26.10.2013

Naisten Salibandyliiga jatkui parin viikon tauon jälkeen, kun nuori 'Hulttiojengi' matkusti läntisen Suomen sydämeen, Turkuun, haastamaan kovalla uholla liigaan lähteneen nousijajoukkueen, West Coast Sheriffsit. PSS ei tällä kertaa jättänyt sarjanousijoille mahdollisuuksia, vaan tykitti taululle lopulta 8-3 (2-1, 1-1, 5-1) voittolukemat.

naisten_salibandyliiga.jpgLähtökohdat

Odotettavissa oli fyysinen ja tiukka taisto, alkukauden peleistä pari tasapelipistettä napsinut kotijoukkue janosi avausvoittoa kotiluolansa rumpuryhmän edessä. Hulttioiden viimeaikojen treenit olivat sujuneet pääosin mallikkaasti, joskin torstain viimeistelyssä oli havaittavissa jo pientä keskittymättömyyttä. Pitkän ottelutauon jälkeen haluttiin taas tositoimiin. Määrätietoisesti lähdettiinkin matkaan jatkamaan parin ottelun voittoputkea. Arkipeli vieraissa ei tunnetusti ole helpoin paikka mitä keskittymiseen tulee, mutkia matkaan aiheutti myös Sipoon kohdalla sopimuksen irti sanonut bussi.

Ottelun kulku

Sheriffit aloittivat ottelun odotetun aggressiivisesti, karvaten melko korkealta. Hulttiojengi sai kuitenkin pikkuhiljaa koneen käyntiin, ja lainvalvojien hienoisesta hallinnasta huolimatta porvoolaisille siunaantui erän parhaat tekopaikat. Avausmaaliakaan ei tarvinnut turhan kauan odotella. 7 minuutin pelin jälkeen Noona Björkman laukoi komean vaparikuvion päätteeksi pallon reppuun, syöttöpiste Isa Björkellille.

Sheriffit pysyivät pelillisesti hyvin mukana pelissä, mutta kotijoukkueen kannalta kylmää vettä niskaan kaatoivat akseli Uljua-Törnqvist; kapteeni Henna Uljua iski illan ensimmäisensä Linda Törnqvistin hienosta esityöstä. Erän loppuun Sheriffit ilmoittautuivat mukaan pistetaisteluun, kun kotijoukkueen Minna Leinonen latoi irtopallon hyvin pelanneen Krista Niemisen taakse. 1-2 jäi taukotulokseksi, kun Uljuan viime sekuntien pyssy kilahti yläriman alareunaan, mutta ei suostunut tippumaan maalin puolelle.

Toinen erä alkoi vauhdikkaasti. Sheriffien nopea hyökkäys tuotti tulosta, kun maalin eteen unohdettu Pinja Isaksson sai kohtuurauhassa sijoittaa pallon PSS verkkoon, ja 2-2 tasoitus oli tosiasia. Muutama minuutti eteenpäin ja Henna Uljua rankaisi jälleen;  pallo lähietäisyydeltä Sheriffs veskarin taakse, ja vieraat jälleen johtoon. Syöttöpiste Linda Törnqvistille.

Hulttiojengi pääsi pariin otteeseen testaamaan myös ylivoimapeliään, mutta verkon sijaan soivat tällä kertaa vain maalikehikot ja kypärä, kun Uljuan raudanluja laukaus hyvästä paikasta kilahti suoraan maalivahtin puhelimeen. Myös Sheriffit pääsivät ylivoimalle, mutta Hulttioiden alivoima oli vakuuttavaa. Kolmanteen erään siis jännittävissä 2-3 lukemissa.

Kolmannen erän ensimmäinen vaihto; digitaalit pysähtyvät aikaan 00.17, kun kapu Uljua karvaa helpon näköisesti pallon pois Sheriffs-pakilta, veskarin ratkaisu on mennä kyljelleen, ja pallo tyhjään rysään. Vain hetkeä myöhemmin hienosti taistellut Hulttiopuolustus sekoilee hieman omassa päässä, ja Aino Nyrhinen kuittaa läheltä 3-4 kavennuksen. Kotijoukkueen rytmiryhmä herää jälleen ja peli on edelleen auki.

Kolmatta erää takana vajaat 5 minuuttia, ja Hulttioiden taisteluasenteen ilmentymä Anniina Mero vääntää kotiin kaksintaistelun laidassa, ja Elli Holmberg korjaa työn hedelmät: pallo mukaan ja kantista komea veto maalin kattoon, ja vieraat jälleen kahden maalin johtoon. Lopullinen ratkaisu nähtiin erän puolessa välissä, kun Noona Björkman toimitti pallon Henna Uljualle. Hennan nopea harhautus vei vastustajan pakin viereiseen halliin, ja aika pitkälti koko areena tiesi mistä palloa kohta kaivetaan. 3-6 taululle, ja kotijoukkueen toiveet avausvoitosta alkoivat pikkuhiljaa haihtua ilmaan.

