Välineiden valinta

Suojalasit

PSS:n yhteinen linjaus on, että kaikki D-juniorijoukkueet ja sitä nuoremmat tulisivat käyttää SSBL:n hyväksymiä salibandyn suojalaseja. Jos pelaajalla on silmälasit, niin on myös mahdollista hankkia suojalasit vahvuuksilla tai sitten pelata omilla silmälaseilla (ilman suojalaseja). Tällöin on syytä varmistaa, etteivät linssit ole lasia.

Vuonna 1999 ja myöhemmin syntyneille suojalasit ovat pakolliset. PSS suosittelee kaikkien seuran pelaajien käyttävän suojalaseja.

Sisäpelikengät

Hyvä kenkä on istuva, mukavan tuntuinen ja oikean kokoinen. Kiertojäykkyys, tuet, iskunvaimennus ja varrenkorkeus sekä pohjan pito ovat asianmukaiset. Lisäksi päällinen ja pohja kestävät melko kovaa kulutusta. Sisäpelikengät on tehty normaalille askellukselle, joten mahdollisista askellusvirheistäkannattaa keskustella ammattilaisen kanssa.

Huom! Älä osta liian isoja kenkiä (kasvunvara).Iskunvaimennus ja pohjan pito kuluvat käytössä, joten kengät on joka tapauksessa hyvä uusia kerran vuodessa.

 
Salibandymaila

Oikean mittainen maila ylettyy navan ja rintalastan alareunan väliin. Liian pitkää mailaa on vaikea käsitellä, ja sillä on hankala laukaista. Liian lyhyellä mailalla joutuu puolestaan kurottelemaan, mikä rasittaa selkää. Lavan kovuus ja muoto vaikuttavat syöttöihin ja vetoihin. Junioripelaajan maila on riittävän joustava (jäykkyys vähintään 30), jotta hän saa vetoihin voimaa. Lapa on pehmeä ja hieman esimuotoiltu, ja siinä on riittävästi suoraa pintaa syöttöjen ja laukausten oppimiseen. Grippi eli mailan otealueen ”teippi” pitää käsien otteen hyvänä hikoillessakin.

Huom! Sekä salibandymailalla että suojalaseilla tulisi olla IFF:n hyväksyntä.