PSS Fonzien vire kestää

14.12.2014

PSS IV – Fonzie jatkoi taivaltaan voitokkaasti miesten V-divarissa lauantaina. Askolan areenassa käydystä turnauksesta kotiutettiin taas täysi pistepotti. Ennakkoasetelmat olivat tällä kertaa hieman poikkeavat, M-35 turnaus oli samaan aikaan ja joukkueen nimimiehiä oli kerätty SM-sarja taistoon.

Ensimmäisessä pelissä vastassa oli AC Juhe, joka oli turnaukseen lähtiessä sijalla neljä sarjataulukossa. Juhe esittikin melko vauhdikasta salibandyä, liikutti palloa hyvin ja oli erityisesti vastaiskuissa alati vaarallinen. Lisäksi joukkue pyrki häiritsemään pelintekoa kohtalaisen korkealta ja paineisti tilaisuuden tullen. Ottelun alussa Juhe sai pientä otetta, erityisesti paremman liikkeensä turvin. Fonzie pystyi kuitenkin ensimmäisen erän loppupuolella pikku-hiljaa vahvistamaan otettaan ottamalla tiukemman pallokontrollin ja sitä kautta hieman rauhoittaen peliä. Juhe onnistui tästä huolimatta tekemään onnistuneista vastaiskuista maaleja ja johti ottelua ansaitusti 3-1 20 minuutin jälkeen. Fonzie ei johtoa kuitenkaan hätkähtänyt, vaan jatkoi rauhallista tekemistään – tiukalla puolustuksella ja hyvällä pallon liikuttamisella johto ajettiin kiinni ajassa 28:41. Tästä eteenpäin ote siirtyi entistä vahvemmin porvoolaisille, Juhen hyökkäyksistä alkoi viimeisen vartin aikana hieman loppumaan paras terä. Fonzie teki lopulta 3 maalia 2,5 minuuttiin ja ratkaisi sillä ottelun. Viimeisen vitosen aikana Juhe yritti vielä kerätä voimansa rynnistykseen, mutta Fonzie kesti tämän ja kulutti viisaasti kelloa pitämällä pallohallinnan omilla välttäen turhia riskejä. Näin ollen loppulukemat olivat 6-3 (1-2,2-1,3-0). Varsin hyvä kamppailu, kumpikin osapuoli laittoi itsensä peliin mutta peli pysyi hyvin siistinä.

Toiseen peliin asettui vastaan FC KontU. KontU majaili sijalla 5 turnaukseen lähtiessä, mutta saapui Askolaan niukalla rosterilla. Pöytäkirja kertoo että pelaajia olisi ollut enemmänkin, mutta muistikuva sanoo että kenttäpelaajia oli todennäköisesti vain 8. Tämä huomioiden täytyy nostaa hattua Kontu:lle, jätkät jaksoi juosta läpi ottelun erittäin hyvin ja pyrkivät erittäin aktiiviseen karvauspeliin. Pelin kuva oli kuitenkin se että PSS piti palloa, KontU yritti paineistaa ja iskeä vastaan. Alkuun se tuottikin PSS:lle vaikeuksia, mutta ottelun edetessä alkoi syntymään KontU:n kenttäpuoliskolle aukkoja, joihin PSS iski armottomasti. Erityisen hieno yhdistelmä nähtiin jossa PSS käynnisti hyökkäyksen oman maalin takaa, ja pallo liikkui kaikkien kenttäpelaajien kautta niin että viimeisenä vuorossa sai lakaista pallon tyhjiin. Vastustajalle täysi tunnustus siitä että taistelivat ryhdikkäästi ja rehdisti ottelun loppuun saakka. Loppulukemat olivat PSS:lle 9-2 (1-0,5-0,3-2).

Turnausta voidaan pitää yhtenä Fonzien alkukauden parhaimmista. Fonzie oli sitoutunut ja hyvin taisteleva joukkue, jokainen pelaaja laittoi itsensä likoon joukkueen eteen ja teki työtä nöyrästi. Jos joukkue pystyy ylläpitämään tällaisen asenteen ja työmoraalin tulee se jatkossakin olemaan vaikeasti voitettavissa. Joukkue onnistui myös erinomaisesti pysymään keskittyneenä ja rauhallisena sekä uskoi omaan tekemiseen vaikka oli ensimmäisessä ottelussa taka-ajo tilanteessa.