CTSM: C-tytöt SM-finaaliin!

03.04.2018

Pääsiäisjahdin kohteena ollut finaalipaikka ratkesi tavoitteen mukaisesti suoraan kahdessa ottelussa, kun PSS:n C-tytöt veivät pisteet kotiin niin perjantain kotiottelussa Auroralla kuin sunnuntain vieraspelissä Espoossa.

Pitkäperjantain kotiottelun ensimmäinen maali nähtiin ensimmäisen erän puolivälissä kun Aleksiina Halonen tuikkasi pallon maaliin Emmi Tallbergin syötöstä. Hetkeä myöhemmin Matilda Holmströn tarjoili ja Viivi Tiri vei kotijoukkueen 2-0 johtoon. Viivi olikin oivalla pelipäällä ja toisen erän alkuun tämä pallotaituri vei kotijoukkueen jo 3-0 johtoon.

Northern Stars ei maalierosta hätkähtänyt vaan pisti isompaa vaihdetta silmään ja pelin puolivälissä Venla Airaksinen onnistuikin maalinteossa. Hyvin peliin latautunut Nortti sai tästä selvästi "höngan pälle" ja samainen Venla Airaksinen maalasi toisessa erässä vielä kahdesti tuoden espoolaiset tasoihin. Kolmas erä oli edelleen vauhdikasta peliä ja PSS:n kovat hyökkäysketjut pommittivat Nortin maalia tasaiseen tahtiin. Kymmenen minuuttia ennen pelin loppua kaksikko Tiri-Holmströn onnistui vielä kerran ja kun Northern Starsin hyökkäykset kilpistyivät hyvin tsempanneeseen PSS:n puolustukseen (torjunnat erässä 2-16), päättyi ensimmäinen välierä kotijoukkueen voitonjuhliin maalein 4-3.

Maalin teossa Aleksiina Halonen (31). Kuva: Tomi Nousiainen

Pääsiäispäivänä humppa jatkui Espoossa. Toisen välieräottelun vauhti oli vähintään yhtä kovaa kuin edellisessä kohtaamisessa. PSS hallitsi selkeästi peliä ja pääsi hyvin maalipaikoille. Nortin maalivahti torjui kuitenkin varmasti ja toiseen erään lähdettiin 0-0 tilanteessa. Ottelun ensimmäinen maali nähtiin ajassa 25:23 kun pitkäperjantaina hattutempun laukonut Venla Airaksinen vei Northern Starsin 0-1 johtoon. PSS jatkoi pelin hallintaa ja tasoitti pari minuuttia avausmaalin jälkeen Eevi Oraksen hienolla vedolla. Muutamaa minuuttia myöhemmin Emilia Tiihonen oli asialla voittomaalin merkeissä.

Kolmannessa erässä Eevi Oras laukoi vielä kahdesti tehdeen jälleen kerran hattutempun hänkin. Sara Immosen kavennus 2-4-tilanteeseen kymmenen minuttia ennen ottelun päättymistä piti ottelun jännittävänä loppuun asti mutta ei vaan auttanut kuudeskaan kenttäpelaaja Northern Starsin kirissä ja porvoolaiset etenivät finaalipeleihin 2-4 voitolla.

Helpolla finaalipaikka ei missään tapauksessa irronnut ja kaikki kunnia hienon vastuksen antaneelle Northern Starsille. Maalivahdit pelasivat ottelusarjassa vahvasti ja erityisesti Nortin Edit Rautakoski oli vaikea ohitettava.

Finaalivastustajaksi tulee varsin odotetusti runkosarjan kakkonen SB Wirmo Mynämäeltä. Ensimmäinen finaaliottelu pelataan lauantaina 7.4. Auroralla klo 18:00 ja toinen sunnuntaina Mynämäellä. Mikäli mitalien jako ei vielä tuolloin ole selvillä, pelataan ratkaiseva kolmas finaaliottelu Auroralla keskiviikkona 11.4. klo 18:30.

Nyt jos koskaan kannattaa tulla paikan päälle ja kannustaa oman kylän tytöt kauden parhaimpaan suoritukseen - nähdään Auroralla!

Välieristä suoraan kahdella voitolla finaaliin mennyt C-tyttöjen joukkue. Kuva: Tomi Nousiainen