Liiganaisten runkosarja päätökseen kapteenin juhlapelillä

17.03.2018

Liiganaisten runkosarja saa tänään päätöksen, kun naiset matkaavat Tampereelle Classicin vieraiksi. Pelipäivä on aina juhlapäivä, mutta tänään juhlittavaa on normaalia enemmän, kun liiganaisten kapteenille Mia Karjalaiselle tulee täyteen 200 Naisten Salibandyliigan runkosarjan ottelua. Mia palkitaan ensimmäisesssä playoffs kotiottelussa liigan toimesta. Onnea Mia!

Mialla on nuoresta iästään huolimatta jo nyt upea ja menestyksekäs ura pelattuna. Mia on edustanut Suomea MM-kisoissa neljästi ja näistä kotiin tuomisina on ollut neljä hopeamitalia. Mialla on myös yksi U19 MM-hopea sekä monta muuta maajoukkuetapahtumaa vyöllään, Sveitsin liigan mestaruutta unohtamatta.

Itse kotimaan liigassa Mia pelaa nyt 11. kauttaan. Mia on edustanut urallaan yhden kauden SSV:tä, jossa pelasi ensimmäisen liigapelinsä vuonna 2005 ja seitsemän kautta Tikkurilan Tiikereitä, jonka jälkeen kahden Sveitsissä vietetyn kauden jälkeen hän palasi kotimaahan Lappeenrannan NST:n paitaan. NST:ssä hän voitti Suomen mestaruuden keväällä 2016. Tämän jälkeen Mia siirtyi viime kaudeksi Porvooseen, jossa meneillään on nyt toinen kausi. Viime kaudella kapteenimme Mia juhli pronssia yhdessä muun keltamustaisen joukkueen kanssa ja tänä vuonna tavoitteena on tietenkin kirkastaa tuo mitali.

Loukkaantumisista huolimatta Mia on tällä kaudella PSS:n paras pistenikkari. Mia on 14 pelatussa ottelussaan saalistanut tehot 3+16=19. Hänen +/- -tilastonsa on vakuuttava 32. Todellisesta johtavasta pelaajasta ja luottopakista on siis kyse.

Koko liigaurallaan Mialla on otteluita siis tähän mennessä kasassa 199, joissa on tullut tehot 37+88=125 ja päälle siis tietenkin useat playoffs-ottelut ja -pisteet.

Jää nähtäväksi laukooko Mia tänään runkosarja päätöspelissä ja hänen 200 ottelun juhlapelissään meille maalin. Mian kukitusta voi tulla seuraamaan Auroralle ensimmäisessä playoffs kotiottelussa. Aikataulu ja vastustaja ilmoitetaan myöhemmin.

Hieno ura Mia! Toivottavasti se jatkuu vielä pitkään!

karjalainen200.png

Kuva: Jari Turunen

27.04.2018PSS:n liiganaiset sekä A- ja B-tytöt tiivistävät yhteistyötään
30.04.2018PSS on valittu MAAJOUKKUE FBA -yhteistyöseuraksi tytöissä