B tytöt SM-sarjaan: turnausraportti!

Share |
28.08.2018

PSS B tytöt hienosti SM-sarjaan!

Tyttöjunioreiden SM-karsinnat pelataan A, B ja C tyttöjen osalta tällä kaudella kolmena perättäisenä viikonloppuna, ja ensimmäisenä tulessa olivat B-tytöt.

PSS:n lohko pelattiin mukavan lähellä; EräViikinkien emännöimässä karsintaturnauksessa Mosahallilla selvitettiin SM-paikkojen lunastajat D ja E lohkojen osalta. Samassa E-lohkossa PSS:n kanssa taistelivat Steelers Hämeenlinnasta, TPS Turusta ja Karhut Porista.  D-lohkossa mittelivät ErVin lisäksi Blue Fox Uusikaarlepyystä, Kalannin Pallo sekä OLS Oulusta. Lohkojen ykköselle oli tarjolla suora paikka valtakunnalliseen SM-sarjaan, kun taas kakkoselle ja kolmoselle edessä olisi ratkaisuottelut ristiin toisen lohkon joukkueita vastaan.

Lauantaiaamupäivälle ohjelmassa olikin heti ennakolta kovin ottelu Steelersia vastaan. TPS ja Karhut tiedettiin ennakolta ehkä aavistuksen kevyemmiksi, joten kyseessä oli iso peli suoran SM-paikan kannalta. Lähtökohdat terveystilanteen suhteen melko hyvät, vaikkakin kovaa laukova luottopakki Jenna Wainio on useamman viikon sivussa polvivaivan takia. Steelersillä toki saman kaliiperin loukki, kun viime kauden U16 maajoukkueringin Petra Aallonen on poissa myös pitkään.

Ottelu eteni kohtuullisen tasaisena, ja vähämaalisena melko pitkälle. Steelersin vaarallinen hyökkäyskolmikko Erika Laine – Essi Joutsi – Mari Seppänen, joista Erika ja Mari olivat viime kaudella U16 maajoukkueringissä, loi vaarallisia tilanteita, mutta pääosin kahdella ketjulla vääntänyt PSS oli myös lähellä maalintekoa.

Avauserässä molemmat osuivat kerran. Keltaisten kakkosketjun rightin pyssy Eevi Oras sinkosi tavaramerkkinsä, kun pienestä kantista tulinen veto lävähti oikeaan yläkulmaan. Sentteri Matilda Holmström tarjosi syötön osumaan. Steelers ilmoittautui pukukoppimaalilla mukaan kisoihin, kun Seppänen osui Laineen syötöstä vain 8 sekuntia ennen taukoa.

Toinen erä jatkui myös varsin tasaisena. Steelersillä oli hetkellinen momentun PSS jäähyn aikana, mutta erän loppupuolella ote alkoi kääntyä PSS:lle.

Kolmannen erän alkupuolella nähtiin ratkaisu, kun Emilia Tiihonen rouhi irtopallon maalin edestä Steelers-veskarin selän taakse. Taimi Mikkola saalisti maaliin syöttöpisteen. PSS oli jatkossakin hallitsevampi, mutta lisämaaleja ei nähty, ja tärkeä avausvoitto kairattiin niukasti lukemin 2-1. PSS:n parhaana palkittiin viime kauden U16 ringissä ollut, ja Naisten liigaringissäkin treenaava puolustaja Milla Ylikojola.

Lauantai-iltapäivän peli oli avausvoiton myötä vapautunutta, ja Porin Karhujen nuorella joukkueella ei hirveästi ollut sanomista pelissä. Ykkösketjun vasen laita, Millan tapaan myös viime kauden U16 ja Naisten kanssa treenava Taimi johti joukkoja, ja tehoili hurjat 5+3, kun Karhut kaatui ennen täyttä aikaa 12-0. Oikeassa laidassa Aada Heikkinen takoi 2+2, ja erinomaisesti viime kauden Taimi-Aada tutkaparin keskelle ykkösen sentteriksi sopeutunut Emilia 2+1. Kakkosketjun energinen hyökkäystrio keräsi myös onnistumisia; Eevi laukoi 1+1, Matilda 1+0, ja oikeassa laidassa Viivi Tiri 1+1.

