Itä-Uudenmaan urheiluakatemia

YLEISTÄ

Urheiluakatemiaan valitaan mukaan pelaajia, jotka haluavat elää terveellisesti sekä opiskella ja urheilla tavoitteellisesti. Urheiluakatemiassa urheilija sitoutuu kolmeen päätavoitteeseen:

-       kehittymiseen kohti tasapainoista elämäntapaa
-       suunnitelmalliseen opiskeluun ja valmistumiseen
-       tavoitteelliseen ja monipuoliseen treenaamiseen

Urheiluakatemiatoiminnalla pyritään tukemaan urheilijaa kaikissa näissä osioissa ja niihin suunniteltujen etappitavoitteiden saavuttamisessa.

Itä-Uudenmaan urheiluakatemia perustettiin syyskuussa 2016. Ensimmäisellä kaudella 2016 - 17 toiminnoista käynnistyvät aamuharjoittelu sekä opintojen ja harjoittelun perustukipalvelut. Aamuharjoittelusta vastaa PSS ja perustukipalveluista urheiluakatemian koordinaattori Tommi Ekblom ja koulujen opinto-ohjaajat. Täydessä toimintalaajuudessaan urheiluakatemia on kauden 2017 - 18 alkaessa, tällöin valikoimaan tulevat mukaan lisäharjoitukset ja huippu-urheilun tukipalvelut (mm. hieronnat, henkinen valmennus ja ravintovalmennus).

Lisää infoa toiminnasta:
Akatemian kotisivut

YHTEISTYÖOPPILAITOKSET

Toisen asteen kouluista Linnakosken lukio, Borgå Gymnasium, Amisto, Inveon, Point College, Yrkesinstitutet Prakticum.

Haaga-Helian ja Laurean kanssa neuvottelut yhteistyöstä ovat vielä käynnissä ja lisätietoa neuvottelujen etenemisestä löytyy urheiluakatemian nettisivuilta

AKTEMIAAN HAKU

Pelaajalla tulee olla halu kehittyä valitsemallaan tasolla

a)     tavoitteellisena urheilijana (taso 3)
b)   kohti kansallista salibandyhuippua (taso 2)
c)     kohti kansainvälistä salibandyhuippua (taso 1)

Syksyllä 2016 haetaan tasolle 3, seuraavasta kaudesta alkaen hakea voi myös tasoille 2 ja 1.

Haku etenee vaiheittain seuraavasti:

-       juttele joukkueesi valmentajan kanssa harjoittelutavoitteistasi

-       keskustele myös koulusi opon kanssa, miten voit hyödyntää akatemiatreenejä kurssisuorituksinasi

-       hakulomake löytyy Urheiluakatemian nettisivuilta, täytä se yhdessä joukkueesi vastuuvalmentajan  kanssa

-       Urheiluakatemiaan voi hakea kaudella 2016 - 17 joustavasti koko syksyn ajan

-       päätös urheiluakatemiaan hyväksynnästä tulee hakuanomusten mukaan, ensimmäinen ryhmä urheilijoita hyväksytään lokakuun loppuun mennessä (hyväksyntäpäätökset tekee urheiluakatemian koordinaattori kuultuaan seuran valmennuspäällikköä)

-       hyväksynnän jälkeen allekirjoitat urheilijan sopimuksen keskusteltuasi sen läpi koordinaattorin kanssa

HAKULOMAKE

KUSTANNUKSET

Akatemiaan hyväksytty urheilija maksaa kaudella 2016 - 17 urheiluakatemian jäsenmaksuna 100 euroa.
Lisäksi kaudella 2016 - 17 urheilija maksaa aamuharjoittelusta PSS:lle 50 euroa.

VALMENTAUTUMINEN JA HARJOITTELUN SEURANTA

PSS valmistautuu aloittamaan urheiluakatemian aamuharjoitukset marraskuussa, Urheiluakatemiaan valituille urheilijoille tulee tästä tarkempi info. Aamuharjoitukset pidetään kahtena koulupäivänä viikossa (keskiviikko ja perjantai). Harjoitukset alkavat joka aamu klo 8:00 ja päättyvät 9:15.

On erittäin tärkeätä harjoitusten sujuvuuden ja yleisen joustavuuden sekä harjoitusilmapiirin kannalta, että kaikki opiskelijat ovat valmiina aloittamaan harjoitukset tasan kello 8:00. Lukiolaisilta ei vaadita osallistumista harjoituksiin koeviikon aikana. Harjoituspaikkana toimii pääasiassa Aurorahalli.

Urheiluakatemian fyysinen valmennus suunnitellaan urheiluakatemian koordinaattorin ja valmentajien kanssa. Suunnittelussa otetaan huomioon yksilöllinen kehitystarve sekä opiskelutilanne.

Urheiluakatemiajäsenyys keskeytyy, mikäli harjoittelu- tai opiskelusuunnitelmien mukaiset
kriteerit eivät täyty.

LISÄTIEDOT:

Akatemian koordinaattori
Tommy Ekblom
tommy.ekblom@iuakatemia.fi

Salibandyn lajivalmennuksen suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat seuran edustusjoukkueiden valmentajat ja seuran valmennuspäällikkö:

- Sauli Hynynen, seuran valmennuspäällikkö
- Jukka Kouvalainen, naiset edustus