Hulttiopuolustus kesti lopun paineen. Peli jatkui fyysisenä, ja taistelun jälkiäkin oli havaittavissa, kun Anniina Mero otti osumaan kasvoihin kyynärpäästä, ja Noona Björkman sai mailaa käsille. Päätösminuuteilla tyhjiin lukemiksi 3-7 laukoi Ella Holmberg, jonka maaliin illan kolmannen syöttönsä saalisti Linda Törnqvist. Kateeni Uljua naulasi ottelun pakettiin 3-8 maalilla, ja kohtuulliset 5+0 tänään.

Ratkaisu

Otteluun lähdettäessä painotettiin jälleen malttia ja kärsivällisyyttä, sekä fyysisyyteen vastaamista, ja tässä onnistuttiinkin. Joukkue taisteli esimerkillisesti, ja myös vaihtopenkiltä löytyi leveyttä ja taistelutahtoa. Kolmas erä toi lopullisen ratkaisun, kun  nopeat hyökkäykset purivat, ja paikoista tehtiin jo maalejakin erittäin tärkeillä hetkillä. Vastustajien puolustuksen pienistä virheistä rokotettiin armotta.

Ottelun hahmot

Puolustussuuntaan koko joukkue jaksoi tehdä hienosti töitä. Paikkojakin siunaantui jo laajalle rintamalle. Ykköspalkinto ei ollut välttämättä iso yllätys, Henna Uljuan 5+0 riitti siihen. Noona Björkman pääsi myös tähtiraadin suosioon. Elli Holmbergin 5-3 maali oli erittäin hieno suoritus tärkeään paikkaan. Maalissa Krista Nieminen oli totutun hyvä. Myös vaihdosta kentälle tullut Minna Nurmi oli erinomainen.

Asetelmat jatkoa ajatellen ovat herkulliset. Liigassa on jälleen parin viikon tauko, mutta sunnuntaina Auroralle saapuu Suomen Cupin peliin varmasti nälkäinen ja revanssia janoava Sheriffit, joka pelasi siis loppusekunneille asti fyysisesti kovaa, ikään kuin asetelmia hakien sunnuntaita varten.

Sunnuntaina siis homma jatkuu. Tervetuloa Auroralle katsomaan minkälaiset käärmekeitot Sheriffs-valmennus on keksinyt Hulttioiden varalle, ja miten PSS on pystynyt nollaamaan perjantain taisteluvoiton. Reikäpallo odottelee alkuvihellystä Auroralla sunnuntaina klo 18.30