Läpi turnauksen tärkeitä vaihtoja pelannut kolmosketju Alisa Lindström – Lotta Karlsson – Aleksiina Halonen pelasi terävästi, ja oli muutaman kerran erittäin lähellä maalintekoa. Reservistä pienempiä minuutteja kellottaneista Venla Olander taisteli hyvin, ja Jenna Martiskainen väänsi myös esimerkillisellä asenteella.

Ykkösen takana pakeista Milla keräsi 1+1, ja kapteeni Emma Parta 0+1. Viiden pakin rotaatiossa myös Nea Vasama, Emma Killinen ja Alina Söderström pelasivat erittäin varmasti. Karhuja vastaan Taimi pokkasi ansaitusti palkinnon.

Sunnuntain ottelussa TPS:sää vastaan lähettiin hakemaan voittoa ja suoraa SM-paikkaa. Kohtuullisen mukava vire sai jatkoa, ja varsin nopeasti ottelun voittaja olikin selvillä. Eevi aloitti Steelers-ottelun tapaan lähettämällä jälleen ohjuksen ylänurkkaan. Aada lisäsi Millan syötöstä johtoa, ja ennen erätauko kapu Emma P. niittasi komean maalin ykkösellä Aadan syötöstä.

Tällä kertaa ottelua ei saatu katki ennen täyttäaikaa. 11-0 voitossa joukkoja johdatti Aada, tehoilla 3+2. Taimi napsi 2+1, Emilia 0+2, Milla iski 2+1 ja Emma P. 1+0. Kakkonen väsäsi muutaman herkullisen osuman, kauniimpana tiki-taka tyyppinen taideteos, jossa parhaana palkittu Viivi (0+3) tarjoili herkkupalan Matildalle takatolpalle. Eevi kirjautti 2+0 ja Matilda 1+1. Myös pakki Emma Killinen ehti laukomaan yhden osuman.

Maalivahdeista U16 veska Jenna Järvinen pelasi kaikki pelit, ja napsi Steelers-matsissa muutaman tärkeän torjunnan. Kakkosveskana mukana oli Ellette Parviainen, jonka ’päätyömaa’ on vielä C-tytöissä.

Näin alkukauden päätavoite, eli SM-paikka varmistui suoralla lohkovoitolla. Ensi viikonloppuna ovat vuorossa C-tytöt, ja viikko siitä eteenpäin A-tytöt.

D-lohkon voitti puhtaalla pelillä EräViikingit, ja jatkokarsinnoista Sm-sarjaan etenivät Steelers ja Blue Fox. Seinäjoella taisteltiin A, B ja C lohkot, ja sieltä SM-sarjapaikan lunastivat Pirkkalan Pirkat, SBS Wirmo (Mynämäki), FBC Loisto (Turku), LoSB/VSS (Lohja/Vihti), SSRA (Oulu) sekä SC Classic (Tampere). Sarja pyörähtää käyntiin syyskuun lopussa!

03.04.2019Salibandyn harrasteturnaus CoSpace Cup pelataan toukokuussa!
17.04.2019Naisten finaalisarjaa ennakoitiin mediatilaisuudessa
15.04.2019C-tytöille SM-hopeaa
10.04.2019PSS tyttöjuniorit jo 11 vuotta putkeen SM-mitaleilla
09.04.2019C-tytöt SM-finaaliin
06.04.2019Poikajunioreita mukaan Salibandyliiton maajoukkuetie FBA -leirille
04.04.2019E/F-tyttöjen lajikokeilu toukokuulle
03.04.2019Valmentajaksi Porvooseen?
18.03.2019PSS mukana OP:n kesäduunikampanjassa! Kesätyötä tarjolla nuorille
18.03.2019PSS järjestää Talenttiharjoituksia kesäkuussa

Siirry arkistoon »