SPV kaatui vieraskentällä - Naisille kauden ensimmäinen vierasvoitto

17.12.2012

Lauantai-iltana pelattiin kahdelle joukkueelle todella tärkeä peli, kun naisten_salibandyliiga.jpgnaisten liigan tämänhetkiset häntäpään pitäjät ottivat yhteen Seinäjoella. Porvoon naisten joukkue lähti jo perjantai-iltana kohti Seinäjokea pitkän ajomatkan vuoksi, jotta jalat olisivat kaikilla parhaassa mahdollisessa iskussa itse ottelussa. Sehän Porvoon pukuhuoneessa jo tiedettiin, että jollei pisteitä tästä ottelusta saada, saattaa suora putoaminen liigasta osua omalle kohdalle.

Ajatusten kokoaminen tähän otteluun oli siis aloitettu hyvissä ajoin, eivätkä valmentajammekaan jättäneet ottelun tärkeyttä huomioimatta treeneissä tai muussa tekemisessä.

Ottelu alkoi niin sanotusti hiukan ylilatautuneesti, ja tuomari pääsi huomauttamaan jo 10 sekunnin kohdalla mailarikkeistämme uhaten ensimmäisellä kahden minuutin rangaistuksella. Naisemme ymmärsivät tuomarin viestin, ja mailarikkeemme vähenivät samalla kun aivot alkoivat jo pikkaisen surrata.

SPV aloitti ottelun maalin teon ja näytti naisillemme jo ajassa 2.16, että pieni surina ei täällä riitä ja myös he ovat latautuneet peliä varten. Ottelu sai juuri niin pahan näköisen alun, kuin mitä porvoolaisten kannattajat pelätä voivat.

Edellisiin peleihin verrattuna tämä ottelu jatkui tästä tilanteesta täysin erilailla: Naisemme saivat vain enemmän tahtoa ja vauhtia jalkoihinsa, kun huomasivat vastustajankin taitavan maalinteon, jos siihen annetaan tilaisuus. Ottelun nuorimmasta päästä oleva Ella Holmberg pelasi koko ottelun ajan aivan loistavasti ja vei seinäjokelaisia suuntaan, jos toiseenkin niin omassa, kuin vastustajan päädyssä. Hän pääsi näyttämään taitojaan seitsemännen peliminuutin kohdalla taas pyörittäen muutaman vastustajan taaksensa ja syöttäen pallon hyvän laukauksen omaavalle Minna Nurmelle. Tulostaulun tilanne päästiin siis tasoittamaan ja Porvoo osoitti olevansa valmiina tiukkaankin vääntöön.

SPV pääsi kokeilemaan ylivoimakuvioitaan ajassa 9.23 kun Porvoon Senni Hietanen käytti röyhkeyttään ja kirjaimellisesti kaatui vastustajan päälle, saaden kahden minuutin rangaistuksen vaarallisesta pelistä. SPV:n ylivoima oli kuitenkin tehoton ja taululla säilyi tasatilanne.

Ottelu eteni koko loppuerän ajan melko tasaisesti, mutta sanoisin kuitenkin Porvoon hallinneen palloa hiukan enemmän alkuvauhkouden jälkeen. Pelaajiemme peittopelaaminen oli kuitenkin ensimmäisen erän aikana aivan luokatonta, kun koko ottelun vahvasti ja varmasti torjunut Krista Nieminen joutui nappaamaan pallon hyppysiinsä jopa 15 kertaa, yhteensä kun SPV laukoi varmaankin 20 kertaa, joista neljä meni ohi tai yli.

