TSM: Vieraspisteet tuliaisina Tapanilasta

28.01.2013

Tapanilassa käytiin tasainen vääntö sarjapisteistä. Porvoolaiset olivat hyvällä huumorilla vaikkakin hieman väsyneenä liikkeellä, ehkä eilisellä naisten liigapelin voitolla oli siihen osuutensa. Väsymyksestä huolimatta ottelu oli PSS:n hallinnassa ja pisteet tuotiin Porvooseen tuloksella 1-4 (0-1, 1-2, 0-1).

Ensimmäistä erää väännettiin yli puolen välin ennen kuin maalihanat ottelussa saatiin auki. Maaliverkkoja ensimmäisenä heilutteli Henna Uljua kolmentoista minuutin kohdalla Oona-Mikaela Kyllösen syötöstä. Reilu minuutti myöhemmin Erälle tarjottiin mahdollisuutta kavennukseen, kun porvoolaispuolustus joutui rikkomaan. Erän ylivoima ei kuitenkaan onnistunut kavennuksessa ja tauolle lähdettiin porvoolaisten niukassa 0-1 johdossa.

Toisessa erässä PSS pääsi jo kolmen maalin karkumatkalle, kun tytöt paukuttivat hieman ennen erän puoliväliä kaksi maalia minuutin sisään. Ensin asialla oli Oona-Mikaela Kyllönen ja sen jälkeen Henna Uljua toistamiseen. Erän leirissä toiveita yllä piti Veera Sinikallio kaventamalla tilanteeksi 1-3 reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Koska toisessa erässä ei tapahtunut enempää tilastomerkintöjä aiheuttaneita tilanteita, toiselle tauolle lähdettiin 1-3 tilanteessa.

Kolmaskin erä oli vieraiden. Senni Hietanen teki porvoolaisten neljännen maalin ajassa 46.18 päivän tehopelaaja Henna Uljuan syötöstä. Erä yritti vimmatusti kavennusta niin ylivoimalla kuin erän lopussa kuudella kenttäpelaajallakin, mutta ei onnistunut tällä kertaa takaa-ajossaan. Sarjapisteet Porvooseen tuloksella 1-4.

- Joukkueen ilme oli jokseenkin väsynyt tänään eilisen naisten matsin jälkimainingeissa ja peli oli ajoittain hieman sekavaakin. Peli oli kuitenkin kokonaisuutena koko ajan hallussa ja pystyimme kontrolloimaan palloa. Erä iski vastahyökkäyksillä, mutta onnistuimme puolustamaan kohtuullisesti. Hyvä lopputulos, ei ihan nappisuorituksella, joten tyytyväinen pitää olla, tuumi valmentaja Harry Virtanen ottelun jälkeen.

Tyttöjen nuorten SM-sarjaa jatketaan PSS:n osalta Tikkurilan Tiikereiden vieraana tiistaina 12.2. klo 19.00.