Naisten susijahti ei tuottanut saalista - OLS vei avausottelun pisteet

23.09.2012

naisten_salibandyliiga.jpgNaisten salibandykausi käynnistyi lauantaina Oulussa tappiolla lukemin 7-4 (2-1, 3-2, 2-1). Ottelu oli ennakkoasetelmien mukaisesti kovatempoinen, johon OLS lähti ennakkosuosikin asemassa. PSS antoi kuitenkin kauden avauksessa kelpo vastuksen.

Ensimmäisen erän alkua vei OLS. Joukkue tuli räväkällä otteella alusta asti ja hallitsi selvästi pelin alkua. Porvoolaisten pelin alku taas oli rikkonainen ja omaa peliä etsittiin ensimmäiset kymmenen minuuttia. Onneksi oma peli ”ei jäänyt” Helsinki-Vantaan lentokentälle ja joukkue sai kasattua rivinsä erän jälkimmäisellä puoliskolla. Joukkueen piti pelissä erän loppupuolella onnistunut ylivoimamaali, jonka viimeisteli PSS:n ”keltanokka ja nestori” Minna Nurmi. Erätauolle lähdettiin 2-1 tilanteessa.

Toinen erä oli tuloksellisesti oululaisten Emmi Niemelän. Niemelä nakutti erässä kolme maalia tasaisin väliajoin lisäten oululaisten johdon parhaimmillaan jo kolmeen maaliin. Tilanteeseen ei auttanut edes se, että porvoolaisten oma kasvatti Noora Ahonen pääsi tuulettamaan ensimmäistä liigamaaliaan. Myös Janica Ignatius onnistui lisäämään porvoolaisten maalitiliä erän lopussa, kaventaen toisen erän tilanteeseen 5-3.

Kolmas erä lähti liikkeelle kuten kaksi edellistäkin, oululaisten komennossa. Kolmen minuutin pelin jälkeen OLS lisäsi johtoaan tilanteeseen 6-3, kun PSS etsi jälleen peliään. Edes ylivoiman pelaaminen ei tässä erässä auttanut porvoolaisia nousemaan oululaisten kantaan. Ignatius onnistui kuitenkin toistamiseen maalinteossa ja piti PSS:n toiveita yllä. Takaa-ajoa jatkettiin ottamalla maalivahti Krista Nieminen pois maalinsa suulta erän lopussa, josta OLSin Henna Ilmola pääsi kuittaamaan illan toisen maalinsa tyhjiin ja ottelu oli taputeltu ajassa 59.17.  OLS voitti ottelun 7-4.

OLS onnistui viimeistelemään vahvasti erityisesti erien aluissa, jolloin PSS keräili vielä rivejään kunnon vastuksen antamiseksi. Erien vanhetessa joukkue pääsi paremmin mukaan peliin ja hallitsi jokaisen erän loppupuoliskoa. Oman pelin paranemisessa vaikutti myös toisen erän puolessa välissä tehty muutos karvauspeliin, jota joukkueen valmentaja Mika Strömberg harmitteli tällä kertaa ”hieman liian myöhään tehdyksi”.

- Karvauspelin muuttaminen teki omasta pelaamisestamme selkeämpää. Taidollisesti pärjäämme OLSille, mutta kovuudessa jäämme vielä jälkeen. Peräänkuulutan joukkueelta huolellisuuden lisäksi terävyyttä ja kovuutta roppakaupalla lisää ja sitä saa näkyä myös treeneissä ensi viikolla, totesi Strömberg.

Joukkueen onnistujiin kuuluivat ensimmäisen liigamaalinsa maalannut Noora Ahonen sekä Minna Nurmi, joka siis heti uransa liiga-avauksessa pääsi maalin makuun. Loviisa Torin 2. divarijoukkueesta noussut Nurmi näytti ansaitsevan paikkansa liigakokoonpanossa onnistumalla omassa pelissään kautta linjan. Myös kaksi maalia viimeistellyt Janica Ignatius pelasi vahvan ottelun.

- Susijahdissa ei tällä kertaa onnistuttu. Nuoren joukkueemme kokemattomuus näkyi sarja-avauksessa ja pelin lopputulos oli tämä, mutta ihan ok startti joukkueelta kuitenkin yhtä sarjan ennakkosuosikkia vastaan, ynnää valmentaja Harri Virtanen.

Toisella kierroksella tilanne on jo toinen ja joukkue monta ottelua kokeneempi kohdatessaan uudelleen oululaiset.

Kotikentällään PSS avaa kauden jo tulevan viikon perjantaina 28.9 klo 18:30. Tervetuloa Auroralle.