Molemmissa kopeissa toitotettiin varmasti ensimmäisen erätauon aikana laukauksien tarkkuudesta ja kovaa pelaamisesta. SPV otti kovaa pelaamisen ohjeet varmaankin liian tarkasti, kun toisen erän toisella peliminuutilla Oona Kyllönen kaadettiin laidan toiselle puolelle ruman pelaamisen elkein. seinäjokelainen peluri sai laittaa mailan sivuun kahdeksi minuutiksi ja Porvoo sai vallata vastustajan päädyn ylivoiman turvin. Rangaistusminuutit ehtivät melkein kulua loppuun ennen kuin ylivoimamme tuotti tulosta. Ella käytti jälleen hyvää pelisilmäänsä joukkueen hyväksi ja huomasi yksin vetopaikalla hiippailevan, pitkältä loukkaantumistauolta liigajoukkueemme mukaan palanneen Janette Kolehmaisen. Janette ei erehtynyt laukauksessaan, vaan pisti pallon nätisti melkeinpä tyhjään maaliin takatolpan kohdilta. Niinpä Porvoo merkattiin ottelua johtavaksi osapuoleksi.

Porvoon kannattajat eivät ehtineet kauaa tuuletella, kun SPV otti taas tikkarin kädestä hirveän maalinedushässäkän jälkeen, jossa oli mielestäni ehkä huomattavissa myös hiukan estämistä. Tilanne tasoitettiin uudelleen ajassa 25.38 ja taistelutahto kasvoi jälleen hiukan molemmilla vaihtopenkeillä.

Porvoo alkoi ottaa enemmän hallintaa pelissä, mutta vedot eivät oikein tahtoneet suuntautua kohti maalia. Kun puolet ottelusta oli suunnilleen pelattu, merkautti Senni nimensä pöytäkirjaan uudelleen. Tällä kertaa hän sai hyvän avauksen vastustajan päätylaitaan hyvin joukkueen eteen puolustavalta Noora Ahoselta ja hyvän suojauksensa ansiosta kanttasi pallo lavassaan halki kentän vetäen loppujen lopuksi pallon SPV:n maalissa torjuneen Erika Mannisen taakse aivan yläriman alle. Porvoo nousi toistamiseen ottelussa johtoasemaan, ja pelaajien ilmeistä näki että tästä tahdotaan todella pitää kiinni.

Peli jatkui yhtä tasaisena kuin tähänkin asti erän loppupuolelle saakka. Kun toista erää oli jäljellä vajaa kaksi minuuttia, tuomarin mielestä Janica Ignatius teki mailarikkeen joutuen loppueräksi jäähypenkille. SPV ei kuitenkaan erän lopulla enää kyennyt kavennukseen, ja toiselle erätauolle käveltiin Porvoon johtotilanteessa.

Toinen erä oli selkeästi Porvoolaisten hallintaa, mutta joukkueelle sattui silti hetkellisiä nukahduksia. Onneksemme seinäjokelaisten viimeistely ei ole liigan parhaasta päästä, koska muuten lukemat olisivat voineet olla huonot Porvoon kannalta muutaman nukahduksen vuoksi.

Kolmas erä startattiin SPV:n ylivoimapainostuksella. Tilanne tuottikin tulosta jo ennen ensimmäisen minuutin kulumista loppuun, kun SPV teki melko hienon maalin syöttäen pallon päädystämme maalimme edustalle, jossa jostakin syystä yksinään oleva pelaaja pääsi käyttämään kaikkia vetotaitojaan erehtymättä maalista. Tilanne tasoitettiin kolmatta kertaa koko ottelun aikana. Vain viimeinen erä jäljellä ja molempien joukkueiden oli todella alettava tsempata, jos pisteitä tahdottiin.

Porvoolaisten onneksi johtoasema otettiin taas omalle tilille ainoastaan 20 sekuntia SPV:n tasoituksen jälkeen. Henna Uljua viimeisteli joukkueemme voittomaalin Riikka Karjulan syötöstä. Peli kuitenkin säilyi vieläkin tasaisena ja SPV yritti tasoitusta tosissaan. Porvoolaiset kasvattivat etumatkan neljän minuutin pelin jälkeen tilanteeseen 3-5 nuorten lahjakkuuksiemme Ellan ja Nooran ohittaessa yhteistyössä muutaman vastustajan seinäsyöttöjä hyväksikäyttäen ja antaen pallon Minnan lavan kautta Sennille, joka viimeisteli ottelun viimeisen maalin, sekä toisen henkilökohtaisen tehopisteensä.

