Liiganaisten kausi käyntiin voitokkaasti - edessä tuplaviikonloppu

24.09.2015

Liiganaisten kausi käynnistyi viime viikon perjantaina kun Auroralle saapui vieraaksi viime kauden finalisti SB-Pro Nurmijärveltä. Punapaitainen vierailija lähti otteluun odotetusti ennakkosuosikkina mutta porvoolaisneidit taistelivat upeasti täydet sarjapisteet itselleen vieden ottelun lopulta 5-3 (1-0, 2-1, 2-2) lukemin.

Ottelu alkoi juhlallisissa merkeissä kun ennen alkuvihellystä kaksi keltamustaa kukitettiin 100 liigapelin johdosta. Porvoolaisten oma kasvatti Jonna Karonen sekä täksi kaudeksi Tampereen Classicista PSS:n maalivahdiksi saapunut Sonja Mäkinen saivat muistoksi pienet pystit sekä kukat 100 runkosarjaottelun johdosta. Onnea molemmille.

Otteluun liiganaiset lähtivät hieman vajaalla kokoonpanolla kun loukkaantumisien takia sivussa oli Kaisa Simola, Olivia Kortelainen sekä uudet keltapaidat Maiju Kinnunen ja Juulia Huttula.

Ottelun ensimmäistä maalia saatiin odottaa melkein 20 minuuttia. Tulostaulun kiikarit laukoi rikki kapteeni Henna Uljua melkoisella pukukoppimaalilla ajassa 19:42. Maalin syötti Fanny Holmberg. Sama kaksikko oli asialla myös 2-0 maalissa heti toisen erän alussa ajassa 20:25 kun Uljuan laukaus oikeasta laidasta upposi maaliin ohi Porvoolaislähtöisen Tiltu Siltasen. Ottelun puolessa välissä kotijoukkue karkasi jo 3-0 johtoon kun Janika Salonen tarjoili Marjut Kinnuselle paikan tehdä ensimmäinen maali keltapaidoissa. Ennen toista erätaukoa vierailijat saivat vielä maalitilinsä auki ja viimeiseen erään lähdettiin 3-1 asemista.

Kolmas erä alkoikin heti maalilla vain 47 sekunnin pelin jälkeen kun kaksikko Jonna KaronenNoona Björkman veivät Liiganaiset jo 4-1 johtoon. Tilanne näytti jo hyvin lupaavalta mutta pieni musta hetki toi vierailijat ensin 4-2 ja sitten 4-3 tilanteeseen. SB-Pron aikalisä ja maalivahdin pois ottaminen ei kuitenkaan lopussa auttanut, vaan Uljua kävi viimeistelemässä hattutemppunsa tyhjiin vain sekunti ennen loppusummeria. Loppulukemat näin siis 5-3. Nuori porvoolaismaalivahti Alisa Levälammelta huikea kauden aloitus ja mukavat 30 torjuntaa. Ottelun parhaana palkittiin kapteeni Uljua.

Ottelu oli varsin hyvä ollakseen kauden ensimmäinen. Porvoolaiset pelasivat ennakkoluulottamasti ja liikuttivat palloa hyvin. Kausi on vasta nuori, mutta tästä on hyvä jatkaa.

Viikonloppuna kaksi vierasottelua

Porvoolaisneitosten liigataival jatkuu tulevana viikonloppuna kahdella vierasottelulla. Lauantaina määränpää on Kotka jossa vastaan asettuu ”melkein paikallisvastustaja” Crackers ja sunnuntaina bussin nokka suunnataan kohti Tamperetta jossa vastassa hallitseva mestari Classic. Tavoitteena tietenkin kaksi voittoa hyvän kauden aloituksen jatkoksi.  Classic ei tietenkään koskaan ole helppo vastus, mutta tytöillä varmasti on vielä muistissa viimekauden upea yllätysvoitto heistä. Samaa siis hakemaan nytkin. Crackers puolestaan nousi täksi kaudeksi Naisten Salibandyliigaan ja näyttöhaluja ja nälkää löytyy Kotkan tytöiltä varmasti. Tarkkana saa siis olla!

Kotiin Auroralle Liiganaiset palaavat taas 4.10 kun vastassa on Tapanilan Erä.