CT: C-tytöt SM-sarjan kärkipaikalta joulutauolle

Share |
21.12.2017

PSS:n C-tyttöjen syksy on ollut tapahtumarikas ja työntäyteinen. Joukkueen vahvuuteen kuuluu kaikenkaikkiaan 53 pelaajaa, kun mukaan lasketaan kaikki kahdessa harjoitusryhmässä säännöllisesti treenaavat pelaajat. Kuluvalla kaudella C-tytöt muodostavat peräti viisi eri peliryhmää, joiden lisäksi C-tyttöjen siipien suojassa toimii myös D05-tyttöjen peliryhmä. Peliryhmät pelaavat Etelä-Suomen alueen D-tyttöjen kilpasarjaa, C-tyttöjen kilpa- ja haastajasarjaa, B-tyttöjen kilpa- ja haastajasarjaa, sekä C-tyttöjen SM-sarjaa. 

Seuraavassa katsantoa peliryhmien tilanteeseen, kun syksyn sarjapeleistä viimeiset ovat takana: 

D-tyttöjen kilpasarjan alkulohko sujui 05-syntyneiden peliryhmä PSS Valkoisella nousujohteisesti. Lokakuun jälkeen ainoastaan Etelä-Suomen sarjassa vieraileva Tampereen Classic ja GrIFK pystyivät voittamaan porvoolaisia, joten 12 ottelun alkusarjan jälkeen kolmanteva oleva peliryhmä jatkaa kevätkauden D-tyttöjen eliittisarjassa. Tavoitteena peliryhmällä on kevään päätteeksi olla mukana neljän parhaan joukkueen aluelopputurnauksessa.

GrIFK_-_PSS-37.jpg


Sekä C- että B-tyttöjen aluesarjat starttasivat aiemmista tiedoista poiketen kumpikin yhtenä yhteisenä, kaksilohkoisena sarjana, eli haastaja- ja kilpasarjoihin ilmoittautuneet joukkueet laitettiin sekaisin lohkoihin. 

C-tyttöjen Kulta-peliryhmän alkusarjan lohko oli kova ja pistesaldo jäi yhteen Blackbirds/ÅIF-yhteisjoukkuetta vastaan pelatun tasapelin myötä. Haastajajatkosarjaa on jouluun mennessä ehditty pelata neljän ottelun verran, joista peliryhmällä on takanaan 3 voittoa ja niukka tappio. Sarjan kolmossija hallussa siis Kulta-peliryhmälläkin. 

C-tyttöjen Keltainen-peliryhmä pelasi alkusarjansa vahvasti (5 voittoa, kaksi yhden maalin tappiota), ja pelit ovat jatkuneet tavoitteen mukaisesti kilpajatkosarjassa. Neljän ottelun jälkeen Keltainen-peliryhmä on 7 joukkueen sarjassa yhden tappion, yhden tasapelin ja kahden voiton pisteillä viidentenä. Tavoitteena on ennen kaikkea pelillinen kehittyminen, jota sopivan kova sarja mahdollistaa hyvin keväänkin aikana. Peliryhmä voi onnistuessaan hyvinkin haastaa kärkipään LoSB:n ja EräViikingit Akatemian, joten mielenkiintoinen kevät on tiedossa Ct-aluesarjoissa.

C-tyttöjen päätavoitteena oli saada peliryhmä myös SM-sarjaan, ja tässä onnistuttiinkin hienosti alkusyksyn karsinnoissa. Kymmenen joukkueen SM-sarja pelataan turnausmuotoisena ja kaukaisimmat vastustajat löytyvät tälläkin kaudella Mynämäeltä (SBS Wirmo) ja Oulusta (OLS). Ennakoissa sarjan kovimpaan kastiin sijoitettu PSS on lunastanut odotuksia varsin kiitettävästi - kymmenestä pelastusta ottelusta ainoastaan viime kaudella jo kovaksi havaittu Wirmo on kerran onnistunut viemään pisteet porvoolaisilta. Jouluun mennessä sarjassa erottuvat selvästi 4-5 kärkijoukkuetta ja alkuvuoden ottelut näyttävät pystyvätkö Wirmon lisäksi mm. SB Pro ja EräViikingit haastamaan PSS:aa, jonka tavoitteena on saada kotietu pudotuspeleihin.

CT_hoviruoka_turnaus-28.jpg

03- ja 04-syntyneet tytöt pelaavat omanikäisten sarjojen lisäksi myös ikäluokkaa vanhempien, eli B-tyttöjen (synt. 01-02) aluesarjassa kahdella peliryhmällä. Nämä peliryhmät tarjoavat lisäpelejä toki myös seuran B-ikäisille tytöille, mutta peliryhmien rungot ovat molemmissa peliryhmissä siis pykälää nuorempia kuin valtaosalla vastustajista.

PSS_CT-PSS_pojat-44.jpg(Sarjapelien lisäksi kesän ja syksyn aikana on pelattu harjoituspelejä mm. PSS poikajunioreita vastaan. )

PSS Akatemia -peliryhmän pelit jatkuvat alkusarjan jälkeen Bt-haastajajatkosarjassa, josta saadaan sopivasti lisäpelejä ja kokemusta tuleville kausille.

Kilpajatkosarjan kärkipaikalla on tässäkin aluesarjassa murskaavan vahva LoSB, jonka jälkeen kakkossijalta löytyykin PSS:n C-tyttöjen Musta-peliryhmä.

- Tytöt ovat harjoitelleet ahkerasti ja hyvällä asenteella, loukkaantumisilta on vältytty ja kukaan ei ole lopettanut harrastusta. Pelit ovat sujuneet kaikilla ryhmillä oikein hyvin, olen erittäin tyytyväinen kuluneeseen syksyyn, sanoo C-tyttöjen päävalmentaja Christian Bremer.

Tiiviin harjoitus- ja pelisyksyn jälkeen hiljennytään hetkeksi joulun viettoon. Tammikuun alussa D05-tytöt osallistuvat HFC-turnaukseen, ja puolessavälissä kuuta Edustus-peliryhmä suuntaa jälleen Eerikkilän Urheiluopistolle Salibandyliiton FBA-viikonlopulle

Teksti: Piritta Forsell
Kuvat: Tomi Nousiainen


C-tytöt toivottaa Hyvää Joulua ja Iloista Uutta Vuotta 2018 kaikille tyttösalibandyn ystäville!

15.02.2019 12:00Salibandyseurat Light Iron ja PSS yhteistyöhön
16.02.2019PSS on Suomen Cup -mestari!
15.02.2019Haku Itä-Uudenmaan urheiluakatemiaan on avattu
09.02.2019Liiganaisten fanibussi Suomen Cupin finaaliin - ilmoittaudu mukaan
09.02.2019Maajoukkueessa debytoinut PSS:n Ella Sundström tammikuun pelaaja
06.02.2019Poikajunioreiden taitokoulu starttaa ma 11.2.2019!
29.01.2019PSS:n naisten ensi kauden edustusjoukkue rakentuu kovaa vauhtia - juniorit hyvin edustettuna
23.01.2019Itä-Uudenmaan urheiluakatemian info 2003-syntyneille
07.01.2019Lauantaina pelattiin harrastesalibandya hymyssä suin
13.12.2018Naisten edustusjoukkue kerää joululahjoja vähävaraisille perheille

Siirry arkistoon »