Suurempaankin maalieroon olisi ollut tilaisuuksia vielä useasti, kun esimerkiksi jälleen kerran todella hyvän pelin pelannut Mira Oksman pääsi kilisyttämään tolppia yllättävällä vedolla vasemmasta laidasta erän loppupuolella, ja saimme vielä yhden ylivoimatilanteen 50 peliminuutin kohdalla vastustajan hakatessa törkeästi Riikan mailaa vetotilanteessa. Nämä tilanteet eivät kuitenkaan riittäneet maalieron kasvatukseen.

Loppuminuuteilla SPV yritti päästä kavennukseen kuuden kenttäpelaajan voimin, mutta paras yritys osui ylärimaamme. Näin ollen pisteet merkkautettiin Porvoon tilastoihin, ja suoran putoamisen uhka lipui hiukan kauemmas.

Ottelu oli kokonaisuudessaan jännittävä, ja vaikka hallinta oli suurimmalta osin Porvoolla, oli ottelu silti tasainen. Naistemme tahtotaso oli aivan eri luokkaa kuin viime peleissä ja kaikki onnistuivat tekemisessään hienosti. Joukkueemme taso oli tasainen, mutta muutaman omasta mielestäni erityisen hyvin onnistuneen haluan mainita! Riikka oli aivan loistavalla pelipäällä ja tappeli pallosta esimerkillisin elkein koko ottelun läpi. Myöskin jo aiemmin tekstissä kehuttu Ella oli jälleen parasta ystävää salmingissa kanssa halliten pallon käsittämättömän taitavasti koko ottelun.

Veikkauksen mitaleista päätyi kaksi Porvoolaisten pelikasseihin kun nuorten MM-kultaa viime keväänä voittaneet Senni ja Henna hakivat itsellensä palkinnot hyvästä pelistä. Kaksi maalia viimeistellyt Senni sai kultaisen mitalin ja kovan työn joukkueen eteen raatanut, yhden maalin viimeistellyt Henna kävi nappaamassa hopeisen palkinnon.

Nyt on aika, perinteeksi varmasti tulevan, liiganaistemme pelin jälkeisen pelaaja-analysoinnin minun, sekä pelaajan omasta näkökulmasta!

Joukkueemme vanhimpaan päähän kuuluva, ensimmäisen maalimme viimeistellyt Minna teki tänään koko kautensa toisen liigamaalin. Hän oli ottelussa vahvasti mukana hyvällä liikkeellään ja teki urakalla töitä joukkueen eteen. Minna on mielestäni nostanut tasoaan läpi kauden koko ajan ylöspäin, ja hänen työnteostaan voi jokainen ottaa mallia. En ole vielä ikinä nähnyt hänen luovuttaneen tilannetta pelikentällä! Minna kertoi omasta ja joukkueen tekemisestä omasta näkökulmastaan ja paljastan teille hiukan tilannetta Minnan maailmasta.

Minna on pääosin tyytyväinen kauteensa, pientä aaltoilua otteluissa lukuun ottamatta. Hän kiittää joukkueen valmistautumista tähän otteluun. Pilkettä silmäkulmaan on kuulemma löytynyt taas treeneissä joukkueen sisällä ja kaikkien asenne on parantunut parempaan suuntaan. Joukkueen pelit ovat olleet aaltoilevia samalla tavalla kuin Minnan omat suoritukset, mutta kehitystä tapahtuu koko ajan. Joulutauko tulee hänen mielestään oivaan paikkaan, kun kaikki saavat rentoutua ja nauttia joulun tunnelmasta. Minna lupaa syödä paljon kinkkua jouluna kotosalla ja tavata ystäviään.  Minnan salibandyn uudenvuodenlupaus on parhaansa yrittäminen!

Joukkueemme ei ehdi kauaa tuuletella voittoa, kun seuraava haaste löytynee tämän päivän kotikamppailusta Oulun joukkuetta vastaan. Toivotaan naistemme nukkuneen hyvät yöunet, sillä kamppailu ei ole helppo, mutta ei myöskään mahdoton!