C-tytöille voitot SM-sarjan avauksesta

22.11.2011

C-tyttöjen SM-sarjan itälohko käynnistyi viime sunnuntaina Albert Edelfeltin koululla Porvoossa. PSS aloitti sarjan vahvasti voittamalla Espoon Oilersin lukemin 3-1 ja Kalvolan Keihään 5-4. Päivä osoitti, että sarjasta tulee äärimmäisen tasainen ja jokaisella joukkueella on mahdollisuudet saavuttaa paikka pudotuspeleihin.

Aamun ensimmäisessä pelissä sekä Oilers, että PSS hieroivat unihiekat pois silmistä ja starttasivat päivän heti kovalla taistelulla. Kaava oli selvä alusta loppuun. PSS hallitsi palloa ja Oilers raatoi puolustuksessa, josta se käänsi vaarallisesti vastahyökkäyksiin.

Ottelu eteni maalittomana ensimmäisen erän viimeiselle minuutille, jolloin Oilers pääsi PSS pyörityksen päätteeksi vastahyökkäyksestä tekemään tilanteeksi 0-1.

kia_kotiturnaus.jpgKapteeni Kia Kunttu iski kaksi maalia Oilersin verkkoon (Kuva:Sirpa Hietanen)

Kuittaus tuli kuitenkin nopeasti. Toisen erän ensimmäisellä minuutilla PSS sai hyökkäyspäässä maalinedustalta vapaalyönnin ja Ella Holmberg oivalsi nopealla syötöllä Kia Kuntun. Kunttu pommitti tarkan laukauksen takanurkkaan ja tilanteen tasalukemiin 1-1. Vajaa minuutti ennen erän loppua PSS siirtyi ensimmäisen kerran ottelussa johtoon. Olivia Kortelainen karvasi hyökkäyspäässä pallon röyhkeästi itselleen ja siirsi sen maalin edessä aivan vapaana olleelle Linda Törnqvistille, jolla oli helppo työ kuitata tilanteeksi 2-1.

Kolmas erä eteni viimeiselle viidelle minuutille asti samalla kaavalla, kuin koko ottelu, PSS vie ja Oilers puolustaa vimmatusti. Ajassa 41.16 PSS sai kuitenkin jäähyn ja Oilers otti samassa ajassa aikalisän. Molemmat joukkueet yltyivätkin taistelemaan hurjasti, toinen hakien ylivoimalla tasoitusta ja toinen alivoimalla peittäen laukauksia. Kun Oilers vielä otti maalivahdin pois ja PSS sai toisen jäähyn ajassa 43.05, joutui se taistelemaan hetken jopa kuudella kolmea vastaan ja näyttikin siltä, että Oilers voi vielä nousta tasoihin.

Nyt puolusti puolestaan PSS vimmatusti ja lopulta minuutti ennen ottelun loppua Ella Holmberg katkaisi ylivoiman tekemän harhasyötön ja vapautti Kia Kuntun tekemään ottelun toisen maalinsa ja samalla 3-1 voittomaalin tyhjään Oilers -verkkoon.

Pitkältä tauolta toiseen taistoon

Melkein kahdeksan tunnin tauon jälkeen toiseen otteluun vastaan asettui ensimmäisen ottelunsa NST:tä vastaan 6-3 voittanut Kalvke. Jos edellinen taistelu eteni vähämaalisena aina loppuun asti, niin tässä ottelussa maaliverkkoja pöllyteltiin alusta lähtien.

ronja_kotiturnaus.jpg"Vintiöiden" Ronja Mäntylä (edessä) pääsi maalin makuun heti ensimmäisessä vaihdossaan C-tytöissä. (Kuva: Sirpa Hietanen)

Ajassa 2.34 PSS:n vuonna -99 syntyneiden "vintiöketjun" Salla Hietanen karvasi pallon itselleen maalintakana, josta siirto maalin edustalle Ronja Mäntylälle, joka tinttasi pallon yläkulmaan ensimmäisessä vaihdossaan C-tytöissä. Erän lopulla KalvKe tasoitti nopeasta vastahyökkäyksestä taukolukemiksi 1-1.

Toinen erä lähti käyntiin samalla tavalla, kuin ensimmäinen. Vajaat kolme minuuttia oli pelattu, kun Linda Törnqvist vapautti Kia Kuntun iskemään kierrosta PSS:n 2-1 johtoon.

