Ikämiesten tulevan kauden suunnitelmat

07.08.2018

Vanha kaarti vaihtaa määrän laatuun. Fonzien alasarjadivaripelaaminen lopetetaan ja keskitytään laadukkaaseen seniorisarjatoimintaan M35 ja M40 sarjoissa. 

Harjoitukset alkaa syyskuussa, kerran viikossa AE-koululla keskiviikkoisin 20:00-21:00 

Mennyt kausi, 2017-2018 oli meidän ikämiesporukalla ns. ruuhkavuosi. Sama porukka yritti pelata aladivareita, Seniorisarjoja 35, 40 ja osa jopa 45 sarjoissa samaan aikaan. Harjoiteltiin 2 krt/vko yhdessä muiden joukkueiden kanssa, pääosin pelatessa. Näin voisi sanoa, että porukalla oli tarjolla yli 100 peli(omaista) tilaisuutta kauden aikana. Pelaaminenhan on koko lajin suola, siksi ajattelimme panostaa juuri pelaamiseen. Jossain vaiheessa kauden aikana pelaaminen taisi kärsiä hieman inflaatiota, peleihin ei sytytty samalla intensiteetillä kuin aiemmin, eikä valmistutuminen peleihin ollut ihan samanlaista, kuin edellisillä kausilla. Ryhmää alkoi leimata yhä enemmän pelailu. Tiukan paikan tullessa joukkue ei onnistunut venymään ja jäätiin tavoitteista niin 35-haastajasarjassa, kuin 40-SM-sarjassa, kun molemmissa sarjoissa viimeisen ottelun tappio jätti meidät sivuun jatkopeleistä.

Pelailua enemmän ryhmämme on aina kuitenkin nauttinut, kun ihan oikeasti lähdetään peleihin hakemaan voittoja, taistelemaan niin henkisillä kuin fyysisillä ominaisuuksilla (mitä on). Parhaimmillamme pystymme haastamaan paremmatkin joukkueet pienillä taktisilla tempauksilla ja ollaan sytytty taistelemaan voitoista. Siinä herää jo oikeasti kropan luontaiset huumeet, kun adrenaliinit ja endorfiinit jyllää kropassa. Tulee hienoja hetkiä, kun hetkittäin tuntee olevansa taas iskussa ja pystyy antamaan kaikkensa kentällä. Hyvän taistelun jälkeen tappiokin voi tuntua hyväksyttävältä, jos tietää pelanneensa joukkueena hyvän ottelun. Ensi kaudella haluamme taas tavoitella näitä onnistumisen tunteita ja saada kilpailun tuomaa huumaa peliin.

Päättäjäisissä saunan jälkeen käytiin laaja keskustelu asiasta ja melko yksimielisiä oltiin, että sitoutumista ei saada aikaiseksi, jos meillä on liikaa tapahtumia. Jotta pystytään kasvattamaan joukkuehenkeä ja yhteistä pelaamista kaipaamme myös muutamia omia harjoituksia. Omissa harjoituksissa voimme myös käyttää muutaman minuutin yhteisen tekemisen löytämiseen, ns omat pelitavat. Kunto, nopeus ja muut ominaisuudet jätetään jokaisen omalle kontolle (jos uskoo että ne vielä voivat kehittyä), mutta joukkueena tekemistä voimme vielä hieman parantaa. Tulevalla kaudella tavoitellaan vain yhtä viikoittaista omaa treenivuoroa, jotta saamme yhä useammin oman porukan kasaan ja saadaan oma peli-identiteetti aikaiseksi. Harjoitusmääriä hieman lasketaan, mutta pyritään korvaamaan se laadulla. Päättäjäisissä paikalla olevista, melko hyvin uskallettiin sitoutua yhteen harjoituskertaan viikossa (kunhan päättyy ennen klo 22:00).

Tulevalle kaudelle 2018-2019 lähdetään ykköstavoitteena haastamaan taas muita ennakkosuosikkeja M40 SM-sarjassa. Viime kaudella jäimme vain yhden maalin päähän jatkopaikasta Lännenmiehille (joka oli hyvin haastanut mitalijoukkueita jatkosarjassa). Eli pieni askel parempaan riittää tulevalle kaudelle. Ryhmän ikähaitari on sitä luokkaa, että vanhimmat pelaavat jo M45, joten M40 SM-sarjan osalta tämä on se vuosi, kun tulisi päästä jatkoon ja yrittää vielä kiusata jatkopeleissä suurimpia ennakkosuosikkeja. Muutamaa vahvistusta etsimme vielä joukkueeseen, joten ilmoittautukaa mukaan rohkeasti.

M35 osalta olemme yhä mukana, mutta haastajasarja on meidän valintamme. Viime kaudella jäimme täpärästi lopputurnauksesta, kun joukkueen yli 20 pelaajan nimilistalta saatiin vain 7 mukaan viimeiseen ratkaisevaan turnaukseen. Eli selvästi meillä olisi tarjolla muutama pelipaikka M35 joukkueeseen tulevalla kaudella 😊

Kauteen lähdetään siis hyvin mielin. Kun alasarjadivarit jätetään pois, voidaan keskittyä paremmin ikämiespeleihin ja hakea joukkueena niitä onnistumisen tunteita. Toiminta pyritään pitämään laadukkaana, tavoitteellisena, mutta silti hauskana. Kiva tavata kavereita kerran viikossa ja sportata vähän, välillä mietitään joku YV-kuvio kuntoon, tai avauspelin idea. Peleihin mennään sitten pistämään itseämme likoon joukkueen puolesta, hakemaan onnistumisia yhdessä, jotka vahvistavat entisestään onnistumisen fiiliksiä, mitä urheilu tuo parhammillaan mukanaan!

Kesäiset Terveiset,
Johtoryhmä

21.08.2018Ikämiesten Dunloptennisturnaus alkoi hyvin
20.08.2018Ikämiestenniksen otteluohjelma
14.08.2018SäbäSenioreiden DunlopTennisturnaus
07.08.2018Ikämiesten tulevan kauden suunnitelmat
19.02.2017Ex. Maajoukkuemiehiä Auroralla la 25.2.
24.01.2017M40 sarjan paikallismestaruus ratkennut
12.12.2016M40 puolivuotiskatsaus
13.11.2016M40 SM-sarja jatkui ristiinpelaamisilla
30.10.2016M40 aloitti SM-sarjan voitolla
11.10.2016Classic, Dalmac, ja paikallistaistot Nollalinjan kanssa

Siirry arkistoon »