C1-pojille SM-sarjan avausvoitto

13.10.2019

Porvoon salibandyseuran C1-poikien SM-sarjan toinen ottelu pelattiin lauantaina Pirkkalassa, jossa porvoolaisia isännöi Pirkat. Porvoolaiset matkasivat otteluun voitto mielessä, sillä olihan avausottelu päätynyt niukkaan tappioon.

Hyvä lataus näkyikin ottelun avauserässä ja PSS hallitsi ottelua selkeästi. PSS siirtyi kahdella nopealla maalilla johtoon noin viiden minuutin kohdalla. Avauserässä Pirkat eivät päässeet hätyyttelemään porvoolaisten maalia juuri lainkaan ja maalissa Niklas Nykänen sai olla melko rauhassa.

Toisen erän PSS aloitti ylivoimalla ja onnistuikin siirtymään kolmen maalin johtoon heti toisen erän ensimmäisellä minuutilla. Katsomoon näytti siltä, että PSS sortui tilanteessa luulemaan pelin olevan selvä. Tästä eteenpäin Pirkat oli erässä selkeästi hallitseva joukkue. Pian porvoolaisten maalin jälkeen Pirkat onnistuivat kaventamaan ottelun jo maalin päähän kahdella nopealla osumallaan. Pirkat tekivät erässä neljä maalia PSS:n kahta vastaan, joten erätauolle poistuttiin tasatilanteessa 4-4.

Kolmanteen erään porvoolaiset palasivat hyvällä asenteella ja erä muistutti ensimmäistä voimasuhteiltaan. PSS liikkui selvästi paremmin ja Pirkat eivät päässeet rakentelemaan hyökkäyksiään. PSS siirtyi erän alkupuolella, sekä puolivälin tienoilla tekemillään osumilla jälleen kahden maalin karkumatkalle. Pirkat eivät kuitenkaan luovuttaneet ja toivat itsensä vielä maalin päähän, kunnes ottelu sitten viimein ratkesi porvoolaisten hyväksi 12 sekuntia ennen loppua tyhjään maaliin tehdyllä osumalla.

-       Tärkeät pisteet joukkueelle. Avauserä täysin meidän, mutta toisessa jäätiin jalkoihin. Tehtiin kuitenkin hyvä ryhtiliike kolmanteen ja oikeutettu voitto meille. Olen tyytyväinen joukkueen taisteluun tänään ja tästä on hyvä mennä eteenpäin, summaili joukkueen valmentaja Johan Tuominen päivän peliä.

Ottelu päättyi lopulta PSS:n voittoon lukemin 5-7(0-2,4-2,1-3).Ottelussa tehopisteille tällä kertaa ylsivät Alex Laiti (2+0), Okko Kemppainen (1+2), Niko Miettinen (1+1), Jaakko Liimatainen (1+0), Eetu Heikkilä (1+0), Niklas Tuominen (1+0), sekä Kaapo Markkanen (0+2). Maalivahtien torjunnat: Pirkat 25, PSS 12.

Näin PSS nappasi kotimatkalle mukaansa tärkeät kauden avauspisteet ja seuraava ottelu on jälleen kotiottelu. 27.10 klo 17 Aurorahallille saapuu porvoolaisten vieraaksi EräViikingit Helsingistä.

13.11.2019Palveluesittely: MAAJOUKKUETIE FBA -toiminnalla tuetaan nuorten pelaajien kokonaisvaltaista kehitystä
12.11.2019Palveluesittely: Itä-Uudenmaan Urheiluakatemia syyskausi täydessä vauhdissa
12.11.2019Itä-Uudenmaan urheiluakatemian info 2004-syntyneille
11.11.2019Tulevat ottelut Auroralla, VKO 46