Tästä alkoi kahden minuutin sirkus. Ensin vajaat kaksi minuuttia edellisestä ja KalvKe pääsi tasoittaan pelin tilanteeksi 2-2. Vain viisi sekunttia oli ehtinyt kulua tasoituksesta, kun Ronja Mäntylä sai pallon Fanny Holmbergin syötöstä keskelle vastustajan puolustuspäätä ja laukoi PSS:n upealla kääntölaukauksella jälleen johtoon. Seuraavaksi mentiin vain 22 sekunttia, kun pallo oli taas maalissa. Ajassa 24.42 Melissa Koskenlaita vapautti Alinda Hornin vapaaksi oikeaan laitaan, joka tälläsi pallon tarkalla kokispullon korkuisella laukauksella maalin vasempaan takakulmaan. Tilanne hetkessä PSS:lle 4-2.

emmi_kotiturnaus.jpgEmmi Brusas tarjoili sunnuntaina AE koululla kahvia ja pullaa. (Kuva: Sirpa Hietanen)

Viisi minuuttia ennen erän loppua nähtiin ottelun komein maali, kun siirretyn rangaistuksen aikana Emilia Brusas sai pallon Melissa Koskenlaidalta keskellä kenttää, tarjoili näyttävät kahvit ja pullat kahdelle KalvKen pelaajalle ja laukoi lopuksi pallon vasempaan ylämummoon siirtäen PSS:n turvallisen tuntuiseen 5-2 taukojohtoon.

KalvKe ei kuitenkaan luovuttanut, vaan tuli kolmanteen erään karvaten entistä hanakammin ylhäältä asti. PSS purki karvausta rohkeilla avauksilla ja pääsikin hyviin vastahyökkäyksiin, mutta tuloksetta. Erän puolessa välissä iittalalaisten aktiivinen peli palkittiin, kun purkupallo maalin edessä epäonnistui ja vastustaja pääsi lyömään ruuhkan keskeltä tilanteeksi 5-3.

Minuuttia ennen loppua KalvKe pääsi jo maalin päähän, mutta PSS:n edellisen pelin lopun hieno taistelu toistui myös tässä ottelussa ja näin PSS:lle päivän toinen voitto lukemin 5-4. Ottelun parhaana palkittiin oikeutetusti ensimmäisen pelin C-tytöissä pelannut ja heti kaksi maalia iskenyt Ronja Mäntylä.

PSS pelasi koko päivän laajaa pelaajarinkiä peluuttaen ja onnistui kääntämään tiukat taistelut hienosti voitoiksi. Onnistujista mainittakoon pitkän sairastelun jälkeen pikku hiljaa pelituntuman löytänyt ja kolme maalia päivän aikana iskenyt kapteeni Kia Kunttu sekä jälleen kerran koko energinen "vintiöosasto".

Lisää Sirpa Hietasen kuvia ottelusta PSS-KalvKe löytyy täältä.

Koko sarjan tilastot

C-tyttöjen SM-sarja jatkuu 10.12 Sysmässä. Tuolloin PSS saa vastaansa NST:n sekä viime vuoden mestarin Kooveen.

20.04.2016Seitsemän PSS:n tyttöjunioria on valittu 2000-syntyneiden Pikku Pohjola 3-leirille
03.07.2015Koulutuksia joukkueiden toimijoille
01.04.2015Kuusi PSS:n tyttöjunioria on valittu 2000-syntyneiden Pikku Pohjola 2-leirille
01.04.2015Viisi PSS:n tyttöjunioria on valittu 2001-syntyneiden Pikku Pohjola 1-leirille
07.10.2014Kuusi PSS:n tyttöjunioria mukaan tähdistöotteluihin
11.09.2014Toimitsijakoulutusta tiistaina 23.9.
24.06.2013PSS:n C-tytöille myönnettiin SM-karsintaturnaus
20.04.2013Liiganaiset, Tyttöjen Nuorten SM-joukkue ja C-tytöt järjestävät avoimia harjoituksia
09.04.2013Myös viisi PSS:n 98-tyttöä mukaan taiturileireille
06.01.2013C-tytöt HFC-turnauksessa
30.10.2012C-tyttöjen kausi jatkuu SM-sarjassa
10.10.2012C-tytöt Sysmässä BB-88:n vieraina
04.09.2012Postituslistat päivitetty
24.08.2012Kauden 2012-2013 lisenssit myynnissä 1.8. alkaen
15.08.2012Valmentajien palaveri perjantaina 17.8.
02.06.2012Porvoon Päivillä pelataan katusählyä la 9.6 - Ilmoita jengisi mukaan nyt!
11.05.2012PSS palkitsi kauden 2011-2012 onnistujia ja valitsi uuden johtokunnan
28.03.2012Naisten, tyttöjen SM-sarjan ja C-tyttöjen try outit toukokuussa
26.03.2012C-tytöille reilu voitto ensimmäisestä puolivälierästä - Välieräpaikka katkolla lauantaina!