C1-pojat voittoon

13.01.2020

PSS:n C1-poikien SM-sarja jatkui sunnuntai-iltana kuukauden tauon jälkeen. Porvoolaisten vieraaksi saapui Pirkkalan Pirkat. Ottelun lähtökohdat olivat porvoolaisittain haastavat, sillä edellisestä ottelusta oli ehtinyt vierähtää jo kuukausi. PSS ei kuitenkaan antanut vieraiden yllättää itseään, vaan ottelu kirjattiin porvoolaisille selkein numeroin 13-6 (2-1,4-3,7-2).

Ottelun avauserä kulki melko tasaisissa merkeissä ja tilanteita oli molemmissa päädyissä. Kuukauden pelaamattomuus näkyi kotijoukkueen otteissa ja peli pysyi tasaisena. Erän edetessä PSS sai kuitenkin paremmin otetta pelistä ja maalasi erässä kahdesti. Useampaankin maaliin oli mahdollisuus, mutta tolpat olivat vieraiden puolella ja estivät porvoolaisten karkumatkan. Pirkat kavensivat ottelun ennen erätaukoa vielä lukemiin 2-1.

Toiseen erään Pirkat nostivat karvaustaan ja piti PSS:n puolustuksen kiireisenä. Pirkat liikkuivat hyvin ja onnistuivat tasoittamaan ottelun muutaman minuutin pelin jälkeen. Erässä edettiin tasatahtiin yli puolenvälin, kunnes PSS sai erän loppupuolella lisättyä johtoaan kahdella maalilla. Erätauolle mentiin PSS:n johtaessa 6-4.

Kolmas erä oli porvoolaisten, vaikka Pirkat ensin kavensivatkin erän alkuun. Vieraiden kavennuksen jälkeen PSS laittoi isomman vaihteen silmään ja tulosta alkoi tulla. PSS takoi viimeiseen erään peräti seitsemän maalia ja Pirkat ainoastaan kaksi. Loppusummerin soidessa tulostaululla komeilivat PSS:n voittolukemat 13-6.

-       Vaikea peli siinä mielessä, että edellisestä pelistä oli kulunut paljon aikaa. Pirkat janosivat pisteitä ja liikkuivat hyvin. Tasoero oli kuitenkin lopulta aika selvä ja parempi joukkue voitti tänään. Tästä on hyvä jatkaa ensi sunnuntain Classic-otteluun, tuumaili joukkueen vastuuvalmentaja Johan Tuominen ottelun jälkeen.

Tehopisteet ottelussa jakaantuivat seuraavasti: Joel Berghem (3+2), Alex Laiti (2+3), Jaakko Liimatainen (2+1), Niko Miettinen (2+0), Niklas Tuominen (2+0), Aatu Wulff (1+1), Kaapo Markkanen (1+0), Eetu Heikkilä (0+2), Pauli Backman (0+1), Elias Nuutinen (0+1), Kim Nissi (0+1)

Ottelun parhaana palkittiin porvoolaisista Joel Berghem. Ottelussa palkittiin lisäksi kahden lajin taitaja ja itsensä upeasti jääkiekon U16-maajoukkueseen pelannut PSS:n Aatu Wulff.

PSS nousi voitollaan sarjataulukossa viidenneksi. Ensi sunnuntaina 19.1 porvoolaisten vieraaksi saapuu sarjan kakkospaikalla majaileva Tampereen Classic. Ottelu alkaa Aurorahallilla klo 17.

12.05.2020PSS:n joukkueet voivat käynnistää ulkona tapahtuvan pienryhmäharjoittelun
30.04.2020PSS-valmennusryhmät kauden 2020-2021 juniorijoukkueisiin
29.04.2020PSS ja Intersport Porvoo aloittavat yhteistyön
10.02.2020 10:00Light Iron ja PSS jatkavat seurayhteistyötään