OLS vei pisteet pohjoiseen Auroralta - Naiset joulutauolle

17.12.2012

Talvinen myräkkä pyöritti lunta Auroran ulkopuolella ja PSS:n pohjoinen vieras OLS pyöritti peliä Aurorassa. Vaikka oululaiset veivät ottelun nimiinsä selkein 0-6 (0-2, 0-2, 0-2) lukemin, PSS antoi hyvän vastuksen esityksellä, jolla monta muuta vastustajaa sarjassa olisi voitu selättää.

naisten_salibandyliiga.jpgOttelu sai varsin ikävän alun kotijoukkueen kannalta, kun heti ensimmäisessä erässä PSS menetti kaksi ykköskentän pelaajaansa lasaretin puolelle heidän törmättyään keskenään. Senni Hietanen ja Ella Holmberg löivät päänsä yhteen rajun näköisesti. Ella pääsi kentältä pois omin avuin, mutta Senni tarvitsi huoltojoukkojen apua. Törmäyksen jälkitilanteesta OLS teki maalin, mikä tuomareiden neuvonpidon jälkeen oikeutetusti hylättiin kahden pelaajan maatessa loukkaantuneena kentällä. Kumpikaan pelaajista ei palannut ottelussa enää kentälle.

Ensimmäisessä erässä  oli molemmilla joukkueilla tilanteensa. Näin jälkikäteen tarkasteltuna alku oli jälleen kotijoukkueen etsikkoaikaa, jolloin pallo olisi pitänyt iskeä erän  maalipaikoista pömpeliin ja lopputulos olisi ollut toinen. Viidentoista peliminuutin jälkeen Oulun Sanna Risteli viimeisteli paikastaan ottelun ensimmäisen maalin vaparikuvion päätteeksi. PSS:n Janica Ignatius ja Henna Uljua järjestelivät oululaisten päässä pari minuuttia myöhemmin loistotilanteen, mutta palloa ei saatu maaliin asti.

Oululaiset taas onnistuivat erän lopussa toistamiseen porvoolaispäädyssä, kun Kristiina Kauppila sutaisi tolpasta kimmonneen pallon ilmasta Alisa Levälammen selän taakse. Erän viimeisillä sekunneilla kaksikko Ignatius-Uljua oli onnistua, sillä Janica syötti hyvällä pystysyötöllä Hennan vapaaksi. Summeri soi kuitenkin ennen kuin veto ehti lähteä. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin 0-2 tilanteessa.

Toisen erän alku oli hienokseltaan oululaisten hallintaa, mutta Alisa ”Allu” Levälampi piti joukkuetta pystyssä hyvillä torjunnoillaan. PSS pääsi kokeilemaan ylivoimansa toimivuutta kuuden minuutin pelin jälkeen, mutta ei saanut kuvioitaan toimimaan. Pallo liikkui liian hitaasti pelaajalta toiselle, eikä kunnon maalintekopaikkoihin päästy syöttelemällä. Ainoa maalintekotilanne ylivoimalla tuli Minna Nurmen karvattua pallon hyökkäyspäässä itselleen. Maalintekoon hyvä suoritus ei kuitenkaan riittänyt. Heti ylivoiman jälkeen OLS hyödynsi oman paikkansa ja pallo oli kolmannen kerran maalissa.

Koko ottelun hyvin raatanut Minna Nurmi oli toistamiseen maalintekopaikassa ottelun puolivälissä, kun hän pääsi nenäkkäin Oulun maalivahti Elisa Leinosen kanssa. Leinonen hoiti tilanteen kuitenkin oululaisten eduksi. Kolme minuuttia ennen erän loppua OLS teki neljännen maalinsa, kun Henna Ilmola pussitti terävän vastahyökkäyksen päätteeksi pallon verkon perille. Erän kaksi viimeistä minuuttia PSS pääsi kokeilemaan ylivoimaansa uudelleen, onnistumatta. Tauolle tilanteessa 0-4.

Kolmannessakaan erässä kotijoukkue ei luovuttanut vaan teki töitä hyvällä asenteella. Asenteesta huolimatta OLS jatkoi omaa pelinrakenteluaan rauhallisesti ja teki vielä kaksi maalia. Erän ensimmäinen tuli hienon syöttökuvion päätteeksi, kun omasta puolustuspäästä pallo pelattiin laitaa pitkin ylös, ykkösellä keskelle täysin vapaana olleelle Viivi Laitiselle, joka tälläsi ykkösellä ylämummoon.

Ottelun viimeinen maali oli ehkäpä myös ottelun hienoin. Katsomoon kuului OLS valmentaja Karo Kuussaaren kysymys: ”Missä olet Uimonen?” Uimonen tuli hakemaan palloa omaan päähän, kun ei sitä saanut juoksi ylös sillä aikaa kun joukkuetoverit hienolla syöttelyllä viipaloi PSS puolustuksen, venytti, kurotti ja ohjasi pallon maaliin. Oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Uimonen siis löytyi ja ottelu päättyi lukemiin 0-6.

Ottelun lopputulos oli tänään oikeutettu, sillä tällainen ero sarjan kärkipään joukkueen ja PSS:n  välillä on. Oululaisten peli on lukemien verran kontrolloidumpaa ja terävämpää. Kärkipään joukkue käytti maalipaikkansa tehokkaasti hyväkseen, kun taas kotijoukkueen on edelleen harjoiteltava viimeistelyä. Tuomarilinja salli tänään fyysisen pelin, jossa molemmat joukkueet kunnostautuivat hienosti sääntöjen sallimissa rajoissa.

Nyt edessä on muutamien  viikkojen joulutauko, jolloin on aikaa taas kerätä rivit kasaan ja hioa kuviot kuntoon kevättä varten.

Huomion arvoista oli OLS:n ja naisten maajoukkueen päävalmentaja Karo Kuussaaren arvonnassa voittamat ilotulitelahjakortit, jotka hän halusi lahjoittaa PSS:n tyttöjunioreille. Lahjakortit varmasti löytävät perille, kiitos! PSS:n naistenjoukkueen valmentaja ja junioripäällikkö Sauli Hynynen tulee valitsemaan syyskauden kehittyneimmät tyttöjuniorit yhteistyössä tyttöjoukkueiden valmentajien kanssa. Nämä pelaajat tullaan palkitsemaan näillä lahjakorteilla, jotta he voivat vuoden päätteeksi nauttia ilotulituksesta huoltajiensa kanssa.