19.09.2014Seuran junioripelaajille suunnattu valmentajakoulutus jatkuu
11.09.2014Toimitsijakoulutusta tiistaina 23.9.
02.09.2014Infotilaisuus urheilijan terveydestä
02.09.2014Junioreiden maalivahtivalmennus alkaa
29.08.20142004-2006 -syntyneiden poikajunioreiden harrasteryhmä käynnistää toimintansa maanantaina 8.9.
26.08.2014 15.40KAUSIKORTIT 2014-15
25.08.2014Porvoon juniorit pelasivat karsinnoissa - C-tytöt SM-sarjaan!
22.08.2014PSS naisten edustus: 5-1 voitto M-Teamista (harjoitusottelu)
21.08.2014PSS mukana Lasten tori -tapahtumassa Porvoon torilla lauantaina 23.8.
21.08.2014B- ja C-juniorit viikonloppuna SM-karsintoihin
16.08.2014M1 : Sarjaohjelma sekä ennakko
10.08.2014Salibandyjoukkueiden golfmestaruus on ratkaistu
07.08.2014Naisten edustuksen harjoituspelit kauden alla
14.06.2014Hilma Haakana siirtyy pelaamaan Sveitsin pääsarjaan
30.05.2014Seuran vuosikokous nimitti johtokunnan uudelle kaudelle
20.05.2014PSS:n naisten runko jatkaa - Kankaanpää ja Bremer päävastuuseen valmennuksesta
14.05.2014KOKOUSKUTSU: Seuran varsinainen kokous, tiistaina 27.5. klo 18:00
09.05.2014Yhdeksän PSS:n tyttöjunioria on valittu 1996-1997-syntyneiden Pohjola Cupiin
09.05.2014Korttelikerhojen lopputurnaus lauantaina 10.5. Auroralla
05.05.2014PSS:n kolmikolle MM-hopeaa U19-tyttöjen kisoista
05.05.2014Kauden 2013-2014 päättäjäiset lauanataina 17.5. - Iltapäivällä Legendat-tapahtuma
27.04.2014Borealis Cup 02.-04.05 ohjelma julkaistu
14.04.2014Tyttöjen nuorten Suomen mestari on PSS
08.04.2014Holmberg, Järvinen ja Levälampi mukana taistelemassa MM-kullasta
07.04.2014Tuija Levälampi naisten maajoukkueeseen
04.04.2014Kahdeksan PSS:n junioria on valittu 2000-syntyneiden Pikku Pohjola 1-leirille
01.04.2014TSM: Tyttöjen SM-finaalit käynnistyvät lauantaina
17.03.2014TSM: PSS - OLS huomenna Auroralla klo 18:00
06.03.2014Naisten pudotuspelit alkaa lauantaina - Sunnuntain kotipeli alkaa klo 18:00
15.12.2013M1: Salba katkaisi edustuksen voittoputken
15.12.2013Naisten Salibandyliiga palaa MM-tauolta torstaina - PSS saa vieraita itärajalta!
10.12.2013M1: FBC Turku kaatui huikean jännittävässä ottelussa
26.11.2013M1: Edustus murskasi sarjajumbon
25.11.2013Happee kaatui vahvalla esityksellä kotikentällä - Katso maalikooste ja lehdistötilaisuus!
24.11.2013PSS haastaa Happeen sunnuntaina kotikentällä
21.11.2013M1: Blackbirds korjasi pisteet Keravalle
20.11.2013Liiganaiset: Matka jatkuu välieriin Suomen Cupissa!
19.11.2013M1: Maanantain trilleri Auroralla
17.11.2013SB-Pro tyly emäntä kotonaan - Naisten pisteputki katki!
16.11.2013Liiganaisilla edessä lauantaina kova haaste - Tiistaina Auroralla 'tulos tai ulos'!
14.11.2013M1: Kauden toinen kotivoitto
11.11.2013Naisille täydet pisteet TPS:lta - Tsekkaa maalikooste ja lehdistötilaisuus!
11.11.2013Markku Vaniala in Memorian
10.11.2013Naiset tasapeliin Kooveen vieraana - Sunnuntaina TPS saapuu Auroralle!
07.11.2013M1: M-Team vahvempi
05.11.2013Lauantaina Koovee vieraskentällä - Sunnuntaina Auroralla TPS
05.11.2013M1: M-Team vieraaksi keskiviikkona
29.10.2013M1: Suomen Cup taival jatkuu 5. kierrokselle
28.10.2013Björkman räjäytti Auroran katon taivaan tuuliin ajassa 69:46 - Liiganaisten Cup-taival jatkuu! (+maalikooste ja lehdistötilaisuus)
26.10.2013Liiganaisille tärkeät vieraspisteet Kaarinasta - Sunnuntaina samat joukkueet vastakkain Auroralla
23.10.2013Perjantaina Sheriffit vieraskentällä - Sunnuntaina Sheriffit kotikentällä
23.10.2013Uljua mukaan naisten maajoukkueen MM-kenraaliin
15.10.2013M1 nappasi avauspisteet D1varissa
14.10.2013Liiganaiset: Levälampi, Haakana, Holmberg ja Järvinen U19-tyttömaajoukkueeseen
13.10.2013PSS rynnisti kolmannessa erässä voittoon kotiyleisön siivittämänä
08.10.2013PSS Liiganaiset: M-Team vieraaksi Auroralle lauantaina - Otteluun ilmainen sisäänpääsy!
30.09.2013Korttelisähly alkaa!
29.09.2013PSS Liiganaiset: OLS vei jatkoaikajännärin Oulussa - Papas kaatui selvästi Kajaanissa
25.09.2013PSS Liiganaiset: Seuraavaksi edessä Tour De Pohjola
23.09.2013PSS Liiganaiset: Hulttiojengi avasi kotiottelut tappiolla mestari Classicille
21.09.2013PSS Liiganaiset: Hulttiojengille pisteet sarja-avauksessa
18.09.2013Edustusjoukkue pähkinänkuoressa
18.09.2013Hulttiojengin liiga-avaus tulevana lauantaina - Sunnuntaina Aurorahallin tunnelma nousee kattoon kotiavauksessa!
17.09.2013Nyt myynnissä ennakkoon ja kauden aikana tilisiirtona Miesten edustusjoukkueen ja A-junioreiden kausikortit 2013-14!
15.09.2013Valmentajien päättökoulutus lauantaina
14.09.2013Seurahovi Night cupille uusi voittaja: VKTP, onneksi olkoon ja hyviä löylyjä!
13.09.2013Seurahovi Night Cup:in ensimmäinen päivä takana
11.09.2013Seuran syyskokous 23.9.
09.09.2013Porvoon Urheiluakatemian oppilaat kaudella 2013-2014
09.09.2013Junioreiden maalivahtivalmennus alkaa!
05.09.2013Urheiluruutu was here
30.08.2013Urheiluruudun 50v. juhlakiertue saapuu Porvoon torille
29.08.2013Poikien nuorten SM-sarjan otteluohjelma kaudelle 2013-2014 julkistettu
26.08.2013Liiganaisten pohjoisen reissu onnistunut - Joukkueen kapteenisto valittu
12.08.2013Liiganaiset: Maajoukkuekutsuja, Pohjola Cup edessä, harjoituspelit käynnistyneet