PSS C-tytöt suoraan SM-puolivälieriin

12.03.2017

Runkosarjan päätösturnaus Ylöjärvellä

PSS C-tyttöjen pelit SM-runkosarjassa saatiin pakettiin lauantaina 11.3. otteluilla FBC Loistoa ja Northern Starsia vastaan. PSS:lle viimeisissä runkosarjan peleissä oli iso panos sarjasijoituksen kannalta. Joukkue oli ennen viimeistä turnausta runkosarjan seitsemäs tasapisteissä Loiston kanssa. Molempien otteluiden voitto ja suosiollinen yhteispeli Fortunan kanssa Steelersin ja KooVeen  peleissä voisi nostaa tytöt vielä kuuden parhaan joukkoon ja edelleen suoraan puolivälieräpaikkaan.

Lauantain ensimmäinen peli Loistoa vastaan osoitti, että tytöt olivat tosissaan puolivälieräpaikan suhteen. Heti ensimmäisessä erässä koko joukkue otti vastuuta ja ennen erän loppua kaikki kentälliset olivat toimittaneet reikäpallon maaliin. Heti toisen erän alkuun tytöt siirtyivät jo ratkaisevan tuntuiseen 4-0 johtoon. Tässä vaiheessa Loisto oli pakotettu ottamaan aikalisän. Hyvätempoinen peli jatkui ja erän lopulla PSS rankaisi jo viidennen kerran. Yhden takaiskumaalin jälkeen PSS siirtyi toisen erän päätteeksi rangaistuslaukauksen jälkeen 6-1 johtoon. Kolmannessa erässä Loiston Emmi Halkio toi joukkueensa kolmen maalin päähän, mutta erän loppu ei aiheuttanut PSS:n tytöille suurempia vaikeuksia ja 6-3 loppunumerot tekivät kunniaa koko joukkueen peli-ilmeelle.

Lauantai-illan toiseen peliin lisäpanosta toi Steelersin kärsimät kaksi tappiota aikaisemmissa otteluissa. Puolivälieräpaikka oli tullut takaisin omiin käsiin. Peli Northern Starsia vastaan alkoi tunnustellen. Runsaan kymmenen minuutin jälkeen PSS:n tehokas syöttöpeli siirsi joukkueen reilussa kahdessa minuutissa kolmen maalin johtoon. Toisen erän alkuun vielä yksi maali ja tilanne 4-0. Northern Starsin Aada Pynnönen kavensi kahdella maalilla, mutta erän loppuun PSS kuittasi vielä kerran 5-2. Kolmanteen erään PSS rakenteli vielä uuden tilanteen ja siirtyi jo 6-2 johtoon. Vastustaja yritti aikalisän avulla tuoda peliin muutosta, mutta PSS eteni junan lailla. Neljä minuuttia ennen päätössummeria 7-2 ja seitsemän sekuntia ennen pelin loppua vielä kerta kiellon päälle. Loppunumerot 8-2 kertoivat tyttöjen päättäväisyydestä, koko joukkueen työnteosta ja peli-ilosta.

Turnauksen tuloksena PSS nousi runkosarjassa viidenneksi ja varmisti näin suoran puolivälieräpaikan.

Yhden maalin erolla:

Runkosarjan saldona C-tytöt voittivat kuusi ottelua, pelasivat neljä tasuria ja hävisivät kahdeksan ottelua. Tarkempi tarkastelu osoittaa, että häviöistä viisi oli yhden maalin häviöitä. Tämä olikin kuvaavaa koko C-tyttöjen runkosarjalle. Tiukkoja otteluja, jotka kovan väännön jälkeen hävittiin niukasti maalilla. Tasapelit haettiin runkosarjan kärkijoukkueilta Pirkoilta, ErViltä ja Wirmolta. Maaleilla tytöt eivät runkosarjassa mässäilleet ollen maalinteossa vasta seitsemänneksi tehokkain joukkue. Niin tehtyjen maalien kuin päästettyjenkin maalien keskiarvo oli reilu kolme maalia / ottelu. Molemmat maalivahdit ylsivät noin 80 % torjuntaprosenttiin. Ilahduttavaa on, että maalihanat tuntuivat aukeavan viimeisessä turnauksessa. Joukkueen kokoonpano pysyi lähes samana runkosarjan kauden aikana. Viimeiseen turnaukseen kentällisiä hieman muutettiin ja samalla kokoonpanoa tiivistettiin kolmeen kentälliseen. Materiaalin leveys kuitenkin mahdollisti täyden joukkueen saamisen jokaiseen runkosarjan koitokseen.

Tosipelit alkavat

Joukkueella on nyt kahden viikon ottelutauko ja näin ollen aikaa hioa kuvioita tuleviin puolivälieriin. Loisto ja Steelers joutuvat vielä karsimaan puolivälieräpaikastaan ensi viikonloppuna. PSS runkosarjan viitosena ei omaa kotietua, vaan odottaa nyt poimijaansa runkosarjan kolmosen (Wirmo) ja nelosen (SSRA) toimesta.

Tulemme varmasti näkemään kovatasoiset pudotuspelit. PSS:n ryhdistäytyminen viimeisessä turnauksessa antaa odottaa hyvää. Mitalikolmikkoa tässä vaiheessa on vielä ennenaikaista veikata. Välieriin etenevät melko todennäköisesti Pirkot, ErVi, ja tietenkin PSS. Välierien neljäs paikka onkin jo kysymysmerkki. Varmaa on, että C-tytöt tulevat kokemaan unohtumattomia hetkiä seuraavien viikkojen aikana ja tulemme näkemään hienoa salibandyviihdettä.

Matti

PSS CTSM joukkueenjohtaja

Ylojarven_juttuun.pdf

27.11.2020Koronarajoitukset ja toimenpiteet 27.11.-20.12. - Harjoitukset ja pelitoiminta keskeytetään
30.04.2020PSS-valmennusryhmät kauden 2020-2021 juniorijoukkueisiin
12.03.2020PSS keskeyttää kaiken ohjatun harjoitustoiminnan välittömästi
26.02.2020C-tytöt jatkoi tappiolla Rankoista Ankoista ja voitolla NST:tä
10.02.2020 10.00Light Iron ja PSS jatkavat seurayhteistyötään
09.01.2020PSS:n C-tytöille voitto ja tappio Eerikkilän maajoukkuetien leiripeleistä