PSS:n joukkueet voivat käynnistää ulkona tapahtuvan pienryhmäharjoittelun

12.05.2020

PSS:n joukkueet voivat käynnistää ulkona tapahtuvan pienryhmäharjoittelun välittömästi. Harjoittelussa on tärkeää noudattaa alla olevia viranomaissuosituksia. Seura haluaa muistuttaa jokaista vastuullisesta toiminnasta, olemme vastuussa myös muista lähellämme olevista ihmisistä.

Porvoon kaupunki avaa ulkoliikuntapaikat, kuten pallokentät ja tekonurmet 14.5. Ulkoiluliikuntapaikkojen yhteydessä olevat wc:t ja pukuhuoneet ovat suljettuina toukokuun loppuun asti. 31.5 saakka on voimassa 10 hengen kokoontumisrajoite.

Sisäliikuntatiloja avataan 1.6. alkaen vaiheittain, tällöin voidaan aloittaa sisäharjoittelu sillä hetkellä olevien ohjeiden ja suositusten mukaisesti. Samalla henkilörajoitus nousee valtioneuvoston linjausten mukaisesti 50 henkilöön sekä sisä- että ulkoliikuntapaikoilla.

Tiedotamme sisäliikuntapaikkojen avautumisesta heti, kun kaupunki vahvistaa vaiheistuksen.

Valtioneuvoston ja Olympiakomitean ohjeet ja suositukset. Alla olevaan listaan on kerätty tärkeimmät huomioitavat asiat:

– Kukaan ei saa harjoitella sairaana tai jos kuuluu tunnustettuihin riskiryhmiin. Jos tunnet, että sinulla on hengitystieinfektionoireita, niin toimi THL:n ohjeiden mukaisesti: Ohjeet koronavirustaudin COVID-19 kotihoitoon.

– Kaikki pienryhmätoimintaan osallistuvat tapahtumiin vapaaehtoisesti ja omalla vastuulla. Erityisen tärkeätä on huomioida nuorten harrastajien perheet ja tiedottaa heidän huoltajilleen, jotta emme altista ketään riskiryhmää kuuluvaa henkilöä.

– Ohjatussa toiminnassa on maksimissaan 10 henkilöä. Jos ryhmän toimivuus vaatii, niin tulisi varmistaa, että on kaksi valmentajaa (1 valmentaja + 4 pelaajaa).

– Ulkoliikunnassa huomioimme annetut turvavälit (2 m) eikä altisteta pelaajia lähikontakteihin.

– Pienryhmäharjoituksia järjestetään vain sen ikäisille tai tasoisille pelaajille, jotka pystyvät noudattamaan etäisyyssääntöä sekä kaikkia muita terveyden kannalta tärkeitä ohjeita koko tapahtuman ajan.

– Harjoitukset pyritään pitämään samoilla pienryhmillä.

– Osallistujat eivät käytä yhteisiä pukuhuone- tai muita sosiaalitiloja, vaan harjoituksiin saavutaan harjoitusvarustuksessa. Harjoituksiin kulkemisessa huomioidaan lähikontaktien välttäminen.

– Kädet tulee pestä/desinfioida ennen ja jälkeen harjoituksen.

– Mikäli harjoituksissa tarvitaan välineistöä (kartiot, aidat yms.) niitä tulee käsitellä vain yhden valmentajan.

– Mahdollisuuksien mukaan osallistujien tulee tankata nestettä ennen harjoitusta, jotta juomapulloa ei välttämättä tarvita. Jos juomapullo on välttämätön, niin jokaisella harjoitukseen osallistuvalla tulee olla oma juomapullo. Toisten pullosta juominen on ehdottomasti kielletty.

– Yskiminen/aivastaminen tulee suorittaa hihaan/paidan sisään.
Niistämistä, yskimistä, aivastamista tai sylkemistä tulee välttää harjoituksen aikana.
Niistäminen tapahtuu nenäliinaan, joka tämän jälkeen viedään mahdollisuuksien mukaan jäteastiaan ja kädet pyritään desinfioimaan mahdollisimman nopeasti.

– Ohjeet tulee käydä ryhmän kanssa läpi etukäteen.

Linkit:

Porvoon kaupungin uutinen: https://www.porvoo.fi/liikuntapaikkoja-avataan-vaiheittain

Salibandyliiton ohjeet: https://salibandy.fi/uutiset/huippu-urheilu-uutiset/salibandyliiton-paivitetty-tilannekatsaus-pandemian-aikaiseen-harjoitteluun/

17.10.2020 15:00KOKOUSKUTSU: Seuran tilinpäätöskokous 28.11.2020 klo 18
16.10.2020Ajankohtaiset koronaohjeistukset viikonlopun tapahtumiin
24.08.2020VBO-Osla on PSS:n uusi alueellinen tukija
20.08.2020Vuosikokous valitsi seuralle johtokunnan toimikaudeksi 2020-2021
19.08.2020Huhtisen salibandykerhon ilmoittautuminen avoinna
19.08.2020Nappulakerhoon ilmoittautuminen käynnissä
17.06.2020Varusteet kesällä kuntoon! - Intersport Porvoon jäsenedut
12.05.2020PSS:n joukkueet voivat käynnistää ulkona tapahtuvan pienryhmäharjoittelun
30.04.2020PSS-valmennusryhmät kauden 2020-2021 juniorijoukkueisiin