AT: A-tytöt ovat hyvässä vauhdissa

19.12.2017

UUSIMAA | Vahva tyttöjen kasvatus on ollut jo vuosia Porvoon Salibandyseuran selkeä linja. Naisten salibandyliigassa pelaaja edustusjoukkue on jo vuosia saanut riveihinsä omia seuran kasvatteja. Liigajoukkueeseen on tullut jatkuvasti tasaisena virtana lahjakkaita nuoria ja sama liike jatkuu.

A__55A4.jpg

PSS on totuttu näkemään jo vuosia eri junioriryhmissä SM-sarjan kärkipäässä. Vanhimmassa ikäryhmässä, eli A-junioreissa on totuttu juhlimaan SM-mitalia. Tänä vuonna A-tytöt joutuivat pettymään karsinnassa ja SM-sarja jäi haaveeksi. Joukkueella on kuitenkin hyvä mahdollisuus nousta keväällä taistelemaan SM-mitaleista. Divarin omaa lohkoa selkeästi johtavalle joukkueelle kertyi syyskauden otteluista seitsemän voittoa ja yksi tasapeli.

A-tyttöjen valmentaja Vesa Pulkkinen katsoo pelaajien etua ja haluaa auttaa heitä kehittymään.

Olemme lähteneet ensimmäiseen divisioonaan täysin uusin ilmein ja näyttää hyvältä. Meillä on seurassa hyvä henki ja etenemme selkeästi tavoitetta kohti. Lähdemme A-tyttöjen kanssa voittamaan jokaista peliä tällä kaudella.

Pulkkinen näkee, että seurassa on ymmärretty pelaajapolun tärkeys.

– Meillä seurassa hyvä polku aina edustusjoukkueeseen saakka. Liigajoukkueen harjoitusvahvuudessa on paljon junioreita ja heille rakennetaan oma ohjelma. Jos A-junioreita on edustuksen käytössä, niin B-tytöistä saadaan sitten apuja. Näin pelaajia kasvatetaan pikkuhiljaa kovempiin koitoksiin, Pulkkinen sanoo.

Pulkkinen korostaa, että valmentajat ja pelaajat puhuvat keskenään. Erityisesti Pulkkinen kiittää, että liigaryhmän päävalmentaja Jukka Kouvalainen on koko ajan yhteyksissä joukkueeseen.

Koko juttu on luettavissa UUSIMAASSA

Teksti: Timo Pasanen
Kuva: Tomi Nousiainen

A-tyttöjen tulospalvelu