Naisille selvä tappio - Erä III parempi lukemin 7-3

03.10.2012

naisten_salibandyliiga.jpgTapanilan Erä lähti päättäväisesti hakemaan kauden avauspisteitään ja onnistui siinä mallikkaasti. Porvoolaiset joutuivat lähtemään Mosalta ”tyhjin käsin”, sillä Erä korjasi pistepotin tuloksella 7-3 (3-1, 3-1, 1-1).

Erä aloitti ottelun vahvasti tehden kaksi maalia heti ottelun alkuun. Tahtipuikkoa heilutteli Anna Yli-Kojola, joka viimeisteli Erän molemmat maalit Tuuli Huuskosen syötöistä. PSS oli sen verran tuuliajolla pelin alussa, että valmennus otti Erän toisen maalin jälkeen aikalisän ja sen siivittämä Ella Holmberg teki kavennusmaalin. Erän Laura Puukko rokotti porvoolaisia vielä erän lopussa tehden maalin ja näin ollen tauolle lähdettiin tilanteessa 3-1.

- Emme olleet ollenkaan valmiita tämän päivän peliin, harmitteli valmentaja Mika Strömberg ja sanoi ottavansa valmennuksen piikkiin sen, että joukkuetta ei onnistuttu valmistamaan otteluun.

- Onhan tässä ollut ohjelmaa harjoittelun ja pelien osalta, mutta vaikka jaloissa painaa, pitää pään pysyä kasassa ja tänään ei niin ollut, Strömberg jatkoi.

Toisen erän alku oli yhtä synkkä vieraille kuin ensimmäinen eräkin. PSS:n maalivahti Krista Nieminen ei saanut tukea kenttäpelaajilta omaan työhönsä maalin suulla ja joutui kaivamaan pallon selkänsä takaa kahdesti heti erän alkuminuuteilla, kun Erän Milla Murtomäki ja Jessica Laidler lisäsivät helsinkiläisten johtoa.

Valmennus yrittikin herätellä joukkuetta maalivahdin vaihdolla ja nuori Alisa Levälampi (kuvassa) sai torjuntavuoron. Tällä kertaa maalivahdin vaihto ei tuottanut tulosta, sillä Erä lisäsi johtoaan parhaimmillaan (lue: pahimmillaan) jo 6-1 Jolanda Laakkosen maalilla. PSS:n kapteeni Ninja Lindholm onnistui Erän lopussa tekemään joukkueen toisen maalin ennen erätaukoa.

Kolmas erä oli rikkonainen, jossa molemmat joukkueet kuluttivat jäähypenkkiä – Erä kahdesti ja PSS kerran. Molemmat joukkueet tekivät myös yhden maalin, kun PSS:n Senni Hietanen  onnistui ylivoimalla kavennuksessa ja Erän Jessica Laidler viimeisteli tyhjään maaliin PSS:n yrittäessä kavennusta ilman maalivahtia. Ottelu Tapanilan Erälle selvin numeroin 7-3.

- Keppana pelasi vahvasti niillä aseilla joilla mekin vielä muutama päivä takaperin pelasimme. Vahva ottelu heiltä. Me puolestaan hävisimme kaksinkamppailut ja puolustettiin puolivaloilla etenkin ottelun alussa ja nämä perusasiat, kun me jätetään tekemättä satasella, niin nuhaan tulee, kuten Keppana tänään näytti, kehui Strömberg illan vastustajaa.

Kysyttäessä illan onnistujia, oli Strömbergillä selvä vastaus.

- Alisa Levälampi ja Tapanilan Erä.

Vaikka vastustaja onnistui tänään joukkueena taistelemaan pisteet itselleen ja ansaitsi voittonsa, pitää PSS:n joukkueesta mainita onnistujana maalivahti Alisa Levälampi, joka kentälle päästyään pelasi hyvän ottelun. Kokonaisuutena nuori PSS on taas yhden ottelun kokeneempi ja näin myös valmiimpi ottamaan haasteita vastaan jatkossa. Siispä eteenpäin sanoi mummo lumessa!

Kuva: Tuula Heino-Kyllönen