli mainiolla pelipäällä, samoin aktiivisesti haastanut ykkösen oikeaa pakkia pelannut Kaisla Ensola. Vierailta palkittu Aada Heikkinen oli niin ikään jälleen erittäin hyvä, aktiivisen karvauspelin lisäksi hienot 2+1 tehot. Emilia Tiihonen esiintyi ennakkoluulottomasti, ja myös koko kolmosketju täytti hyvin paikkansa.

Sarjan ollessa muuten toisella (käsittämättömällä!) kolmen viikon tauolla, on PSS:llä ensi viikolla jälleen pelivuoro. Kärkijoukkoihin povattu EräViikingit toimii kotijoukkueena lauantaina 11.11 Mosalla, ja haasteena tuolloin samanaikaisesti Naisten Liigan ja A tyttöjen pelit. Lisäapuja C-tytöistä on jälleen odotettavissa!

B-tyttöjen jokaisessa SM-pelissä valitaan PSS:n kolme tähtipelaajaa. Kauden jälkeen eniten tähtiä saanut peluri palkitaan. Tällä kertaa raadin tehtäviä hoitivat PSS:n huolto/poppari/vilttiosasto!

1 tähti:  Emilia Tiihonen,  Hieno avaus! Ennakkoluulotonta, taitavaa ja taistelevaa peliä, eikä tippaakaan ujostelua kaksintaisteluissa. Maalikin jäi todella pienestä kiinni-

2 tähteä: Milla Ylikojola, oikea-aikaisia nousuja, oikeita ratkaisuja ja erittäin vahvaa johtajuutta kentällä, ja esimerkkiä kaikille kentän ulkopuolella! Oivaltava syöttö avausmaaliin.

3 tähteä: Aada Heikkinen, Vahva ja väsymätön karvaustyö on tavaramerkki, ja tänään myös kaksi hienoa maalia, sekä todella näyttävä esityö Minkan osumaan.