Lisenssit ja vakuutus 2021-2022

Jokaisen Salibandyliiton järjestämiin kilpailuihin/turnauksiin osallistuvan pelaajan tulee hankkia pelaajalisenssi ennen ensimmäistä otteluaan.

Pelaajalisenssin lisäksi urheiluvakuutus on pakollinen juniori-ikäiselle, miesten Salibandyliigan, naisten Salibandyliigan, miesten Divarin, miesten 2. divisioonan ja naisten 1. divisioonan pelaajille. Juniori-ikäinen pelaaja on määritelty kilpailusäännöissä: pojat synt. 1997 tai sen jälkeen / tytöt synt. 1998 tai sen jälkeen.

Ilman pelaajalisenssiä pelaaja ei ole edustuskelpoinen.

Pelaajalisenssin voi kaudella hankkia joko vakuutuksellisena tai vakuutuksettomana. Salibandyliitto tarjoaa lisenssin oston yhteydessä OP Sporttiturva-vakuutuksen. Lisenssin voi ostaa myös ilman vakuutusta, mutta tällöin pelaajan huoltajineen on varmistuttava siitä, että pelaajalla on voimassa oleva tapaturmavakuutus salibandya varten.

LISENSSITIETOA

PELAAJALISENSSIN LUNASTAMINEN
KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

Pelaaja on itse vastuussa mahdollisista loukkaantumisista ilman lisenssivakuutusta tai omaa tapaturmavakuutusta, joten järkevintä on hankkia lisenssi vakuutuksineen jo heti kauden aluksi treeneissä tai harjoituspeleissä mahdollisesti sattuvia loukkaantumisia varten.
Tapaturman sattuessa, toimi näin

1. Huolehdi tapaturman ensiavusta Neljän Koon (Kylmä, Koho, Kompressio, Kipulääke) periaatteen mukaisesti!

2. Ota yhteyttä vakuutusyhtiöösi. Jos olet ottanut lisenssisi yhteyteen OP Sporttiturvan, seuraa ohjeistusta:

- Tapaturman sattuessa hakeudu hoitoon OP hoitolaitoskumppaneille tai kiireellistä hoitoa vaativissa tapauksissa terveyskeskukseen tai sairaalan ensiapupoliklinikalle. OP antaa kumppaneilleen maksusitoumuksia kalliisiin toimenpiteisiin, esimerkiksi leikkauksiin ja magneettikuvauksiin.

- OP hoitolaitosyhteistyökumppanit löydät täältä.

- Täytä Urheiluvahinkoilmoitus puhelimitse numerossa 0303 0303 (arkisin klo 8-22) tai verkossa osoitteessa www.op.fi > yritys-ja yhteisöasiakkaat > vahingot > henkilövahingot > vapaa-aikana > tapaturma urheilussa ja siihen liittyvässä harjoittelussa

- Jos asioit muualla kuin OP kumppanuusverkoston hoitolaitoksessa, maksat hoitokulut ensin itse ja haet Kelasta sairausvakuutuslain mukaiset korvaukset. Kelasta on haettava korvaukset 6 kuukauden kuluessa siitä, kun kulut on maksettu. Useimmat hoitolaitokset hoitavat puolestasi sairausvakuutuslain mukaisen osuuden Kelasta. Tällöin korvaushakemuksen liitteeksi riittävät kopiot alkuperäisistä kuiteista. Ota mukaan Kelakortti. Saatuasi Kelasta korvauksen, toimita Kelan antama alkuperäinen korvauslaskelma sekä kopiot Kelaan toimitetuista kuiteista OP-konttoriin. Liitä mukaan alkuperäiset kuitit kuluista, joista Kela ei maksa korvausta sekä lääkkeiden alkuperäiset maksukuitit, reseptit tai niiden kopiot.

LÄHDE: SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY floorball.fi